HAOS la Liceul Lenau din Timişoara: peste 1.500 de elevi au început...

HAOS la Liceul Lenau din Timişoara: peste 1.500 de elevi au început şcoala în patru locaţii diferite: „Nu este uşor pentru conducere, cadre didactice şi părinţi” UPDATE Ce a spus primarul despre reabilitare FOTO

0
DISTRIBUIȚI

deschidere an scolar liceul lenau

Primăria Timişoara a dat peste cap activitatea şcolară de la unul din liceele de elită din oraş. Pentru că lucrările de reabilitare a clădirii principale a Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” de pe strada Gheorghe Lazăr nu au fost finalizate încă, cei peste 1.500 de elevi care învaţă în această unitate de învăţământ au început noul an şcolar în patru locaţii diferite.

Acesta a fost şi motivul pentru care au avut loc, în această dimineaţă, mai multe festivităţi de deschidere a anului şcolar la Liceul Lenau. Printre cei mai emoţionaţi în prima zi de şcoală au fost micuţii de la clasa pregătitoare, care vor învăţa în clădirea din Piaţa Unirii. Însoţiţi de părinţi şi cu buchete de flori în mână, copiii au aşteptat cu sufletul la gură să intre în sălile de clasă frumos aranjate. După discursul susţinut de directorul adjunct al şcolii, dar şi de un reprezentant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, micuţii au fost invitaţi în sălile de clasă. Pentru că spaţiile sunt prea mici ca să intre şi părinţii, aceştia au aşteptat afară, însă s-au înghesuit în uşă să-şi fotografieze copiii în băncuţe în prima zi de şcoală.

liceul lenau

Printre cei care au participat la festivitatea de deschidere a noului an şcolar la Liceul Lenau s-a numărat şi deputatul Alin Popoviciu. Diana Popoviciu, directorul adjunct al şcolii, ne-a declarat că în acest an încep şcoala 1.510 elevi la Liceul Lenau, dintre care 175 la clasele pregătitoare, care au promovat un test de limbă pentru a putea fi admişi.

„Anul şcolar a început bine, pentru foarte bine sunt aceste probleme inerente legate de spaţiu, în principal. Suntem împrăştiaţi în patru locaţii, având în vedere că sediul central al şcolii noastre este în reabilitare. Nu este uşor pentru conducere să monitorizeze patru locaţii, nu este uşor pentru cadrele didactice să se plimbe în atâtea corpuri de clădire, nu este uşor nici pentru părinţi să-şi ducă copiii de multe ori în două sau chiar trei locaţii”, ne-a explicat Diana Popoviciu.

Pentru prima dată, anul acesta s-au găsit suficienţi dascăli calificaţi care să le predea micuţilor înscrişi la clasele în limba germană.

UPDATE Legat de stadiul lucrărilor de reabilitare a liceului Nikolaus Lenau, edilul şef Nicolae Robu, a declarat că „în curând se va finaliza şi lucrarea de reabilitare a clădrii principale a Liceului Lenau de pe Gheorghe Lazăr.


Eu estimez că mai durează până la finalul lunii noiembrie, prima parte a lunii decembrie aşa cum se va întâmpla, de altfel şi la Liceul Calderon. Noi am investit enorm în toate şcolile timişorene, mai e foarte foarte mult de făcut pentru că din păcate zeci de ani clădirile au rămas de izbelişte şi acum trebuie să recuperăm, să le aducem la standarde actuale. La Loga deja se poate vedea cât de frumos se vede acea clădire, am fost personal să văd lucurăile. La fel se poate vedea şi la Liceul Calderon. Copiii acestor licee încep şcoala în aceleaşi condiţii pe care le-am avut în prima parte a anului şcolar trecut. Copiii de la Lenau au la dispoziţie o parte din corpul R al UPT. Am dat ordin de reluare a lucrărilor la Lenau. Au venit actele de aprobare a lucrărilor adiţionale”.

Edilul a sublinat că termenele de finalizare nu sunt importante şi că atunci când se trece la execuţie apar complicaţii care conduc la prelungiri de termene. „Pentru cine nu a făcut în viaţa lui nimic, poate fi o mirare, pentu cine a făcut, nu e o mirare”, a conchis Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.