Mirosul INSUPORTABIL care vine de la un incinerator de cauciucuri a provocat...

Mirosul INSUPORTABIL care vine de la un incinerator de cauciucuri a provocat un protest în stradă. Ce reacţie au avut reprezentanţii firmei FOTO

8
DISTRIBUIȚI

protest chisoda

Peste 100 de oameni care locuiesc pe Aleea Chişodei şi în Giroc au protestat, în această seară, în faţa incineratorului de cauciucuri şi mase plastice din Chişoda, aflat lângă CET Sud, care este deţinut de o firmă privată, Lieb Benz Oil, producătoare de carburant. Manifestanţii de toate vârstele s-au adunat aici revoltaţi fiind de mirosul insuportabil pe care-l simt în special noaptea şi se tem pentru sănătatea lor. Primarul comunei Giroc, Iosif-Ionel Toma, dar şi mai mulţi consilieri locali s-au întâlnit cu reprezentanţii firmei în sediul instituţiei, imediat după începerea protestului, iar după discuţii care au durat mai bine de o oră, aceştia au oferit un răspuns de-a dreptul incredibil.

Coşmarurile localnicilor

Protestul a început în jurul orei 19.00 şi a fost unul paşnic. De altfel, manifestanţii au primit aprobare pentru desfăşurarea acţiunii de protest, astfel că poliţişti şi jandarmi i-au supravegheat. „Este vorba de fumul care se simte în special noaptea, un fum înecăcios, puternic. Sunt arse cauciucuri aici şi, în special, noaptea dau drumul fără filtre. Eu de vara aceasta m-am în mutat zonă pentru că am vrut linişte şi aer curat, dar de unde. Ne dorim să oprească producţia pentru că este foarte aproape de localitate, avem copii mici”, ne-a spus revoltat Florin Bica.

20150922_192639

Văzând că primarul nu mai iese din sediul firmei, oamenii au început să se agite, iar unul dintre protestatari a aruncat pe asfalt o pungă în care se aflau resturi din cauciucurile arse, care miroseau extrem de urât. „Este bătaie de joc, ne-au distrus grădinile, să vină cei de la Mediu şi să măsoare, am ajuns să trăim într-o ţară de hoţi.


Banul contează, nu contează că te bagă în spital, că te omoară”, a strigat un protestatar.

Incinerator, construit pe un teren deţinut înainte de primar

„Am un gust amar, nu am rezolvat nimic. I-am întrebat dacă au autorizaţie să ne gazeze şi ne-au răspuns, până la urmă, n-o să vă mai gazăm de acum încolo, vom vedea dacă ne mai gazează sau nu”, a spus revoltat, la finalul întâlnirii, unul dintre consilierii locali din Giroc, care a participat la discuţie.

 

Ultimul care a ieşit din firmă a fost Iosif-Ionel Toma. Interesant este faptul că incineratorul de cauciucuri funcţionează pe un teren pe care firma l-a cumpărat de la primarul din Giroc. „Da, a fost terenul meu şi l-am vândut. Am avut nevoie de bani, am vândut un bun al meu, se poate verifica şi asta nu e ilegal”, s-a apărat Iosif-Ionel Toma. Primarul comunei Giroc a explicat că la finalul discuţiilor s-a ales doar cu promisiuni din partea firmei care are doar acord de funcţionare încheiat cu primăria, nu şi autorizaţie. „Oamenii spun că noaptea este cel mai rău, iar acest lucru ne face să credem că se ascunde ceva. Ce credem noi este că se scot ceva filtre, se conduce gazul acesta pe o altă parte. Sunt multe soluţii pe care le pot adopta să nu plătească aceste filtre, care sunt foarte costisitoare, în jur de 25.000 de euro şi au o durată de viaţă de maxim un an. Pot face o ocolire a filtrelor şi acestea să ţină cinci, şase ani”, a explicat primarul Girocului.

Când au aflat că în urma discuţiilor nu s-a ajuns la nicio soluţie, oamenii au început să strige de câteva ori „Ruşine, ruşine”. Înainte de a pleca, în jurul orei 20.30, manifestanţii s-au decis să protesteze în fiecare săptămână, chiar şi la sediul Gărzii de Mediu, dacă vor mai simţi acel miros insuportabil.

8 COMENTARII

 1. Pe langa aceasta problema mai exista si problema TRAFICULUI GREU care tranziteaza cu incalcarea legii strada Primaverii din Chisoda provocand daune grave atat imobilelor, covorului asfaltic cat si retelelor de utilitati.
  Locatarii strazii Primaverii sunt disperati.
  Casele vechi din vaiuga sunt toate fisurate.
  Ne intrebam de ce Politia Locala si Primaria nu intreprinde nici un fel de actiune.
  Se pare ca domnul Primar TOMA accepta situatia intrucat este implicat in vanzarea terenurilor industriale aflate la marginea localitatii.
  Sa fie oare inceputul sfarsitului pentru dinastia Toma?

 2. Data viitoare sa fie anuntati toti locuitorii comunei intrucat o mare parte nu au stiut de organizarea protestului si nu au putut fi prezenti.
  Jos cu Toma!!!!!

 3. In primul rand doresc sa salut aceasta initiativa, iar in al doilea rand am fi vrut si noi, restul locuitorilor din Chisoda sa participam la acest protest, insa nu am stiut nimic despre organizarea lui. Speram ca pe viitor sa ne strangem tot mai multi pt a opri poluarea si pt a atrage atentia primarului si consilierilor acestuia ca nu mai pot lasa neabordata aceasta problema!
  Bravo, celor care au participat la acest protest!

 4. Politia locala – aflati ca exista instalat langa cimitirul din Chisoda un semn de circulatie cu regimul de inaltime maxim admis pentru traficul greu.
  Cate amenzi ati aplicat in conditiile in care zilnic Chisoda este decimata de sute de camioane cu greutatea de peste 4o de tone si cu inaltimea de peste 4 metri?
  Va interzice primarul Toma sa dati amenzi???
  Group DCM va spune ceva domnilor???Pe cine protejati si pentru cat timp???

 5. Buna ideea protestului, ne-am fi bucurat daca stiam toti locuitorii Chisodei despre el, asa am fi putut participa in numar mai mare. Sper sa se organizeze unul de amploare si pt eliminarea traficului greu de pe strada Primaverii. Poate ca in urma mai multor proteste domnul primar si ai sai consilieri se vor gandi de mai multe ori daca ignora aceste probleme si poate se mai gandesc inca o data ca vin alegerile si ar trebui sa-si ia in serios atributiile nu doar sa alerge prin primarie dupa fustele scurte ale tinerelor angajate!!!

 6. Domnule Primar
  Luati aminte ca atat locuitorii Chisodei cat si cei ai Girocului sunt revoltati de atitudinea dvs. din ultimul timp. Acum cativa ani erati in preferintele tuturor dar din pacate pentru dvs. situatia s-a schimbat radical ca urmare a dezinteresului manifestat pentru locuitorii comunei. Sa nu mai amintim de scandalurile in care ati fost implicat cu unele subordonate ale dvs.
  Va sugerez sa lasati la o parte interesele personale si sa rezolvati problemele oamenilor poate asa reusiti sa va mai reabilitati pana la alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.