A început ŞCOALA: Peste 90.000 de elevi din Timiş, aşteptaţi în sălile...

A început ŞCOALA: Peste 90.000 de elevi din Timiş, aşteptaţi în sălile de clasă. Câte unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară şi care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

copii-clasa-pregatitoare-640x426

Emoţii mari pentru zeci de mii de copii din judeţul Timiş, dar şi pentru părinţii lor. Elevii revin de luni în sălile de clasă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, şcoala începe pentru peste 90.000 de elevi. La fel ca în anii precedenţi, şi la deschiderea noului an şcolar în judeţul Timiş există şcoli fără autorizaţie sanitară.

Este vorba de 18 astfel de unităţi de învăţământ, mult mai puţine faţă de anii trecuţi, dă asigurări Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct.


Aproape jumătate nu au obţinut această autorizaţie pentru că elevii sunt încă nevoiţi să meargă la WC în curtea şcolii şi să se spele pe mâni în lighean, asta pentru că nu există apă curentă în şcoală.

„Din cele 18 unităţi de învăţământ neautorizate, nouă pot fi autorizate în perioada următoare, au depus documentaţia necesară, două grădiniţe din mediul rural au fost incluse într-un program de reabilitare derulat de Ministerul Educaţiei, iar şapte au diferite probleme, cauza principală fiind lipsa apei curente, de fapt, în satele în care se află nu există apă curentă. Anul acesta stăm foarte bine faţă de anii anteriori”, ne-a declarat Francisc Halasz.

Vă reamintim că pe lista şcolilor fără autorizaţie sanitară din judeţul Timiş sunt incluse şi trei din Timişoara, unele dintre cele mai prestigioase licee din oraş. Este vorba de Colegiul Naţional „C. D. Loga”, Liceul „Nikolaus Lenau” şi Liceul „J. L. Calderon”, care-şi desfăşoară activitatea în alte clădiri, imobilele principale fiind în reabilitare de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.