Locuitorii din Giroc au parte de masaj gratuit, în aer liber. Ce...

Locuitorii din Giroc au parte de masaj gratuit, în aer liber. Ce cabinet inedit funcţionează în localitate şi ce eveniment medical a avut loc la Timişoara (P)

0
DISTRIBUIȚI

masaj giroc

Locuitorii din comuna Giroc au parte, de astăzi până duminică, de masaj gratuit în aer liber. Chiar în zona centrală a localităţii a fost amenajat un cort în care maseuri şi kinetoterapeuţi, angajaţi în cadrul Centrului de Kinetoterapie şi Masaj Banat SRL, creat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, fac demonstraţii practice.

Acţiunea are loc în cadrul unei campanii de conştientizare a publicului larg privind beneficiile kinetoterapiei în diferite patologii. Cortul în care se desfăşoară procedurile de kinetoterapie şi masaj terapeutic este unul special amenajat şi dotat cu echipamente medicale ce aparţin centrului.

„În patru weekend-uri o să aveţi ocazia să ne vedeţi prezenţi în patru campanii de conştientizare. Prima dintre ele se desfăşoară la Giroc, în zona centrală, urmează Calea Girocului, în centrul oraşului Timişoara şi la casa unei instituţii spitaliceşti. Aici am venit pentru trei zile cu angajaţii care fac parte din Centrul de Kinetoterapie şi Masaj Banat SRL pentru a conştientiza oamenii din Giroc că există în comuna lor un cabinet care poate oferi servicii gratuite pentru persoanele care fac parte din grupurile vulnerabile, şi nu numai.


Sigur că ne îndreptăm atenţia şi spre copii şi adulţi, iar punctul nostru forte e faptul că suntem mobili, adică efectuăm aceste proceduri la domiciliu”, a declarat, astăzi, Florica Chiriţă, director general al CCIAT.

20150925_102730

Tot astăzi a avut loc şi un simpozion cu tema „Metode şi tehnici folosite în domeniul recuperării aparatului osteo-articular, la nivel european”, la Timişoara, organizat de Centrul de Kinetoterapie şi Masaj Banat SRL. Acesta a fost susţinut de Toth Kalman, profesor şef de catedră la Clinica de Ortopedie a Universităţii din Szeged. Simpozionul s-a adresat atât medicilor specialişti, medicilor de familie, kinetoterapeuţi, cât şi tehnicienilor maseuri.

De la deschiderea Centrului de Kinetoterapie şi Masaj Banat SRL, care funcţionează în Giroc, peste 500 de persoane, din azile de bătrâni, cu dizabilităţi sau handicap, au beneficiat de servicii gratuite. Centrul a fost realizat pe fonduri europene, iar după încheierea proiectului, la sfârşitul acestui an, acesta va trebui să se autosusţină. Astfel, de anul viitor, doar 30 % din pacienţii din grupuri vulnerabile vor beneficia de servicii gratuite, iar restul contra-cost.

Centrul de Kinetoterapie și Masaj Banat funcționează ca structură de economie socială în mediul rural și susține integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile, oferind servicii de fizioterapie, kinetoterapie şi masaj terapeutic pentru adulţi şi copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.