Ministrul Educaţiei, la Timişoara: „Nimeni nu va putea desfiinţa clasa pregătitoare de...

Ministrul Educaţiei, la Timişoara: „Nimeni nu va putea desfiinţa clasa pregătitoare de la şcoală”. De ce crede asta

7
DISTRIBUIȚI

ministrul invatamantului la tm 13_resize

Ministrul Educaţiei a făcut un anunţ ferm, astăzi, la Timişoara: clasa pregătitoare rămâne la şcoală.


Sorin Cîmpeanu a explicat de ce este de acord cu acest lucru, printre motivele enumerate se numără şi acela că învăţământul românesc este lăudat la nivel european şi internaţional şi datorită faptului că clasa pregătitoare se află la şcoală, şi nu la grădiniţă.

„Nimeni nu va putea desfiinţa clasa pregătitoare de la şcoală şi susţin necesitatea acestei clase pregătitoare. În cei trei ani de funcţionare, s-au organizat cursuri de perfecţionare pentru lucrul care este specific cu clasa pregătitoare şi profesorii au urmat aceste cursuri de pregătire. Şcolile au făcut eforturi pentru a asigura infrastructură necesară derulării activităţilor în bune condiţii la nivelul clasei pregătitoare. Părinţii deja au o reacţie din ce în ce mai bună, după ce au existat reticenţe la început”, a explicat Sorin Cîmpeanu, la Timişoara.

Ministrul Educaţiei mai este de părere că trecerea clasei pregătitoare de la şcoală la grădiniţă nu ar face altceva decât să bulverseze sistemul de educaţie la nivelul clasei zero. „După ce că avem atât de multe probleme, să ne mai creăm şi altele?”, s-a întrebat retoric Sorin Cîmpeanu.

7 COMENTARII

  1. Adevarul este ca acest domn ministru, Sorin Cîmpeanu, este unul dintre cei mai echilibrati ministrii al educatiei (s-au tot perindat pa la invatamant la ministrii)!!

  2. Adevărul este că acest ministru este la fel de corupt ca şi şeful său de cabinet. Şi el închide ochii la plagiat, la nepotism şi alte fenomene de acest gen. În acest fel şi-a câştigat „onoarea” din fotografia de mai sus. Corect ar fi fost să fie numit DOCTOR HONORIS PAUZA – SUMMA CUM FRAUDE!

  3. Domnule ministru, bine ar fi daca ati infiinta si programe AFTER-SCHOOL in scoli….la gradinita platim 10-15 lei/zi pentru un program de 8-10 ore. au parte de masa si odihna la pranz. In scoli suma asta abia acopera plata cadrului didactic supraveghetor, nemaivorbind de masa si odihna copiilor (sa stai atatea ore in banci nu este tocmai comod pentru un copil de 6 anisori); o alta varianta ar fi ca unul din parinti sa se lase de serviciu pentru cresterea si educarea copiilor….cu astfel de regimuri nu mai facem copii, o sa ajungem o tara de pensionari !!!

  4. Domnule Ministru, copiii au fost pregatiti pentru scoala in gradinite, din anii „90 pana in 2012 si nimeni nu aminteste acest lucru! Sunt atatia ani in care s-a pus suflet si pasiune! Domnii invatatori nu s-au plans, in toata aceasta perioada, de slaba pregatire a copiilor! Si doamnele/domnisorele educatoare sunt indreptatite, prin stdudiile pe care le au, sa se ocupe in modul cel mai eficient, de pregatirea pentru scoala a copiilor de 6-7 ani. Nu militam pentru intoarcerea clasei pregatitoare la gradinita(grupa pregatitoare), dar amintiti macar asa, in treacat, daca aveti idee(cu toate ca sunt absolut sigura ca nu aveti habar ce inseamna gradinita, dar nici in ce consta munca cu prescolarii!), de ceea ce a facut invatamantul prescolar , pana in urma cu 3 ani, si pentru copiii de grupa pregatitoare! S-a investit atat in tranferarea grupei pregatitoare la scoala, cand ea functiona de asa multi ani la gradinita! Nu credeti ca se puteau face pentru scoli o multime de alte lucruri bune cu banii aceeia? Nu credeti ca pentru copii ar fi fost atat de bine sa mai petreaca un an in lumea lor, minunata, de la gradinita si, in acelasi timp sa se pregateasca atat de frumos pentru scoala???

  5. oare acest ministru a intrat vreodata la clasa? a incercat sa stea o zi cu o clasa pregatitoare sa vada ce poti face cu elevii?garantat nu.ca si madam preoteasa,care este in minister de 100 de ani,habar nu are ce este la catedra.asa se intampla cand politucul isi numeste toate marionetele in functii cheie,ca sa poata face ce vor cu ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.