Marius Craina, la PRESSALERT LIVE, despre ce s-ar fi făcut cu banii...

Marius Craina, la PRESSALERT LIVE, despre ce s-ar fi făcut cu banii daţi de Ostaficiuc și Ciuhandu la Poli: trei maternităţi şi un stadion. Ce rol are Mitropolitul Banatului în realizarea institutului oncologic

0
DISTRIBUIȚI

marius craina

Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara şi proaspăt ales preşedinte executiv al PSD Timişoara, a criticat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, modul în care fostul preşedinte al CJ Timiş, pedelistul Constantin Ostaficiuc, a împărţit banii instituţiei. „Dacă banii pe care i-a dat la Poli mergeau pe maternitate, cred că acum aveam vreo trei maternităţi noi şi un stadion de fotbal”, este de părere Marius Craina, acesta adunând tot bugetul de care a beneficiat echipa lui Marian Iancu, inclusiv banii dați de primăria condusă de Gheorghe Ciuhandu.

Pe de altă parte, managerul Spitalului Judeţean Timişoara îl laudă pe actualul preşedinte al CJ Timiş, Titu Bojin, care din acest an îi este coleg de partid, pentru că au fost reluate mai multe proiecte ale unităţii medicale, printre care şi cel de extindere al Casei Austria. „Au fost reluate lucrările stopate la Casa Austria, care trebuie extinsă, deşi este o clădire nouă, pentru că nu poate să acopere normele europene. Trei ani a stat cu ziduri sparte, geamuri şi uşi deteriorate. Vorbim de o primă mare investiţie, un pas mare făcut de CJ Timiş”, a precizat Marius Craina.

Întrebat dacă crede că la Timişoara va fi construită o nouă maternitate, managerul spitalului judeţean a răspuns afirmativ, asta pentru că „în sfârşit, s-a înţeles de către organismele care au puterea financiară să construiască o nouă maternitate la ce riscuri ne expunem dacă maternitatea spitalului va continua să funcţioneze în clădirea veche de 140 de ani.


Bani pentru realizarea maternităţii pot să vină de la CJ Timiş, de la Ministerul Sănătăţii sau de la Uniunea Europeană. CJ Timiş este dispus să susţină o parte din proiect, maternitatea va costa milioane bune de euro”.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Timişoara, ideea de a realiza o nouă maternitate la Timişoara a fost propusă de medicul Florin Bîrsăşteanu, în 2009. „Degeaba ştim ce probleme sunt în sistem, dacă cei care împart banii nu văd realitatea. Noi doar facem propuneri, dar puterea nu stă în mâna noastră. Trebuie să existe o coerenţă, iar marile proiecte trebuie să continue”, a mai afirmat Marius Craina, la PRESSALERT LIVE.

Şeful celui mai mare spital din vestul ţării a mai dezvăluit că Ministerul Sănătăţii a aprobat construirea unui institut oncologic la Timişoara şi datorită mitropolitului Banatului, Ioan Selejan, care ar fi avut un rol esenţial în iniţierea acestui proiect. Mai mult, Marius Craina crede că mitropolitul Banatului „poate fi un liant între partea medicală şi partea de decizie. I-am pus la dispoziţie documentele referitoare la maternitate. Mitropolitul este singura persoană care indiferent de ce se întâmplă, rămâne pe funcţie, este singurul om care poate să continue acest proiect. Biserica este cea mai stabilă instituţie pe care noi o avem”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.