Noi detalii despre Institutul Oncologic din Timişoara: va costa peste 100 de...

Noi detalii despre Institutul Oncologic din Timişoara: va costa peste 100 de milioane de euro şi va avea 500 de paturi. În câţi ani va fi realizat şi de unde vor fi alocaţi banii necesari

0
DISTRIBUIȚI

bolnav cancer

Noi detalii cu privire la „Institutul Regional de Oncologie Timişoara”, care ar urma să fie realizat pe Calea Torontalului, în zona în care a fost demarată, în trecut, construirea unui spital municipal. De curând, premierul Victor Ponta a aprobat o hotărâre de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiţii.

Prin urmare, aflăm că realizarea Institutului Oncologic din Timişoara costă aproape 115 milioane de euro. Acesta va fi construit pe o suprafaţă de 9.000 mp, iar durata de realizare a unităţii medicale este de trei ani, dar nu se ştie când vor începe lucrările. De asemenea, Institutul Oncologic va avea 476 de paturi şi va găzdui şi o zonă de radioterapie.


Totodată, vor fi amenajate şi spaţii de relaxare şi socializare, dar şi spaţii pentru educaţie şi învăţământ pentru pregătirea studenţilor.

institut oncologic

„Finanţarea obiectivului de investiţii se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, şi, în completare, din alte surse legal constituite, conform programului de investiţii publice aprobate potrivit legii”, scrie în hotărârea de Guvern.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, Timişul este unul dintre judeţele cu ce mai mare rată a afecţiunilor oncologice din România, fiind peste 15.000 de persoane cu cancer în evidenţă. Din păcate, Timişoara a rămas mult în urma altor centre universitare din punctul de vedere al tratamentului în cancer. În Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi există deja institute oncologice cu peste 400 de paturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.