HAOS Primăria Timişoara nu primeşte un leu din exploatarea bazelor sportive, deşi...

HAOS Primăria Timişoara nu primeşte un leu din exploatarea bazelor sportive, deşi este proprietara a hectare de teren în zona centrală. Vezi ce bunuri din patrimoniu sunt cu valoare ZERO

1
DISTRIBUIȚI

primaria timisoara

Primăria Timișoara nu are o evidență clară a patrimoniului pe care-l deține și este haos în privința valorii acestuia – aceasta este concluzia ultimului raport al Curții de Conturi. Auditorii au stabilit că nu s-au inventariat terenurile pe baza titlurilor de proprietate, deși Serviciul Baze de Date Urbane a pus la dispoziție o situație, nu au fost inventariate locurile de joacă din parcuri și nici spațiile verzi din municipiu, nu au fost inventariate contractele încheiate de Primăria Timișoara astfel încât „nu se cunoaşte situaţia reală a bunurilor imobiliare date în concesiune, închiriere sau alte forme legale”. Toate aceste deficienţe au fost descoperite de Curtea de Conturi şi la controlul din 2014, dar primăria nu a făcut nimic pentru a remedia situaţia.

Mai mult, auditorii au stabilit că unele bunuri din domeniul public – pasarele, parcări, pasarele, fântâni, foraje – au fost înregistrate cu valoare de  zero lei.


Primăria Timişoara nu ştie cu exactitate cu cât s-au mărit reţelele de apă şi canalizare deoarece în contabilitate au fost trecute doar valoarea de inventar şi amplasarea acestora.

Curtea de Conturi a verificat şi a stabilit că Primăria Timişoara pierde sume importante pentru că bazele sportive sunt exploatate ilegal de ani de zile, fără ca municipalitatea să încaseze vreun leu, chiar dacă terenurile sunt în zona zero a municipiului. În cazul bazei Iprotim Sănătatea, pe terenul care este domeniul public al primăriei, au fost ridicate construcţii care nu sunt autorizate şi nu se plăteşte taxă de închiriere sau concesiune pentru teren. Baza este folosită de SC Rainbow SRL în baza unui contract de locaţie de gestiune semnat în 1991. În cazul bazei Hercules de pe bulevardul Vasile Pârvan, Bega Tm SA, cea care are clădirile, nu plăteşte taxă pe terenul de 1258 mp care este domeniu public al municipiului. În cazul clubului CFR nu se achită taxă pe terenul de 1050 mp şi nu există autorizaţii de construcţie pentru clădirile existente. O situaţie identică este şi în cazul bazei Eminescu, unde suprafaţa este de 4366 mp. Curtea de Conturi a confirmat şi dezvăluirile PRESSALERT.ro legate de clubul Swiss House, al fiului lui Zaher Iskandarani care funcţionează ilegal, auditorii stabilind că nu se regăseşte în evidenţele fiscale de această locaţie care este exploatată teoretic de Clubul Sportiv Şcolar 1 Timişoara, deşi terenul şi clădirile apar ca făcând parte din domeniul public al oraşului.

1 COMENTARIU

  1. bravoo! clubul Swiss House, al fiului lui zaher iskandarani este ,,sponsorizat de MAFIA din primarika”!? pai ce credeti?? ca fiului lui zaher iskandarani are o biblioteca sau sala de spectacole de opera inchiriata de la primarika?? dar diversitatea trebuie sa fie promovata pentru TM capitala (in)culturii cu 21 de trageri pe nass!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.