M10 Timiş, promisiuni înainte de alegeri: „Partidul M10 este altfel, aceasta nu...

M10 Timiş, promisiuni înainte de alegeri: „Partidul M10 este altfel, aceasta nu este o declaraţie, ci un fapt”. Ce rol va juca comisia de integritate şi de ce a acceptat Marcel Tolcea să facă parte din aceasta

1
DISTRIBUIȚI

m10

Sunt altfel decât restul şi au nevoie doar de timp pe scena politică din România ca să demonstreze asta. Nu au ambiţii de a obţine funcţii, ci vor să le arate oamenilor că se poate altfel. Asta susţin preşedintele interimar al filialei din Timiş M10, Ada Cean, şi echipa din jurul ei.
„Partidul M10 este altfel, aceasta nu este o declaraţie, ci un fapt. Comisia de integritate are drept de veto. Nu avem organizaţie de femei. Nu avem organizaţie de tineret şi nu avem asociație de seniori, aceste lucruri sunt discriminatorii. Asocierea membrilor se face liber pe bază de interese politice comune.(…) Comisiile de intergritate şi de aribitraj au rolul de a verifica şi a gira candidaţii. Integritatea este înainte de toate, de asta comisiile au drept de veto”, a dat asigurări Cean în cadrul unei conferinţe de presă.

Nicu Fălcoi – preşedintele comisiei de integritate fost pilot militar şi ofiţer, actualmente antreprenor – a spus la rândul său că „nu am mai făcut politică, dar mi-am dat seama că stând doar pe marginea şanţului nu faci nimic, doar te plângi, dar eu sunt aici să mă implic. Este unul din cele mai importante organisme din acest partid. Are un rol foarte important. Printre atributele acestei comisii se numără şi medierea eventualelor conflicte care apar între membrii partidului şi organizaţiile din care fac parte. De asemenea are atribuţii şi în domeniul sacţionării membrilor de partid în momentul în acre aceştia greşesc. Orice candidat pentru orice funcţie fie ea politică, publică sau numită trebuie să treacă prin această comisie.


Rolul şi importanţa acestei comisii este faptul că are drept de veto asupra acestor candidaţi. Comisia numără trei membri ai societăţii civile şi doi membri din cadrul partidului, oameni care nu au mai făcut politică până acum. Membrii sunt Marcel Tolcea şi Daniel Vighi – profesori universitari, Marius Giura – fondatorul Jazz Gărâna şi Călin Tauber şi Nicu Fălcoi din partea M10”.

Cunoscut ca scriitor, profesor universitar şi fost director al Muzeului de Artă, Marcel Tolcea a fost şi el prezent la conferinţa de presă susţinută de conducerea M10 Timiş. Vizavi de faptul că a acceptat să fie membru în comisia de integritate a formaţiunii de Timiş, Tolcea a declarat că „eu am acceptat destul de greu să fac parte din această comisie. Mereu când ești în postura de a fi parte dintr-o astfel de comisie poate să se întrebe lumea dacă tu la rândul tău esti o persoană integră fără probleme de etică morală. M-am gândit destul de mult. Am spus da acestei invitații. Mi s-a părut că partidul M10 face un experiment care nu se regăsește în viața politică a celorlalte partide. Nu putem fi supuşi niciunui fel de presiuni, nu avem niciun fel de datorii față de membrii partidului. În felul acesta vom fi în măsură să evaluăm candidaturile la funcțiile partidului. Mi se pare că M10 este în momentul de față singurul partid, este partidul care are ca miză și ca logo al identificării cuvântul „intergritate”, iar asta ține de tot ceea ce a făcut Monica Macovei până acum. În viața politică românească acest cuvânt e primit în două feluri: mai întâi cu zâmbete de vechii rechini ai politicii, care spun că viaţa politică e un acvariu unde rechinii înving prin pragmatism și lipsă toată de scrupule. Şi alii care spun iată, un partid care se abonează la o doză totală de naivitate”.

Tolcea a sublinat că dincolo de ţinuta morală a celor care vor ajunge pe liste contează şi modul în care partidul va comunica cu cetăţenii, dar şi argumentarea clară a motivelor pentru care anuumite persoane au fost alese să ocupe diverse funcţii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.