ÎNCLEȘTARE de florete la Timișoara în același timp cu alte zece orașe...

ÎNCLEȘTARE de florete la Timișoara în același timp cu alte zece orașe din țară GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-232641502">

scrima (21)

Orașul de pe Bega a luat parte la cea mai mare acțiune de promovare a scrimei. Flash mob-ul organizat de federația de profil în centrul orașului s-a bucurat de prezența mai multor sportivi de lot național și a avut loc concomitent în alte zece orașe din România.

Timișoara a fost azi centru de scrimă alături de Brașov, Râșnov, Craiova, Cluj-Napoca, Slobozia, Satu Mare, Oradea, Iași, Constanța și Târgu Mureș. Printre invitații speciali s-a numărat și Mihai Covaliu. Președintele FR Scrimă s-a reîntâlnit cu această ocazie cu Simona Amânar, fostă colegă de lot olimpic. Printre cei prezenți la demonstrație s-au numărat nume din lotul național, precum surorile Ana și Maria Boldor, echipele de scrimă ale clubului CSU Poli, completate recent cu Virgil Sălișcan, precum și juniori aflați la început de drum și care au fost supravegheați de localnicul Iulian Teacă.

”Toți sportivii au ieșit din sala de scrimă în fața dumneavoastă, pentru a-i putea vedea, puteți să-i aplaudați, îi puteți cunoaște și să-i încurajați pentru că de aici, sunt sigur, se vor naște viitorii campionii. Și numai dacă vom face împreună aceste acțiuni, vom participa la competiție, vom avea și campioni, altfel, sportul în general la noi în țară e pe o pantă descrescătoare. Dar prin altfel de acțiuni putem reveni în elita mondială… Nu suntem într-o competiție cu celelalte sporturi în România, noi încercăm ca pe cei care ne trimit acolo să-i reprezentăm cu cinste”, a declarat Mihai Covaliu.

Publicul a format un cordon la umbră pentru a-i privi pe sportivi, aceștia au făcut o demonstrație pe perechi. Mai întâi s-au înfruntat fetele Maria și Ana Boldor, urmate apoi de băieți.

La finele săptămânii viitoare Timișoara va organiza o etapă de Cupă Mondială la floretă junioare. Peste 100 de sportivi vor fi în Sala ”Constantin Jude”. Ocupanta locului 1 în clasamentul mondial e Mălina Călugăreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.