Inovație sau marketing? Adidas a anunțat crearea unui material care ar schimba...

Inovație sau marketing? Adidas a anunțat crearea unui material care ar schimba radical lumea echipamentelor sportive

0
DISTRIBUIȚI

Sport Infinity

Celebra companie a anunțat, luni, Sport Infinity, un concept prin care fabricarea echipamentului sportiv va fi revoluționat, iar produsele vechi nu vor mai deveni deșeuri niciodată. Creatorii din lumea fotbalului vor putea să își reimagineze și să recicleze la nesfârșit produsele create, folosind un material special 3-D.


Astfel, toate echipamentele sportive, inclusiv ghetele făcute special pentru fotbaliști celebri, vor fi reciclate și remodelate printr-un proces care nu produce deșeuri și în care nu sunt folosiți adezivi speciali.

Sport Infinity este un proiect de cercetare condus de Adidas și fondat de către Comisia Europeană, care a adus împreună experți și nume mari din industrii cheie, combinând produse sportive care nu mai pot fi utilizate cu materiale care sunt în exces din alte industrii. Astfel, ghetele de fotbal din viitor pot fi confecționate din orice material, de la carbonul folosit în fabricarea aeronavelor până la fibrele care au făcut parte din ghetele cu care au fost înscrise golurile din Cupa Mondială.

Noul material special îl va transforma pe fiecare fan al sportului într-un designer de produs. O pereche de ghete va putea fi tansformată de câte ori va dori cel care o poartă, fără să mai existe problema deșeurilor.

Indiferent dacă remodelarea va fi cauzată de cele mai recente tendințe sau va porni dintr-o reacție a nevoilor care provin din jocul de pe teren, fanii fotbalului din viitor nu vor mai purta niciodată ghete învechite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.