Gică Hagi, după succesul din Cupă cu Ripensia: ”Am avut și șansă...

Gică Hagi, după succesul din Cupă cu Ripensia: ”Am avut și șansă în minutul 90”. Cum i-a lăudat pe timișoreni creatorul Viitorului

0
DISTRIBUIȚI

ripensia viitorul (11)

Patronul și totodată antrenorul lui FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a vorbit în termeni laudativi despre Ripensia după ce i-a eliminat pe timișoreni în 16-imile Cupei Românei. Echipa ”Regelui” s-a impus cu 2-0 în Banat după un joc dominat în mare parte de formația de Liga I.

Gică Hagi a explicat că ”Ripi” nu e o necunoscută pentru el tocmai datorită parcursului din urmă cu doi ani din aceeași competiție. ”Stiam ca întâlnim o echipă care nu e de Liga 4, care joacă un fotbal foarte bun, tehnic, începe de jos construcția, am încercat să nu le dăm spații. Am avut momente bune, am avut și șansă în minutul 90. Am trecut turul și am trecut de o echipă bună. Mergem mai departe, sunt mulțumit pentru că azi am făcut deplasarea de la Constanța. Sper sa nu ne întâlnim cu echipa a doua, care s-a calificat și ea. Am jucat cu copii de 97, 98 la echipa a doua și am învins și cu ei”, a declarat Gheorghe Hagi.

FC Viitorul a învins și în campionat o echipă timișoreană, a umilit-o cu 4-0 pe ACS Poli, dar Hagi spune că situația era total diferită. ”Sunt meciuri diferite, cele de campionat față de cele de Cupă, la ședința tehnică am vorbit că trebuie să respectăm Ripensia, e un club de tradiție.


Până la acea bară am făcut lucrurile destul de bine. Pasa finală am greșit-o, și am irosit ocazii”, a spus Hagi cu referire la șansa uriașă avută de gazde la 0-1 în minutul 86. Celebrul număr 10 le-a urat roș-galbenilor să urce cât mai rapid pe scara ierarhică din fotbalul românesc: ”Știu că au buget, e un club bine organizat, cunosc mai mult sau mai puțin. Sperăm să-și atingă obiectivul”.

Academia lui Hagi o are și pe FC Viitorul II calificată în optimi, echipă la care a folosit juniori care vor evolua în Liga Campionilor Youth și unde evoluează și timișoreanul Casap. Altfel, Adrian Ungureanu de la ripensiști a trecut prin curtea ”Regelui” la juniori. ”Numărul lor zece mi-a atras atenția (n.r. Briciu), știam că e foarte bun, azi nu a făcut un meci foarte bun, un jucător tehnic, face ambele faze. Îl știam și pe Nanu, ne-am pregătit pentru meci ca să câștigăm. Azi de la ei Ungureanu cred că a jucat cel mai”, a conchis Gică Hagi.

Stan: ”Dacă intra bara aia nu era obligatoriu că intram în prelungiri”

Antrenorul ripensiștilor speră ca jucătorii săi să aibă de beneficiat în urma jocului de azi. ”Dacă intra bara aia, nu era obligatoriu că intram în prelungiri, era o șansă mare să o facem…Ripensia rămâne cu o experiență minunată, am întâlnit una dintre cele mai bune echipe din prima ligă. Rămânem cu amintiri, dar sper că nu doar cu acestea, sper să fim la anul în C și să repetăm în Cupă performanța”, a explicat Cosmin Stan. Acesta a vorbit și despre mutarea surprinzătoare din final când a înlocuit un jucător intrat pe parcurs deși acesta nu era accidentat: ”Herțanu a fost copleșit de importanța meciului, mi-a părut rău că a trebui să fac schimbarea asta. Și eu am pățit-o la UMT – Craiova în A. Eu atunci am renunțat, sper ca el să treacă peste lucrul acesta. E un jucător de perspectivă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.