Noi dezvăluiri BOMBĂ în scandalul anvelopării blocurilor. Cine este omul cheie din...

Noi dezvăluiri BOMBĂ în scandalul anvelopării blocurilor. Cine este omul cheie din primărie care a pus la cale prima operaţiune ilegală VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

cristian palade3

Noi dezvăluiri incendiare în scandalul reabilitării termice a blocurilor din Timişoara pe fonduri europene, făcute publice, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, de către Cristian Palade, asociat la SC Proiect C&A SRL Timișoara, firma care a realizat proiectele pentru anveloparea blocurilor. Întrebat de către moderatorul emisiunii cum a ajuns să lucreze cu Primăria Timişoara, acesta a răspuns că primele discuţii le-a avut cu viceprimarul Dan Diaconu, pe vremea când cei doi erau colegi de partid, care i-a propus să realizeze proiectele.

„S-a demarat programul, iar la nivel de regiune erau alocate nişte fonduri care erau distribuite pe criteriul primul venit, primul servit. Am avut cu Dan Diaconu prima discuţie să facem aceste proiecte, să lucrez la proiectare cu Primăria Timişoara, în urmă cu doi ani. Era vorba de un volum de muncă foarte mare, Primăria Timişoara a încercat să fure startul, să obţină aceste fonduri europene mai repede prin nerealizarea unor licitaţii pentru proiectare şi aşa mai departe. Am avut cu Dan Diaconu o primă discuţie de principiu. Apoi, am mai avut discuţii cu viceprimarul Diaconu, care mi-a spus că voi fi plătit, nu s-a pus niciodată problema de muncă pro bono”, a explicat Cristian Palade. Invitatul a recunoscut că a lucrat pentru Primăria Timişoara înainte de a avea un contract semnat şi că viceprimarul Diaconu după prima discuţie „a desemnat-o pe doamna Georgiu pentru chestiunile tehnice. Cred că am măsurat o sută de blocuri în perioada respectivă”.

Asociatul firmei care a realizat proiectele pentru anveloparea blocurilor din Timişoara susţine că nu a făcut presiuni pentru a-şi primi banii de la primărie pentru că „noi am trăit cu impresia că vom fi plătiţi. Am solicitat banii pentru proiectare. După ce am primit cei 15.000 de euro prin încredinţare directă, au mai fost discuţii cu Dan Diaconu pentru plata diferenţei, m-a liniştit, m-a asigurat că-mi voi primi banii.


Niciodată nu mi-am pus problema că nu voi fi plătit şi că totul va fi o mare ţeapă, o ţeapă care a îngropat firma. Am acceptat să lucrez în aceste condiţii, eu am ajutat primăria. În mai, când Timişoara a depus aceste proiecte, era printre primele din ţară”.

Potrivit lui Cristian Palade, sunt o serie de documente care dovedesc faptul că trebuie să primească de la primărie banii pentru munca realizată. Acesta a vorbit şi despre faptul că municipalitatea a contractat o altă firmă care ar fi trebuit să se ocupe de lucrurile care prin lege trebuie îndeplinite de proiectantul lucrării. „Această firmă a avut un rol foarte important în prejudicierea proiectantului, a fost contactată să facă pro bono nişte completări la proiectele noastre”, a explicat asociatul SC Proiect C&A SRL Timișoara.

Cristian Palade spune că Primăria Timişoara a făcut mai multe ilegalităţi, mai ales datorită faptului că au fost modificate caietele de sarcini, fiind schimbate chiar şi caracteristicile unor materiale folosite la anveloparea blocurilor. „Proiectele au fost modificate ilegal, s-au modificat acte ilegal. Primăria Timişoara a întocmit contracte ilegale, a impus clauze pe care doar un proiectant poate să le facă”, este de părere Palade.

În urmă cu trei luni, Nicolae Robu i-a transmis lui Cristian Palade prin intermediul unei adrese oficiale că nu vrea nimic de la el, dar apoi s-a răzgândit. Asociatul firmei SC Proiect C&A SRL Timișoara mai susţine că reprezentanţii primăriei i-ar fi propus să fie subcontractantul unei firme cu care municipalitatea are contract, care are „80 % din clauze ilegale. Eu nu pot să fac asta, acea firmă a semnat în numele meu şi îi voi face plângere penală”. Întrebat dacă va semna documentele proiectelor pentru anveloparea blocurilor, Palade a răspuns că „nu semnăm documente care nu ne-au fost aduse la cunoştinţă. Nimeni nu ne cheamă la discuţii, nu ştim ce se întâmplă acolo. Nu este normal să existe scris numele unei alte firma ca proiectant. Primăria Timişoara nu mi-a solicitat de două luni să mă implic în acest proiect”.

Vă reamintim că Nicolae Robu a anunţat, aseară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că proiectul de zece milioane de euro, din fonduri europene, de izolare termică a blocurilor din Timişoara este în pericol de a nu fi finalizat din cauza unor nereguli comise de oamenii administraţiei conduse de acesta.

1 COMENTARIU

  1. Halal patron de firma de proiectare,
    Aice ne dam seama ca lucrurile nu s-au stabilit clar de la inceput, foamea de bani la dus unde la dus, greseala ii a firmei de proiectate in totalitate, in primarii stim cum este, primarul/viceprimarul vor sa faca cat mai multe proiecte/lucrari dar nu ei se ocupa personal de fiecare proiect in parte,
    Pe de alta parte acest patrin de firma este o Rusine de patron, datorita felului alunecos pe care il are nu a stabilit regulile jocului de la inceput, evident vorbesc don punvtul meu de vedere nestiind toate dedesubturile acestei prosteli sa-i zic asa, iara dupa cum bine stim dlui Primar Robu ii place sa se bata cu pumnii in piept si sa zica ca are toate meritele in tot ceea ce face, dar in schimb este habarnist in multe domenii, si in aceelasi timp se inconjoara de oameni incompetenti pe care sa poata sa arunce vina in caz ca se intampla ceva,
    Ii urez mult succes dar eu nu il mai vreau primar al Timisoarei,

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.