Omuleţii care vor să ducă moştenirea rock a Timişoarei mai departe

Omuleţii care vor să ducă moştenirea rock a Timişoarei mai departe

0
DISTRIBUIȚI

zvDeşi la o primă vedere, scena muzicală timişoreană este cât se poate de anemică, adevărul e că se mişcă multe lucruri în urbea noastră. Nu trebuie să mă credeţi pe cuvânt, consultaţi lista evenimentelor muzicale care se întâmplă în fiecare weekend în Timişoara şi îmi veţi da dreptate. Evident, printre zecile de party-uri şi cântări anunţate cu surle şi trâmbiţe există multe „umpluturi“. Cert este că gusturile timişorenilor în materie de muzică s-au diversificat, iar organizatorii de evenimente fructifică din plin această tendinţă.

Avem petreceri cu  hard techno, deep house cât cuprinde, drum and bass aproape săptămânal şi multe multe altele.


Şi pe partea live avem de toate pentru toţi. Şi trupe „de nuntă“ care din când în când mai scot câte un clip, dar şi formaţii care chiar îşi doresc să transmită ceva publicului. Un lucru îmbucurător este că avem şi tinere talente. Şi când zic tinere talente mă refer la puştani aflaţi în primii ani de şcoală care îşi omoară timpul zdrăngânind la chitări sau bătând în tobe.

Zilele trecute, cu ocazia unui eveniment caritabil, timişorenii au putut urmări pe viu recitalurile a două trupe care aduc un suflu fresh mişcării rock, A.L.L. Friends Band şi Virgula. Se pare că tot mai mulţi părinţi îşi trimit copiii la studiatul unui instrument. A dat cumva cultura în capu’ oamenilor? Ce bine ar fi. Nope. Explicaţia e una simplă. Prin această activitate speră ca odraslele lor să nu fie angrenate în cine ştie ce găşti, încearcă să le ocupe timpul liber cu activităţi plăcute. Chestie cât se poate de îmbucurătoare, la urma urmei. Aşadar, pe lângă „veterani“ cresc şi omuleţi care vor să ducă moştenirea rock a Timişoarei, mai departe. Pe lângă cele două trupe amintite, mai există şi alte pepiniere de tinere talente muzicale, care merită tot sprijinul. Important este ca şi publicul să răspundă pozitiv la acest soi de concerte. Poate nu ar fi rău ca şi autorităţile să se preocupe de acest aspect, dar asta e altă poveste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.