Părintele muzicii electronice româneşti, Rodion G.A., susţine un concert extraordinar în capitala...

Părintele muzicii electronice româneşti, Rodion G.A., susţine un concert extraordinar în capitala Ungariei

24
DISTRIBUIȚI

rodiongaRodion G.A., părintele muzicii electronice româneşti şi totodată „unul din cele mai importante nume ale scenei electronice şi progressive rock din Europa de Est“ – conform descrierii evenimentului – va susţine un performance deosebit în capitala Ungariei, joi 17 septembrie, în cadrul manifestărilor Pesti Estek, evenimentul urmând să se desfăşoare la A38 în Budapesta.  Legenda muzicii electronice româneşti, care a susţinut un concert extraordinar anul trecut în cadrul celei de-a zecea ediţii a festivalului Simultan, la Sinagoga Din Cetate, a experimentat încă din anii de liceu posibilitățile generării de sunete noi, neconvenționale. Pe numele său adevărat Rodion Ladislau Roșca, Rodion G.A. a folosit la început unul și mai apoi mai multe magnetofoane şi şi-a înregistrat chitara și, prin supraimprimare sau supramodulare, obținând un sound complet schimbat, foarte asemănător cu cel a sintetizatorului. Absolvent al Liceului de Muzică din Cluj, instrumentul clarinet, Rodion este mai degrabă atras de compoziție și experiment, astfel că, între anii 1970 – 1977, înregistrează prin metodele proprii, în apartamentul său, peste 70 de cântece. În 1977, alături de Gicu Fărcaș și Adrian Căprar, pune bazele formației Rodion G.A., continuând să scrie muzică după propria filozofie.


Formația este considerată revelația rock a României și activează pâna în 1983. Acum este momentul în care se lansează principalele compoziții care vor defini personalitatea lui Rodion Roșca, „Stele și Lumini”, „Imagini din Vis”, „În liniștea nopții” sau „Uneori”. Piesele ajung pe rând pe primele poziții ale clasamentelor alcătuite de radiourile și revistele vremii. Formația continuă să ocolească studiourile profesioniste de înregistrare și experimentează înregistrând în micul apartament al liderului său. În 1983, trupa se destramă din cauza instabilității formulei sale, în 6 ani perindându-se câteva zeci de instrumentiști. Rodion Roșca continuă să compună pentru teatru sau televiziune până în 1989 când, după moartea mamei sale, nu mai găsește resurse să meargă înainte. În 2008, casa de producție britanică Roadrunner Music aduce trupa Rodion G.A. în atenția opiniei publice, după 19 ani de absență. Încep procedurile de remasterizare a pieselor Rodion G.A., însă totul se oprește odată cu falimentul casei de discuri. În anul 2009, producătorul și regizorul independent Sorin Luca începe producția filmului documentar intitulat „Imagini din vis”, după titlul piesei Rodion G.A. cu același nume. În anul 2012, Rodion Ladislau Roșca este redescoperit de colectivul de muzicieni Future Nuggets care, împreună cu casa de producție londoneză Strut Records și mediați de Ambassador’s Reception îi lansează în mai 2013 primul album integral semnat Rodion G.A. Biletele pentru acest concert memorabil costă 1000 de forinţi în avans (aproximativ 14 lei) şi 1.500 de forinţi (aproximativ 21 lei) la faţa locului.
Foto: Levente Kozma

24 COMENTARII

 1. marketing fara continut! Rodion G.A. e departe de a fi parintele vreunui gen in RO – el a fost un artist mai mult decat obscur pana acum cativa ani. foarte interesant ce a facut el la timpul lui si foarte meritoriu, dar partea cu succesul si influenta e foarte mult exagerata…

  • http://stirileprotv.ro/stiri/ardeal/prima-formatie-de-muzica-electronica-experimentala-din-romania-vine-la-tiff.html

   Senzorial Fox Event cu RODION G.A.
   vezi toate articolele de AntonelaVulpe
   30 oct 2014 la 11:56 comenteaza acum 314 vizualizari.

   Pe 31 octombrie am pregatit o petrecere bombastic-fetish care va cuprinde performance-ul senzorial al zentaiurilor japoneze de la “Les monstreuses saveurs du palais”, muzica electro jazz cu saxofon live la etaj, muzica 80’s 90’s disco-funk la magnetofon cu Rodion G.A. (invitatul de onoare), urmat de un DJ pe val si foarte curtat in acest moment datorita eclectismului muzical abordat Zabriskie. La final va veni si un Dromader din Venezuela, pe house rithms.

   Rodion G.A. (Rodion Ladislau Roșca), pentru cei care nu au auzit inca de el, va spun pe scurt ca este parintele muzicii electronice din Romania. Va veni in Bucuresti la sfarsitul acestei luni pentru a-si ridica premiul “Pionier în sunete” pentru 2014 pentru intreaga cariera. Rodion este batranelul de 60 de ani care in timpul comunismului compunea muzica cu paturile in geam iar acum traieste cu gainile intr-un sat pe langa Cluj si viseaza la blonde cu parul lins si ochi albastri. Este cel care in 77′ a infiintat prima trupa de rock psihedelic de la noi impreuna cu Gicu Farcas si Adrian Caprar. Piesele compuse atunci “Stele și Lumini”, „Imagini din Vis”, „In liniștea noptii” sau „Uneori” ajung rapid in topul clasamentelor vremii. In 1983 trupa se destrama si Rodion ramane in anonimat pana in 2012, cand cei de la Steaua de Mare (Future Nuggets label) il readuc pe Rodion in atentia publicului.

   http://www.theransomnote.co.uk/music/news/rodion-musical-magic-unearthed-in-romania-the-journey-of-rodion-ga-/

   Prima formatie de muzica electronica experimentala din Romania vine la TIFF
   http://citynews.ro/stiri-tiff-28/parintele-muzicii-electronice-din-romania-la-tiff-227437

   http://www.monitorulcj.ro/social/38296-rodion-din-aschileu-stralucirea-si-decaderea-unui-geniu-al-muzicii-electronice-romanesti—foto-si-video#sthash.u0LU2PzC.dpbs

   The full story of Romanian genius Rodion Ladislau Ro?ca and the music he recorded as Rodion G.A. involves the stifling artistic climate of Communist Romania in the early 80s, the ingenuity of amateur recording, obsessive record collecting, early synthesizers, unheard archival recordings, and eventual recognition. Basically the kinds of things that make our heart beat faster! A more comprehensive version of Rodion’s history can be read here, but a listen to the music alone should be enough to make it clear that there’s something special to what Rodion has created.

   http://belfastmusicclub.com/post/58438413939/the-full-story-of-romanian-genius-rodion-ladislau

   http://casajurnalistului.ro/rodions-dream/

   Text by Vlad Ursulean
   Photos by George Popescu, Vlad (fisheye) & Rodion’s archive.
   With help from Ștefan Mako and Radu Ciorniciuc.
   The story was advised by the documentarist Sorin Luca
   and financed by Esquire Magazine.
   English translation by Sabina Pasaniuc.

   a musical genius has the misfortune of being born in communist Romania. He reinvents electronic music, but is defeated by the system and ends up sharing a house with his chickens in a small village. He is rediscovered in the age of the Internet and turned into an underground star. Happy end.

   Seria evenimentelor de la Casa TIFF se va deschide pe 2 iunie, de la 21.30, cu o ocazie extrem de rară pentru public: aceea de a asculta melodiile primei formaţii de muzică electronică experimentală din România, Rodion G.A. Populară în anii 80, trupa înfiinţată în 1978 de Rodion Ladislau Roşca, Gigu Farcaş şi Adrian Căpraru a creat muzică revoluţionară cu mijloace rudimentare. Deşi au susţinut numeroase concerte, cei de la Rodion G.A. nu au avut niciodată un album al lor. Doar câteva dintre piese au fost înregistrate pe o compilaţie Electrecord cu formaţii rock. Printre hiturile lor se numără „Stele şi lumini”, „Amintiri”, „Acolo unde e mister”. Părintele new wave-ului românesc, Rodion Ladislau Roşca, trăieşte în satul Aşchileu Mare, la 30 de kilometri de Cluj.

   Povestea aia e noua, putini stiu de Rodion GA din Cluj. Stiu ca tipul care a fondat trupa ar fi luat-o razna si acum sta in provincie la casa batraneasca.
   N-au scos niciodata un album…

   El poate fi catalogat parintele muzicii electronice din Romania.

   Trilulilu – Rodion G. A. – Alpha centauri – Muzică Diverse

   Rodion GA – Stele si lumini | Feeder

   Rodion Ga – Discover music, concerts, stats, & pictures at Last.fm

   Sent from my Bosch 509 using Barosantalk 2

   Cea de-a doua categorie, „Instrumentişti rock”, o mai numesc „Synth Fighters”, aidoma luptei lăuntrice dintre dorinţa de a experimenta o sonoritate nouă şi necesitatea de a rămâne în faţă alături de un grup rock: Corneliu Ionescu „Bibi”, Doru Apreotesei, Doru Căplescu şi Idu Barbu (formaţia Sfinx), Dan Stesco “Polymoog” (Basorelief, Compact), fraţii Cristian şi Florian Nanu (Digital Art), Ionel Orban (Savoy), Mircea Florian (Florian din Transilvania), Octavian Teodorescu (Octave), Rodion Roşca (Rodion GA).

   Septimiu Moldovan, fragmente din cartea Enciclopedia Muzicii Electronice românești
   – See more at: http://edituramateescu.ro/2013/11/carte-unicat-despre-muzica-electronica-romaneasca/#sthash.X0kOqVge.dpuf

   Parintele muzicii electronice romanesti, Rodion G.A., sustine …
   http://www.ziarelive.ro › Stiri › Societate
   Translate this page

   9 Sep 2015 – Rodion G.A., parintele muzicii electronice romanesti si totodata … acum 2 luni – Cant

   http://gazetadecluj.ro/stiri-cluj-cultura/colors-cluj-o-aduce-pe-ada-milea-petra-simone-si-dj-rodeon/
   Sâmbătă, întreaga zi îi aparține lui DJ Rodion. Părintele muzicii „new wave” în România va mixa între orele 15 și 20:30.

  • http://www.passionweiss.com/2013/05/24/the-lost-tapes-of-romanian-electronic-pioneer-rodion-g-a/

   The Lost Tapes of Romanian Electronic Pioneer, Rodion G.A.

   Beyond the ease with which I can illegally stream NBA playoff games, the best part of living in the present might be the wealth of lost tapes that seem to pop up every year. Old Tesla reels to reels lost to time suddenly emerge and sound better than anything recorded in recent memory. Rodion G.A. is one of those discoveries: a previously unheard conflagration of psychedelic prog-rock and mad science from the Godfather of Romanian electronic music.

   Released by Strut next week, The Lost Tapes sound like something scientifically constructed for The Alchemist, Madlib, or Dilla to sample. Recorded during the mid-70s and 80s, you can hear the automaton ghosts of early Kraftwerk, Goblin, and esoteric Bucharest fusionists, but the sound is something else entirely. It’s part a reaction to the polished pop-rock favored by the Ceausescu dictatorship and part the desire to develop a homegrown electronic music. The label is letting me serve up “In Linistea Noptii” as a free download and if you like music you should probably download it. If you are a producer, you should probably make a beat of it out. It sounds like a coronation march for a second world freedom fighter fueled by obscure grains and opium. It is some beautiful music. You can buy the album here. You can stream more songs and watch a Rodion interview below the jump. You need no more encouragement.

   Meet the godfather of electronic dance music: Giorgio …
   http://www.salon.com/…/meet_the_godfather_of_electronic_dance_music_gio...
   21 Jul 2014 – In the ’70s and ’80s, Giorgio Moroder — the Italian-born, L.A.-based godfather of electronic dance music — reeled in three Oscars (for scoring …

  • http://www.passionweiss.com/2013/05/24/the-lost-tapes-of-romanian-electronic-pioneer-rodion-g-a/

   The Lost Tapes of Romanian Electronic Pioneer, Rodion G.A.

   Beyond the ease with which I can illegally stream NBA playoff games, the best part of living in the present might be the wealth of lost tapes that seem to pop up every year. Old Tesla reels to reels lost to time suddenly emerge and sound better than anything recorded in recent memory. Rodion G.A. is one of those discoveries: a previously unheard conflagration of psychedelic prog-rock and mad science from the Godfather of Romanian electronic music.

   Released by Strut next week, The Lost Tapes sound like something scientifically constructed for The Alchemist, Madlib, or Dilla to sample. Recorded during the mid-70s and 80s, you can hear the automaton ghosts of early Kraftwerk, Goblin, and esoteric Bucharest fusionists, but the sound is something else entirely. It’s part a reaction to the polished pop-rock favored by the Ceausescu dictatorship and part the desire to develop a homegrown electronic music. The label is letting me serve up “In Linistea Noptii” as a free download and if you like music you should probably download it. If you are a producer, you should probably make a beat of it out. It sounds like a coronation march for a second world freedom fighter fueled by obscure grains and opium. It is some beautiful music. You can buy the album here. You can stream more songs and watch a Rodion interview below the jump. You need no more encouragement.

   Rodion G.A. (RO) | Jazzhouse
   jazzhouse.dk/jazzklub/rodion-ga-ro
   Translate this page
   Den først bortcensurerede, så glemte og nu genopdagede ‘godfather of Romanian electronic music’ Rodion G.A. leverer rå syre-disco med radikale hypnotiske …

   Strut Records
   ‏@StrutRecords

   Tonight hear the Rodion Rosca, the „godfather of Romanian new wave” on the @bbcworldservice program Outlook http://www.bbc.co.uk/programmes/p002vsxt

   Overview Albums Wiki

   Rodion G.A. is a revelation in creating a very personal and original music and unique sound in the world . It seems that it is nearly impossible to create a new sound and style in music today , when thousands of musicians and bands in the world are looking for inventing , a new , and attractive style , in music .
   Rodion Ladislau Rosca , did . 30 years ago ! In 1975 !
   Electronic Prog rock ? new wave ? Electronic music ? imagistic music ? psychedelic ? The best answer is : Rodion style .
   I listened before , a lot of music , and many artists , but I cannot compare at all this sound with another one . This ,, enigmatic ” composer and artist , is born in Romania from Hungarian parents in Cluj – Napoca in April 4 day 4 1953 .
   The Romanian Ignorant musical ,,industry” , did not appreciate enough , his innovative work , to pay , his music , as he deserved .
   Rodion Ladislau Rosca , formed in 1978 his band : Rodion G.A.
   G. is coming from the name : Gicu , the drummer of the band , and A. is coming from the name : Adrian , the bass guitarist of the band , formed in November 1978 .
   After 1 year , this band is known in Romania , as the first and most original electronic – rock music band . In fact , Rodion Ladislau Rosca , made , nearly all the music , alone , in his room , composing and recording with two tape recorder devices , and using , multi – tracking method , using some original solutions , for original different effects. When , finished , he went to the regional radio studio , and copied , his music , from his tape recorder , to the studio tape recorder !
   He composed music for gymnastic contest , music for documentary movies , theater , generics for television , live concerts , and festivals , Winner of special jury prize at Top T from Buzau , and special Prize of jury and the ,, gold anchor ” prize , in Mangalia 1987 music festival.
   Most of his music was used in movies , and in different opportunities , without having his accept , and being not paid for his music. example : The Romanian movie : Mondo Umano by Ioan Grigorescu 1981 , who used Rodion’s music , in the generic , in the very begining when , movie starts . the song name is : in linistea noptii.
   All his music , was broadcasted , in Romania by different regional radio stations , and all his music and songs , without exception , achieved the ,, number one” place in all top 10 contest , of different Radio Stations , and magazines , in Romania . Rodion G.A. also , achieved the first place of top 5 of the Romanian National Television ‘s contest. In 1983 he lost his job , due , begrudge of his colleges and invidious people for his success . From this date , he stops to compose any new song , and after his mother : Rozalia , died in April 9 1989 , he decided to quit music , meaning , everything related to the music .
   Miraculously , his unexpected absence , from the Romanian musical life , did not result to be forgotten . Much more :
   People , with strong musical culture , who appreciated his work , inventivity , and originality , regrets his absence , and told stories , about him to the new , young generation , until most of the people , who knew him before , named him , to be a legend , a myth of the Romanian musical creation , pioneer of electronic music and godfather of Romanian New Wave music … ( New Wave ? … strange … ! In 1987 he was known as to be the godfather in electronic rock and electronic music in Romania , and Rodion G.A. , the first relectronic – rock band in Romania ) There are many , magazines , newspapers , almanacs and recorded radio announces , in our possession , proving this .
   After 20 years , some people was looking for him , and finally find him in a village 30 km from Cluj – Napoca , living in a house , and having , ( at last ! ) enough space , to store his 1000 kg of instruments , loudspeakers , amplifiers , light systems , etc made by himself with his tools , hopes and trust , but living in deep misery , living in poor financial condition . Due his poor condition , he was unable to pay taxes for his apartment in his town , and decided to hire it for students for 150 EU / month , and pay taxes for this amount. He decided to move in a village and buy a house , where to live , with less expenses . But he was wrong. In the village , he had no job at all , so , less money , and totally isolation , outside the world ! He is not drinking alcohol , no smoking cigarettes , maybe one per week .
   He was re-discovered , 4 years ago , by some , reporters , journalists and fans , and ,, The storm ” already began . A lot of journalists arrived , to make some incendiary short documentaries , revealing some interesting moments about his life in the village , including his vestimentation , and his unfinished house due his poor financially possibilities. Channel D Television , specialized in scandalous shows , made also a short documentary about him , but this time , Rodion was
   treated and managed softly , due his musical reputation , and work in Romania ,
   spending all his life for music .
   Resuscitated by Mihai Antonescu , than later , by Ion Dumitrescu , who helped him to re-popularize his music , composed and registered 30 years ago , by himself alone , playing step by step each instrument , separately , including voices and background voices , using Multi-tracking methods , with old and ordinary tape recorders. His 30 years old music is very aggressive , with full ideas , and very actual , today , where the sound of the synthesizers and drums are dominant , but , Rodion never had synthesIzers ! . . .
   Strut Records , released his first vinyl and CD-s in 2013 may 27 , and it is a revelation ! At the Piccadilly Records from Mancester , TOP 10 Reissues , this album : Rodion G.A. – The Lost Tapes , achieved the first place !
   In the World , in other countries , it is a revelation for those who listened his music. See some reviews about this 30 years old music , but very actual and modern today . Rodion Ladislau’s music cannot be placed in time and place .
   In 2014 , Strut Records , released a second successful album , with cosmic sounds , composed for a cartoon , but never used , because another , concurrent composer , offered later , enough reasons , to the producer , to change his mind … ( !!! ) . . .
   In January 2014 he went to Moscow , with his new band , to play in a club : the biggest in Moscow ,, arma 17 ” and achieved unexpected success. Then , one month later in Berlin , at Berghein Cantine , another successful live concert .
   Because , the musicians , from this new Rodion G.A. band , has also their another band , they are trying to force Rodion , to accept , to play , the music of this band , in the same event dedicated for Rodion G.A. live concert.
   Rodion had objections about this , and considered a blackmail this attitude, coming from the members who are playing in his band , but , trying to popularize the music of their , another second band , profiting by the opportunity of Rodion G.A. ‘ s concerts , especially because , the invitation was addressed for : Rodion G.A. as result of releasing ,, Rodion G.A. – The Lost Tapes ” by the Strut Records in 27 May 2013 , and considered to be a revelation .
   This is why , if this attitude will persist , it is possible , Rodion , not to play with them , in the future .
   4-5 ago , Rodion Ladislau was infected probably , medically with both hepatic c and hepatic b viruses and being discovered to late , now he have hepatic cirrhosis 2-nd stage ,from 4 , waiting for some financial help from somebody who can and wish to help him , to cure somehow , himself , needing money for drugs like interferon , or something else . In his house in this village , he still have no bathroom , and a decent room , where to live decently as he deserve , like a prominent and appreciated Romanian – Hungarian musician . With his actual poor health condition , Rodion is trying to release , some new , never heard original compositions , if … who knows …

   All user-contributed text on this page is available under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License; additional terms may apply.
   Share this track:

   Facebook
   Twitter

   Features

   None

   Last.fm Presents

   Enslaved and Wardruna Unite To Present Skuggsjá London Showcase
   None

   Streams & Releases

   Amateur Best Breathing New Life Into The Term ‘DIY’
   None

   Sessions

   Stephan Jenkins Of Third Eye Blind Played A Song For Us In His Trailer

   More Features

  • Mircea Adrian Sasu Lasa,Rodion draga,ca dupa razboi,multi viteji se arata..Tu ai demonstrat,cu mijloacele care le aveai la vremea aceea,ca esti cine esti! Cine visa pe vremea aceea ca se poate face muzica electronica in Romania?! Noi,prietenii tai,te iubim,,iar,cui nu-i convine,sa-si tina parerile pentru el !!!Salutari din Spania,beau o bere in cinstea ta !!! like emoticon
   Like · Reply · 1 · 7 hrs · Edited
   Marcel Adrian
   Marcel Adrian Rodi, am o singura intrebare: Cine-i Randy asta? Ca mai toti care zbarnaie din ceva sau miauna putin isi dau pareri „profesionale” despre vremuri in care nici nu au fost programati pentru nastere.
   Like · Reply · 1 · 5 hrs
   Attila Germán
   Attila Germán Pe deoparte trebuiesc evitate etichetárile exagerate,pe de altá parte nu trebuiesc luate in considerare eventualele critici negative la nivel de polemici.
   cONTEAZÁ UN SINGUR LUCRU. tU SÁ FII MULTUMIT CU CE FACI,SI S-O FACI CU BUCURIE.

  • https://soundcloud.com/rodionga/dans-macabru

   ACEASTA PIESA AM COMPUS-O ,
   AM INTERPRETAT-O SINGUR LA TOATE INSTRUMENTELE SINGUR
   AM INREGISTRAT-O IN CAMERA DE BLOC CU MAGNETOFONUL
   IN ANUL 1983 !
   CATI ANI AI AVUT TU ATUNCI ?
   CARE FORMATIE ROMANEASCA A FACUT ASEMENEA MUZICA IN 1983 ? SFINX ? PHOENIX ? CARE E PIESA ACEEA ?

   ACEASTA PIESA O POTI GASI LA BBE RECORDS LONDON 2014 BEHIND THE CURTAIN – RODION G.A.

 2. RODION este parinteke muzicii new wave si al muzicii electronice din Romania inca din 1978 si tecunoscut oficial in top 10 al tuturor revistelor de specialitate din Ronania ! PASTRAM SI PINEM LA DISPOZITIA CELOR CURIOSI !

  RANDY DRAGA , ma tem ca tu nu erai nascut inca atunci si ar trebui sa fi mai corectefata de un muzician care in loc sa se distreze s facut muzica revolutionara in Romania ! asculta cantec fuller , Citadela Ca sa iti largesti orizontirilr ! Sau poate ca asculti diar manele ? ATUNCI NU TR BAGA IN MUZICA ELECTRONICA !
  Nu tr lupta singur impotriva oponiei oficiale sustinute de articole ziare si reviste !

 3. DRAGA RANDY !

  RODION LADISLAU ROSCA ESTE :

  – primul OM orchestra din Romania – REVISTA tribuna din CLUJ NAPOCA 1978

  – CEEA Mai representativa formatie de muzica ELECTRONICA din Romania – almanac Femeua 1988

  Giorgio Moroder din Rinania

  – Syd Barrett de Romania

  Loci 1 in top 10 Piccadilly Records Inaintea LUI Vangelis Care Era pe locull 2 !

  In loc sa teBucureAcesteRezultate pe care nuciun roman nu le-a obtinut tu preferi sa il blamez pe rodionerosca?
  Este unit Geniu Muzical in nenumarate ziare in strainatate

  in revista MOJO din Julie 2014 este citation intre primele 5 formatii care fac MIND BLOWING MUSIC !!!
  RANDY !!! TREZESTE-TE !

  care din formatiile RONANESTI A OBTINUT ASEMENEA CALIFICATIVE IN STRAINATATE ???

 4. PENTRU RANDY :

  DRAGA PRIETENE !

  ESTI INVITAT LA SPECTACOL ! TE VOI TRECE PE LISTA DE INVITATI DIN FESTIVALUL ANIMEST , BUCURESTI 10 OCT 2015 !!!

  NICIODATA TU NU VEI FI DUSMANUL MEU DOAR PENTRU SIMPLUL MOTIV CA NU ESTI DE ACORD CA O LUME INTREAGA SA MA ONOREZE CU DISTINCTIA ONORIFICA DE : PARINTELE MUZICII NEW WAVE DIN ROMANIA INCA DIN 1978 SAU PIONIERUL MUZICI ELECTRONICE DIN ROMANIA , INCA DIN 1978 , ALATURI DE ADRIAN ENESCU , DISTINCTIE ONORIFICA ATRIBUITA DE CATRE REVISTA SUNETE DIN BUCURESTI LA 1 NOV 2014 !

  RODION ROSCA ESTE MUZICIAN OBSCUR DUPA PAREREA TA ?
  APARUT DOAR DE CATIVA ANI ??? DESPRE CE VORBESTI TU ? !!!

  1978 ESTE CATIVA ANI ???

  A FI SAU A NU FI PARINTELE MUZICII ELETRONICE DIN ROMANIA , NU DEPINDE DE OPINIA LUI RANDY !!!

  CI DEPINDE DE CEEA CE A FACUT RODION – LADISLAU ROSCA , IN 1987 , CEEA CE NIMENI DIN ROMANIA NU A FACUT PANA ATUNCI , SI CEEA CE S-A CONSEMNAT ATUNCI IN REVISTE , ZIARE ,RADIO , TELEVIZIUNE , INREGISTRARI ELECTRECORD !

  TOATE PIESELE MELE MUZICALE AU FOST INREGISTRATE ACASA IN CAMERA DE BLOC CANTAND SINGUR LA TOATE INSTRUMENTELE DEVENIND ASTFEL IN 1987 PRIMOL OM ORCHESTRA DIM ROMANIA SI CONSEMNAT IN ARTICOLE DE ZIARE SI REVISTE PE CARE LE DETIN SERVIND CA DOVADA SI MARTURIE !

  FAPTUL CA TU , ATUNCI NU AVEAI DE UNDE SA STII TOATE ACESTEA PENTRU SIMPLUL FAPT CA INCA NU TE-AI NASCUT , ESTE PROBLEMA TA ! DAR MA DOARE CA INCERCI SA IMI FURI UN TITLU PENTRU CARE EU AM MUNCIT , SACRIFICAND TOATA TINERETEA MEA , RENUNTAND LA DISTRACTIE , STAND IN CAMERA INTRE 4 PERETI COMPUNAND CEA MAI INTERESANTA DIN ROMANIA , IAR IN CEEA CE PRIVESTE SOUND-UL ESTE ABSOLUT UNIC !

  MUMELE MEU DE ARTIST ESTE RODION G.A.
  ASCULTA : CITADELA , CANTEC FUGER . STELE SI LUMINI , PARADOX , IN LINISTEA NOPTII !

  TELEVIZIUNEA ROMANA A FOLOSIT MUZICA MEA IN GENERICE ! SI IN FILME !

  TE VOI TRECE PE LISTA INVITATILOR PT SPECTACOLUL DIN 10 OCT 2015 LA FESTIVALUL INTERNATIOMAL AL FILMULUI DE ANIMATIE DIN BUCURESTI : ANIMEST !

  ESTI BINEVENIT , ESTI INVITATUL MEU !

  CU STIMA : RODION – LADISLAU ROSCA

 5. Overview Albums Wiki

  Rodion G.A. is a revelation in creating a very personal and original music and unique sound in the world . It seems that it is nearly impossible to create a new sound and style in music today , when thousands of musicians and bands in the world are looking for inventing , a new , and attractive style , in music .
  Rodion Ladislau Rosca , did . 30 years ago ! In 1975 !
  Electronic Prog rock ? new wave ? Electronic music ? imagistic music ? psychedelic ? The best answer is : Rodion style .
  I listened before , a lot of music , and many artists , but I cannot compare at all this sound with another one . This ,, enigmatic ” composer and artist , is born in Romania from Hungarian parents in Cluj – Napoca in April 4 day 4 1953 .
  The Romanian Ignorant musical ,,industry” , did not appreciate enough , his innovative work , to pay , his music , as he deserved .
  Rodion Ladislau Rosca , formed in 1978 his band : Rodion G.A.
  G. is coming from the name : Gicu , the drummer of the band , and A. is coming from the name : Adrian , the bass guitarist of the band , formed in November 1978 .
  After 1 year , this band is known in Romania , as the first and most original electronic – rock music band . In fact , Rodion Ladislau Rosca , made , nearly all the music , alone , in his room , composing and recording with two tape recorder devices , and using , multi – tracking method , using some original solutions , for original different effects. When , finished , he went to the regional radio studio , and copied , his music , from his tape recorder , to the studio tape recorder !
  He composed music for gymnastic contest , music for documentary movies , theater , generics for television , live concerts , and festivals , Winner of special jury prize at Top T from Buzau , and special Prize of jury and the ,, gold anchor ” prize , in Mangalia 1987 music festival.
  Most of his music was used in movies , and in different opportunities , without having his accept , and being not paid for his music. example : The Romanian movie : Mondo Umano by Ioan Grigorescu 1981 , who used Rodion’s music , in the generic , in the very begining when , movie starts . the song name is : in linistea noptii.
  All his music , was broadcasted , in Romania by different regional radio stations , and all his music and songs , without exception , achieved the ,, number one” place in all top 10 contest , of different Radio Stations , and magazines , in Romania . Rodion G.A. also , achieved the first place of top 5 of the Romanian National Television ‘s contest. In 1983 he lost his job , due , begrudge of his colleges and invidious people for his success . From this date , he stops to compose any new song , and after his mother : Rozalia , died in April 9 1989 , he decided to quit music , meaning , everything related to the music .
  Miraculously , his unexpected absence , from the Romanian musical life , did not result to be forgotten . Much more :
  People , with strong musical culture , who appreciated his work , inventivity , and originality , regrets his absence , and told stories , about him to the new , young generation , until most of the people , who knew him before , named him , to be a legend , a myth of the Romanian musical creation , pioneer of electronic music and godfather of Romanian New Wave music … ( New Wave ? … strange … ! In 1987 he was known as to be the godfather in electronic rock and electronic music in Romania , and Rodion G.A. , the first relectronic – rock band in Romania ) There are many , magazines , newspapers , almanacs and recorded radio announces , in our possession , proving this .
  After 20 years , some people was looking for him , and finally find him in a village 30 km from Cluj – Napoca , living in a house , and having , ( at last ! ) enough space , to store his 1000 kg of instruments , loudspeakers , amplifiers , light systems , etc made by himself with his tools , hopes and trust , but living in deep misery , living in poor financial condition . Due his poor condition , he was unable to pay taxes for his apartment in his town , and decided to hire it for students for 150 EU / month , and pay taxes for this amount. He decided to move in a village and buy a house , where to live , with less expenses . But he was wrong. In the village , he had no job at all , so , less money , and totally isolation , outside the world ! He is not drinking alcohol , no smoking cigarettes , maybe one per week .
  He was re-discovered , 4 years ago , by some , reporters , journalists and fans , and ,, The storm ” already began . A lot of journalists arrived , to make some incendiary short documentaries , revealing some interesting moments about his life in the village , including his vestimentation , and his unfinished house due his poor financially possibilities. Channel D Television , specialized in scandalous shows , made also a short documentary about him , but this time , Rodion was
  treated and managed softly , due his musical reputation , and work in Romania ,
  spending all his life for music .
  Resuscitated by Mihai Antonescu , than later , by Ion Dumitrescu , who helped him to re-popularize his music , composed and registered 30 years ago , by himself alone , playing step by step each instrument , separately , including voices and background voices , using Multi-tracking methods , with old and ordinary tape recorders. His 30 years old music is very aggressive , with full ideas , and very actual , today , where the sound of the synthesizers and drums are dominant , but , Rodion never had synthesIzers ! . . .
  Strut Records , released his first vinyl and CD-s in 2013 may 27 , and it is a revelation ! At the Piccadilly Records from Mancester , TOP 10 Reissues , this album : Rodion G.A. – The Lost Tapes , achieved the first place !
  In the World , in other countries , it is a revelation for those who listened his music. See some reviews about this 30 years old music , but very actual and modern today . Rodion Ladislau’s music cannot be placed in time and place .
  In 2014 , Strut Records , released a second successful album , with cosmic sounds , composed for a cartoon , but never used , because another , concurrent composer , offered later , enough reasons , to the producer , to change his mind … ( !!! ) . . .
  In January 2014 he went to Moscow , with his new band , to play in a club : the biggest in Moscow ,, arma 17 ” and achieved unexpected success. Then , one month later in Berlin , at Berghein Cantine , another successful live concert .
  Because , the musicians , from this new Rodion G.A. band , has also their another band , they are trying to force Rodion , to accept , to play , the music of this band , in the same event dedicated for Rodion G.A. live concert.
  Rodion had objections about this , and considered a blackmail this attitude, coming from the members who are playing in his band , but , trying to popularize the music of their , another second band , profiting by the opportunity of Rodion G.A. ‘ s concerts , especially because , the invitation was addressed for : Rodion G.A. as result of releasing ,, Rodion G.A. – The Lost Tapes ” by the Strut Records in 27 May 2013 , and considered to be a revelation .
  This is why , if this attitude will persist , it is possible , Rodion , not to play with them , in the future .
  4-5 ago , Rodion Ladislau was infected probably , medically with both hepatic c and hepatic b viruses and being discovered to late , now he have hepatic cirrhosis 2-nd stage ,from 4 , waiting for some financial help from somebody who can and wish to help him , to cure somehow , himself , needing money for drugs like interferon , or something else . In his house in this village , he still have no bathroom , and a decent room , where to live decently as he deserve , like a prominent and appreciated Romanian – Hungarian musician . With his actual poor health condition , Rodion is trying to release , some new , never heard original compositions , if … who knows …

  All user-contributed text on this page is available under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License; additional terms may apply.
  Share this track:

  Facebook
  Twitter

  Features

  None

  Last.fm Presents

  Enslaved and Wardruna Unite To Present Skuggsjá London Showcase
  None

  Streams & Releases

  Amateur Best Breathing New Life Into The Term ‘DIY’
  None

  Sessions

  Stephan Jenkins Of Third Eye Blind Played A Song For Us In His Trailer

  More Features

 6. Boomkat Product Review

  *The first ever retrospective of fabled band Rodion G.A., one of Romania’s best kept musical secrets of the last 30 years* „As a band, Rodion G.A. were a unique phenomenon in their homeland, operating in their own universe during a prolific period of recording from 1978 to 1984 at a time of significant political repression under the Ceausescu regime. Bandleader, Rodion Ladislau Rosca, was an enigma. As half-Hungarian, half-Romanian, he lived near the border in Cluj, a city with a healthy music culture which had spawned important prog rock bands incuding Cromatic, Experimental Quintet and Semnal M. Here, Rodion managed to find vinyl, becoming known amongst friends as “King Of Records”. As such, he became equally as steeped in the major Western rock artists of the era – Hendrix, The Beatles, Led Zeppelin – as he was many of the electronic pioneers. He met Kraftwerk during their early days. Despite the political conditions, a music scene existed in Romania, mainly within a network of festivals around the country and in seaside towns at restaurants and clubs. Bands would push the rules, often playing Western covers and venue owners had to be careful, getting to know when inspectors may drop by. Rodion was no exception. He remembers one occasion when an inspector came to listen to a band soundcheck. Despite singing in Romanian, the inspector pulled them up for singing “yeah yeah yeah” during a chorus. From the start, Rodion was concerned with his own style of composition and set himself apart from the predominant rock sounds that dominated Romanian music during the late ‘60s. Technically and in his compositions, he was obsessed with every detail. His first sessions were recorded during 1969-1972 – simple, sparse and haunting pieces using reel to reel recorders, based around vocals, guitars and improvised drums. In 1975-6, Rosca formed Rodion G.A., the ‘G.A.’ comprising band members Gicu Fărcaș and Adrian Căpraru. Rosca had amassed equipment and became a DIY tech wizard, improvising his own techniques of composing using reel to reels. Surrounded by three or four Tesla tape machines, he would record beats and guitar on one channel of the tape, then stop and add other instruments on the other – a raw means of multi-tracking. He would use the other machines to add effects and delays on both instruments and vocals. Other tools in his armoury included an East German Vermona drum machine, a toy Casio VL Tone and a small Russian organ to which he added phaser, flanger and delay pedals. For the band’s gigs, he even made by hand his own rig with ‘Rodion G.A.’-branded speaker boxes and amps. From the start, the band’s sound was incomparable to other contemporaries. Other Romanian musicians like Mircea Florian had moved from a folkrock background to experiment with more electronic productions but Rodion was different – dense electronic sounds, raw programmed rhythms, intricate arrangements, prog and classical touches. The band’s recorded output in Romania at the time was sparse. There was only one label operating, the State-owned Electrecord, and they recorded two tracks by Rodion G.A. for a compilation, ‘Romanian Rock Vol. 6’. In 1981, the tracks were picked up by radio and Rodion even hit the top of the Romanian charts for several weeks. Beyond this, no other releases surfaced and yet the band recorded prolifically during the early ‘80s. Other records nearly materialised – the band scored the soundtrack to an animated movie, ‘Delta Space Mission’ in the mid-‘80s but the tracks were refused by the film company who then employed prolific Romanian electronic / pop producer Adrian Enescu for the job. The band’s only other documented performance during their career was a show on Romanian television celebrating New Year’s Eve in 1980. Rodion G.A.

 7. Randy, esti un mic nimic dar totusi un mare idiot. Atat pot sa iti spun. Sa vorbesti despre un pe care nu-l cunosti si despre a carui munca habar nu ai arata cat de ingusta ti-e mintea.
  Succes in prostia ta!

 8. L-am cunoscut pe Rodi incá chiar am fost odatá la el in apartamentul lui din Grigorescu, i-am dus niste discuri Tangerine Dream sá si-le copieze.A fost un báiat care a visat sá ajungá un mare muzician , si a adus eforturi mari,in aceea vreme.Mie, un pic mi-a fost milá de el, pentru cá acea epocá era ostilá pentru asa ceva.
  Eu cred, cá nu e nevoie, si e o gresealá mare de a lui, sá se autonumeascá a fii párintele muzicii electronice, si sá intre in discutii polemice pe aceastá temá.
  Eu am avut ocazia sá cunosc muzicieni foarte buni, de nivel international, dar nu am intilnit asa ceva la nici unul.
  In prezent nu se recunoaste valoarea.Trupe extraordinare dau concerte in mici cluburi de multe ori la peretii goli. Faptul cá pe Rodi l-au chemat sá dea concert la Budapesta e un succes extraordinar in sine.Toate cele bune si succes in continuare.

  • DRAGA PRIETENE : ATTILA GERMAN !

   TREBUIE SA CLARIFICAM CATEVA ASPECTE :

   1 – NU EU AM FOST CEL CE S-A AUTODENUMIT PARINTELE MUZICII ELECTRONICE DIN ROMANIA CI , OFICIALITATILE MUZICALE DIN ROMANIA , FANII MEI , ASCULTATORII , SI ZIARELE SI REVISTELE DIN PERIOADA 1978 – 2015 CARE CONFIRMA LA UNISON ACEST ASPECT , BAZAT PE DOCUMENTELE SCRISE DIN ARHIVA MEA PERSONALA , CARE NU MAI POATE FI TAGADUITA !
   IN 1989 AM INCETAT SA MAI PUN MANA PE UN INSTRUMENT MUZICAL IN URMA DECESULUI MAMEI MELE PE CARE NICI AZI NU IL INTELEG SI AM IMPRESIA CA VISEZ !!!

   DOAR DE DOI ANI AM REINCEPUT SA CANT IN URMA INSISTENTELOR FANILOR , ZIARISTILOR SI MASS MEDIA .

   2 – EU NU AM FOST O DATA INVITAT IN BUDAPESTA , CI AM FOST IN ANUL TRECUT DE DOUA ORI BERGAIN IN BERLIN ,
   MOSKOVA ARMA 17
   TRAIN DELIVERY
   RED BULL MUSIC AVARD
   KRAAK – BELGIA
   LE GUESS WHO – UTRECHT OLANDA
   MADRID
   HAMBURG – GOLDEN CLUB
   LONDRA – OTO CAFE
   TOKONOMA FESTIVAL – KASSEL
   MADAME CLAUDE -BERLIN

   PE CELE DIN ROMANIA NU LE MAI INSIR CA MA DOR DEGETELE SA SCRIU

   3 – TE ROG DRAGA PRIETENE SA MA INTELEGI ! A FI ONORAT CU TITULATURA DE : PARINTE AL MUZICII NEW WAVE SI PIONIERUL MUZICII ELECTRONICE DIN ROMANIA ALATURI DE ADRIAN ENESCU , ESTE O CINSTE ! IAR ACEASTA CINSTE MI-AM CASTIGAT-O MUNCIND IS LIPSINDU-MA DE DISTRACTII DE CARE ALTII AU AVUT PARTE DAR EU NU !!!
   DE ACEEA TE ROG SA NU IMI CERI SA FIU MODEST SI SA LAS PE TOTI SMECHERII OPORTUNISTI SA IMI FURE CEEA CE ESTE AL MEU ! ESTE AL MEU SI NU-L VOI CEDA ! ORICUM AM SPATELE DESTUL DE PUTERNIC PENTRU ASTA ! DACA CINEVA NU A AVUT TIMP SA CITEASCA DESTUL DESPRE MINE , PENTRU A SE EDIFICA IN ACEST SENS , ESTE PROBLEMA LUI !
   TE INFORMEZ , PENTRU CA PRECIS NU STII , AM PRIMIT ANUL TRECUT IN LUNA NOIEMBRIE DIN PARTEA REVISTEI SUNETE , CE MAI REPREZENTATIVA DAR SI UNICA REVISTA MUZICALA DIN ROMANIA , DISTINCTIA ONORIFICA DE PARINTE AL MUZICII NEW WAVE DIN ROMANIA ! SI PIONIERUL MUZICC ELECTRONICE DIN ROMANIA ALATURI DE ADRIAN ENESCU !

   IATA DE CE PAREREA MEA ESTE CA MI-AR FI CAZUT MAI BINE CA TU SA MA FELICITI , IN LOC SA CAUTI SA MA TEMPEREZI IN A MA LAUDA ( CEEA CE NICI MACAR NU AM FACUT ) AU FACUT-O ALTII IN LOCUL MEU !

   DE ALTFEL SUNT MULTE CE NU STII . ESTE SI NORMAL SA AI SI TU VIATA TA

   IN ANUL 2013 LUNA MARTIE GRUPUL RODION G.A. A FOST PE PRIMUL LOC IN TOPUL 10 PICCADILLY RECORDS IN TIMP CE VANGELIS A FOST PE LOCUL 2 !!!

   CARE DIN FORMATIILE ROMANESTI AU OBTINUT ACEST REZULTAT IN AFARA DE MINE ?
   SI ATUNCI TE INTREB : ESTI MANDRU DE MINE SAU ITI PARE RAU ?

   IN ANUL 2014 LA REVISTA MOJO DIN LUNA JULIE GRUPUL RODION G.A. ESTE PRINTRE PRIMELE 5 FORMATII DIN LUME CARE FACE MIND BOWING MUSIC ! STIAI ASTA ?
   SI ATUNCI TE INTREB DIN NOU :

   CARE DIN FORMATIILE ROMANESTI AU OBTINUT ACEST REZULTAT IN AFARA DE MINE ?
   ESTI MANDRU DE MINE SAU ITI PARE RAU ?
   CUM ITI MANIFESTI TU BUCURIA TA PENTRU ACEST REZULTAT OBTINUT DE MINE PRIN MUNCA MEA ?
   SCRIIND IN PUBLIC CA AR TREBUI SA FIU MAI MODEST ?
   SA MA LAS CALCAT IN PICIOARE ?

   EU BANI NU AM !
   MASINA NU AM !
   BOGATII NU AM !

   AM CANCER LA FICAT IN STADIU AVANSAT !
   SI CEEA CE MAI AM , PRIMIT DE LA CEI CE MA RESPECTA : PARINTELE MUZICII ELECTRONICE DIN ROMANIA !
   SUNT UNI CARE VOR SA MA LIPSEASCA SI DE ASTA . NOROC CA EXISTA ARHIVE , DOVEZI SCRISE , EMISIUNI RADIO INREGISTRATE , SI EMISIUNI TV INREGISTRATE !

   ITI DORESC NUMAI BINE , PRIETENE , IAR DACA CINEVA VA DORI SA ITI FURE CEVA CE ESTE AL TAU , TE ROG , SA NU TE LASI !

  • Draga Attila !

   Ma bucur sincer ca macar pe aceasta cale am reusit sa ne regasim !
   Din comentariul postat de tine fara indoiale reiese faptul ca esti un baiat inteligent , fapt pentru care te felicit !
   Ma bucura faptul ca ai cantarit si apreciat corect acea epoca ostila si potrivnica aspiratiilor mele , dar vointa mea nu a putut fi infranta de niciun regim oricat de cacanar ar fi fost acela !
   In prezent eu sunt apreciat ca fiind cel mai original in ceea ce priveste muzica pe care o fac !
   Sper ca rationamentul tau sa nu te lase sa intelegi gresit , legat de raspunsul meu anterior ! ideea e ca am trecut prin prea multe in viata , ca sa ma ma las pacalit de altii care de fapt refac cararile pe care eu deja demult le-am parcurs !
   UITE ITI DAU NUMARUL MEU DE TELEFON : 0723 171 801 : Rodion
   DACA ITI FACE PLACERE , NE VOM INTALNI LA O CAFEA SAU O BERE . ESTI INVITATUL MEU !

   https://soundcloud.com/rodionga/dans-macabru

   SI TE ROG SA ASCULTI : DANS MACABRU PIESA DIN 1983 !
   CANTAT LA TOATE INSTRUMENTELE DE MINE SINGUR
   INREGISTRAT IN CAMERA DE BLOC
   SI DEOSEBIT DE APRECIAT DE BBE RECORDS LANSAT IN 2014 LA LONDRA
   DEOSEBIT SE APRECIAT SI DE ASCULTATORII DE PE MAPAMOND

   https://soundcloud.com/rodionga/dans-macabru

   DAR SA ASCULTI SI : RODION G.A. – CITADELA pe you tube !

  • P.S.
   DRAGA ATTILA !

   AI SCRIS : Eu am avut ocazia sá cunosc muzicieni foarte buni, de nivel international, dar nu am intilnit asa ceva la nici unul.

   RASPUNSUL MEU :

   ESTE SI NORMAL SA NU INTALNESTI PENTRU SIMPLUL NOTIV CA NICIUNUL DINTRE ACESTIA NU AVEAU TITULATURA ONORIFICA PE CARE EU IL AM IM CONTINUARE : PARINTELE MUZICII NEW WAVE DIN ROMANIA ! ACEST TITLU ESTE PREA GREU DE OBTINUT IAR IN ACEST SEGMENT EU I-AM DEPASIT CU TOT RESPECTUL !

   TE ROG SA NU MAI FACI CONFUZII INTRE VIRTUOZITATE , CREATIE , DESCHIZATORI DE DRUMURI SI GENURI MUZICALE . INSTRUMENTISTI SI COMPOZITORI ! SUNT LUCRURI CU TOTUL DIFERITE SI SPERAM SA NU FIU AMESTACAT DE CATRE TINE INTRE MUZICIENI FOARTE BUNI DAR CARE NU S-AU REMARCAT !!! ASA AI SCRIS TU ! PAI DE CE NU S-AU REMARCAT ? CINE I-A APRECIAT CA FIIND BUNI ?
   EU DE CE M-AM REMARCAT ATUNCI ?
   CU STIMA : RODION

 9. dle. Rosca, m-ati inteles mai mult decat gresit. eu nu v-am contestat nici o secunda calitatile artistice, sacrificiul, dedicatia, am respect pentru ceea ce ati facut Dvs.
  doar ca asa cum spun si articolele pe care le citati sunteti „un secret muzical pastrat timp de 30 de ani”, ceea ce v-a rapit sansa de a fi cunoscut, de a influenta. dupa parerea mea parintele unui gen trebuie sa dea viata genului, sa educe, sa influenteze, sa inspire, sa creeze o noua generatie de muzicieni. ori in cazul Dvs, acest lucru nu s-a intamplat, din motive care nu va sunt imputabile probabil, dar pur si simplu nu s-a intamplat. pana acum cativa ani erati un artist aproape necunoscut in tara, ca sa nu mai folosesc cuvantul obscur…pionier e un cuvant care poate vi se potriveste mai bine.
  raman total impotriva inventarii unor mitologii, chiar si muzicale, numal asa de ‘coolness’ si hipstereala, ca da bine sa avem si noi un parinte al muzicii electronice…
  dl. Rosca, eu nu va fur nimic, acesta este doar un punct de vedere,exact cum spuneti, statul si imaginea Dvs nu depind de mine. acum ca sunteti celebru trebuie insa sa acceptati ca lumea poate sa vorbeasca de Dvs.

  domnului AE care m-a insultat, succes si Dvs in incomensurabila intelepciune si atotcunoastere care va permite sa va creati o parere despre mine din 3 randuri!

  numai sanatate tuturor!

  • DRAGA RANDY !

   Ma bucur nespus de mult ca ai raspuns la reactia mea , si din cate am inteles eu se pare ca pisica nu e atat de neagra precum pare !
   Sunt mult prea multe de dezbatut , ca sa ne putem intelege pe deplin , insa este o uriasa diferenta intre tonul primei tale comentarii si ceea de a doua , desi catre sfarsitul celui de-al doilea comentariu , te-ai aprins din nou si ai inceput sa arunci cu scantei ! Totusi trebuie sa citesti articolele postate de mine la comentarii ca sa iti dai seama prin cate am trecut in viata , si ce viata am dus !
   Eu dupa aspect , la prima vedere sunt o bruta , un necizelat . asa apar si in interviuri ! Totusi pe parcurs vei sesiza ca em farmecul meu , si inteligenta necesara pentru a te face sa te apropii de mine . Pentru ca vei avea multe de invatat !
   Nu am timp acum pentru povesti fara sfarsit , dar iata ca dovada cea mai buna ca nu te consider un dusman de-al meu este faptul ca iti dau nr meu de telefon pentru a schimba pareri , despre una-alta inclusiv muzica ! Te rog sa ma suni fara sa iti fie rusine
   deci : numele meu este Rodion – Ladislau Rosca si am nr de telefon 0723 171 801
   Am impresia ca nu ai luat in serios faptul ca te voi trece pe lista de invitati de la festivalul Animest din 10 oct 2015 Bucuresti ce are loc la Cinema Elvire Popesco ( Bd. Dacia nr.77 ) si vei putea veni cu inca o persoana . Voi performa acolo muzica mea , compusa , cantata singur la toate instrumentele , iar ca gen , va trebui sa iti placa , daca ai ascultat muzica multa . . . progresiv -rock – krautrock inclusiv electronica . Daca iti face placere , poti sa lasi nr tau si te voi suna eu !

   Legat de AE , nu fi suparat pe el ! probabil este un fan inflacarat care la fel ca si Stelistii sau Dinamovistii isi apara orbeste idolul . Fi sigur ca nu este neaparat suparat pe tine.

   Deci , stai linistit ca nu m-am grabit sa formez o imagine despre tine citind doar 3 randuri asa cum ai afirmat la finalul celui de al doilea comentariu !

   Fie ca aceste randuri sa aduca intelepciune si sa ingroape securea razboiului de acum incolo.
   Mai povestim
   numai bine iti doresc : Rodion

   rodionladislau@yahoo.com
   NU STII CE PIERZI DACA NU ASCULTI CANTEC FULGER
   Asculta piesa : https://www.youtube.com/watch?v=aAMxGBxtN-g

   CARAVANE : https://www.youtube.com/watch?v=IE5Xc-V9eXQ

   STELE SI LUMINI : https://www.youtube.com/watch?v=FmzFxreYH2Q

   CITADELA : https://www.youtube.com/watch?v=RSJ77zI1tGU

   RAZE IN CONCERT LA CONTROL CLUB : https://www.youtube.com/watch?v=DGkZHpreavY

   AUDITIE PLACUTA !

  • Un alt eveniment important din programul festivalului este performance-ul lui Rodion G.A. – părintele new wave-ului și al rockului electronic românesc, activ încă din anii șaptezeci, cu 3 albume lansate în UK. Acesta va acompania proiecția filmului Misiunea spațială Delta din închiderea oficială a festivalului (sâmbătă, 10 octombrie, 20.30, la Cinema Elvire Popesco), primul lungmetraj S.F. produs în România, o continuare a serialului omonim realizat de echipa lui Victor Antonescu.

   http://www.animest.ro/10-zile-de-muzica-si-animatie-la-anim-est-2015.aspx

 10. RODION ROSCA ESTE PARINTELE MUZICII ELECTRONICII ROMANESTI mai mult decat atat stilul lui nul gasesti RANDY LA NIMENI E CEVA UNIC NU INTELEG DE CE ESTI ATAT DE INVIDIOS . NU AR TREBUI SA VORBESTI IN NECUNOSTINTA DE CAUZA SI AR TREBUI SA CITESTI SI SA ASCULTI MAI MULTE DESPRE EL .

 11. RODION ROSCA ESTE PARINTELE MUZICII ELECTRONICE ROMANESTI MAI MULT DECAT ATAT STILUL LUI ESTE UNIC NIMENI NU A FACUT MUZICA CA SI AL LUI NU INTELEG RANDY DE CE ESTI INVIDIOS SI VORBESTI IN NECUNOSTINTA DE CAUZA CITESTE SI ASCULTA MAI MULTE DESPRE RODION

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.