Lună plină pe scenele timișorene. Ce spectacole au programat în octombrie cele...

Lună plină pe scenele timișorene. Ce spectacole au programat în octombrie cele trei teatre de stat și Opera

0
DISTRIBUIȚI

guppi

Spectacolele teatrului național timișorean din luna octombrie încep în prima zi a acesteia, cu prima premieră din această stagiune, „Disney: Frumoasa și bestia”, o coproducție cu opera timișoreană, care se va juca în sala mare a teatrului.

În aceeași sală se vor mai juca, în această lună, spectacolele „Anna Karenina”, „O scrisoare pierdută”, „Gaițele”, „Proștii sub clar de lună” și „The full Monty”. În 9 octombrie, la fabrica de bere va avea loc o reprezentație cu dramatizarea lui Sabin Popescu „Boborul”, după I.L. Caragiale, cu textele cântecelor compuse de Șerban Foarță. În sala „Uțu Strugari” sunt programate spectacolele „Paganini nu mai locuiește aici”, „Dawn Way”, „M-am hotărât să devin prost”, „Aniversarea”, „În afara jocului” și „Canicula” iar pe scena de la Sala 2 vor fi jucate piesele “Billy mincinosul”, un stand-up comedy show Dragoș Pop, „Adam și Eva” și „Say it now”, o premieră programată pentru data de 23 octombrie. În cursul acestei luni, teatrul timișorean va participa cu mai multe spectacole la festivalurile de teatru de la Iași, Galați, Piatra Neamț și Râmnicu Vâlcea.

După premiera realizată în coproducție cu teatrul național, Opera Națională din Timișoara va mai oferi publicului spectacolul de operă „Turandot”, opereta „Contesa Maritza”, musicalul „My Fair Lady” și un matineu cu spectacolul „Hänsel și Grete”, pe muzica lui Engelbert Humperdinck iar în 9 octombrie va avea loc o gală aniversară Peter Oschanitzky, pentru cei 50 de ani de activitate artistică.


În 18 octombrie se deschide o ediție jubiliară a festivalului internațional „Timișoara muzicală”, găzduit de opera timișoreană.

Luna octombrie aduce pe scena teatrului maghiar prima premieră a acestei stagiuni, piesa „Guppi” (foto), o adaptare a regizorului budapestan Mucsi Zoltán după textul dramaturgului rus Vasili Sigariev, care va avea loc în 2 octombrie, ora 19.00, în sala Studio. Cu Nagy Dóra, Kiss Attila și Asztalos Géza în distribuție, Guppi este povestea unei femei nefericite, a cărei existență se leagă de un bărbat bun și de altul rău. Spectacolul, jucat în limba maghiară, este tradus în limba română. Spectacolul va avea și o avanpremieră, în data de 1 octombrie, la care posesorii de Kult Card beneficiază de intrare gratuită.

Alte spectacole programate în această lună pe scenele timișorene sunt „Opera cerșetorilor”, „Noroc cu laptele”, „Noditza”, „Zâna cu șapte capete”, „Moliendo café”, „7/7”, spectacolul de teatru-dans „13” pus în scenă de teatrul din Arad, „Oameni și șoareci” și „Răsturnare”.

Un nou spectacol, „Simuliert”, coproducție a teatrului german din Timișoara cu Centrul Național al Dansului București, va vedea luminile rampei în 4 octombrie la Timișoara și în ultima zi a lunii la centrul bucureștean. Spectacolul, în care atenția se concentrează asupra dansului contemporan, este semnat de Sergiu Matiș, stabilit la Berlin. Din 8 octombrie, timp de o săptămână, teatrul german va fi gazda celei de-a V-a ediții a Festivalului European de Teatru „Eurothalia” iar în 20 octombrie, spectacolul „Hotel PM” de Andrea Gavriliu va fi prezentat în cadrul selecției Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.