Nicolae Robu NU vrea demisia lui Victor Ponta, dar cere PSD să...

Nicolae Robu NU vrea demisia lui Victor Ponta, dar cere PSD să spună clar ce planuri de viitor are. Ce îi răspunde şeful PSD Timiş, ministrul Sorin Grindeanu

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert 8

Primarul Timişorei, Nicolae Robu, nu crede că Victor Ponta ar trebui să demisioneze din funcţia de premier al României, după ce a fost trimis în judecată, joi, de procurorii DNA, alături de alte patru persoane, printre care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, în dosarul cunoscut ca „Turceni – Rovinari”.

Primarul a declarat la conferinţa săptămânală a PNL Timiş că „s-a creat o situaţie care nu poate fi trecută cu vederea odată cu decizia de judecare a primului ministru Victor Ponta.


Premierul, ca orice cetăţean, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Nu vreau să am o atitudine politicianistă, să fac speculaţii. Am încredere că puterea judecătorească va funcţiona corect şi că instituţiile abilitate îşi vor face datoria şi că se va ajune la stabilirea adevărului şi la dreptate. Dacă este vinovat, trebuie să plătească pentru vinovăția sa, așa cum i se întâmplă oricărui cetățean. Dacă nu, trebuie își vadă de carieră, ca orice cetățean. Cred că nu e în regulă ca majoritatea parlamentară care susține guvernul Ponta să stea așa în linște. Eu cred că această majoritate trebuie să vină cu un mesaj clar în fața acestei țări și să ne explice cum vede ea lucrurile pentru viitor. La asta mă aștept, nu cred că e în regulă ca cetățenii României să aibă atâtea semne de întrebare cu privire la viitorul țării”, a spus Robu.

Mai exact primarul crede că PSD ar trebui să spună clar ce alianțe va face pentru viitor sau dacă va ceda altcuiva locul la guvernare.

În replică, preşedintele PSD Timiş, ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „PSD are un singur plan. Acesta are în vedere câştigarea alegerilor din 2016. Dacă PNL vrea să vină la guvernare cu oameni precum Blaga, Boc sau Anastase şi mai apoi cu oameni ca Băsescu sau Udrea, eu le doresc succes, dar sunt convins că cetăţenii României au o altă opinie şi nu vor dori acest lucru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.