Georgică Cornu la PRESSALERT LIVE: „Eu nu am dat şpagă niciodată”. Ce...

Georgică Cornu la PRESSALERT LIVE: „Eu nu am dat şpagă niciodată”. Ce spune despre oamenii de afaceri care dau mită VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

 

georgica cornu mana

Deși este anchetat în mai multe dosare în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, omul de afaceri Georgică Cornu se bucură de faptul că primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu, a fost „săltat” de oamenii legii, după ce ar fi luat spagă. Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, Cornu a susținut că oamenii de afaceri care dau șpagă politicienilor sau oamenilor din administrație sunt niște „tâmpiţi când dau bani.Se duc îm puşcărie şi ăilalţi rămân cu banii”.

Deși a avut la rândul său nenumărate contracte cu statul prin firma Confort, Cornu susține că el nu a plătit bani și că nici nu are cunoștință de discuții pe aceste subiecte.


„Eu nu am discutat niciodată înainte că, dom’le, avem o lucrare de zece milioane, trebuie să dăm un milion. Că discutam (cu Lucian Caraiman, asociatul său, n.n.) aspecte de principiu, că îmi spunea ce cere unu sau altul, asta da. Eu nu pot acum să fac nişte denunţuri nu pentru Caraiman, ci pentru că nu am o dovadă. (…) Eu nu pot să fac treaba asta, deocamdată, sigur că am şi anumite… am nişte denunţuri pe care le-am avut în urmă cu ani de zile. Acum eu nu sunt un specialist, nu am vrut să mă specializez în denunţuri, dar când am rămas administrator la Confort şi am găsit lucruri care nu erau în regulă şi am făcute denunţuri că am fost nevoit. Probabil că dacă se porneau anchetele se ajungea la persoane importante (…) Eu nu am dat şpagă niciodată. Eu nu sunt făcut pentru aşa ceva. Oamenii de afaceri care dau bani nu dau bani de bună voie. Dau bani pentru că aceşti şmecheri care sunt vremelnic proprietari pe proprietatea statului impun acest lucru. Marile proprietăţi nu se găsesc la oamenii de afaceri. Uitaţi-vă la mine. Poate că mâine, probabil sunt pe drumuri, din cauza… Alţii au bani în Elveţia ”.

Afaceristul nu poate spune, însă, nici câți bani au fost sifornați din firmele sale și nici către cine au mers. „Sunt convins că s-au dat bani. Nu verificam, aceasta a fost o naivitate a mea, din firme au plecat sute de milioane de lei cu semnătura mea falsificată. Veneau cu o dispoziţie de plată din casierie, scria pe ea 40 şi în litere scria 40 spaţiu lei şi ajungea 40.000 de lei. De unde să ştiu cine mă fura, am sesizat organele. Dacă ştiam cine, îi dădeam pe toţi afară”, a declarat Cornu la PRESSALERT LIVE.

3 COMENTARII

  1. La sfirsitul anilor 90 inTimisoara mai egzistau 6-7 firme de constructii care supravietuiau cu chiu cu vai .Incercau si ele sa prinda un contract cu primaria sau cu alt agent economic de stat .Deunde ? Toate le cistiga Cornu cu oferte la sfert de pret dupa care venea caraiman cu acte aditionale de cite 4-5 ori pretul initial si binenteles fara niciun leu spaga

    vezi contactoare chinezesti vezi asfalt de doi lei de 3 ori in doi ani etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.