Paul Codrea, din nou pe banca tehnică în Liga a IV-a. Ce...

Paul Codrea, din nou pe banca tehnică în Liga a IV-a. Ce l-a determinat să preia Ghiroda, echipa cu care s-a luptat ”la cuțite” pentru ASU Poli

0
DISTRIBUIȚI

codrea

Revenire surpriză în postura de ”principal” pentru Paul Codrea. După mai bine de jumătate de an de pauză fostul internațional a preluat frâiele Ghirodei, chiar echipa care i-a pus piedică în urmă cu două sezoane în drumul cu ASU Poli spre barajul de Liga a III-a.

Tânărul antrenor a explicat pentru PRESSALERT.ro alegerea neașteptată, în condițiile în care în ediția 2013-14 a Ligii a IV-a Timiș lupta dintre Ghiroda și ASU Poli a ajuns la cuțite. ”M-a convins pentru că e până la urmă comuna mea natală. A doua chestiune, e o echipă cu potențial. Și 3, eram dornic să antrenez”, a declarat Paul Codrea. În acel campionat atât tehnicianul aflat atunci în tabăra alb-violetă, cât și Alin Miloș, conducător la CS Ghiroda, ”principal” atunci, au intrat într-un război al mesajelor. S-au făcut și acuzații dar totul a fost dat uitării după un an și jumătate. ”Nu are importanță ce a fost. Am avut o discuție cu conducerea. S-a încheiat. Eu îmi reprezentam echipa în acel moment. Fiecare face ce poate pentru echipa sa, a fost și la extreme. Nu se pune problema de împăcare între mine și el (n.r. Alin Miloș), pentru că nici nu am fost certați cu adevărat. Dar dacă ești profesionist dai totul acolo unde ești angajat. Acum lupt pentru ei”, a precizat Paul Codrea.

Vrea să lupte cu Ripensia

Fostul mijlocaș din Il Calcio și-a propus să se lupte la locul 1 cu alb-albaștrii. Ripensia e mare favorită, urmată de ACS Poli II, însă Paul Codrea e convins că situația din clasament se poate ”remedia”.


”Vreau să arătăm, dacă se poate, că ne putem bate la campionat. Cu siguranță Ripensia e mare favorită. E o echipă foarte bună. Au 5 puncte avans, dar asta nu înseamnă că sunt câștigători deja. Am și experiența cu Poli, când aveam noi un avans de cinci puncte față de Ghiroda și credeam că s-a terminat. Este și timp, mai e mai bine de jumătate de sezon de disputat, se pot întâmpla multe și la ei”, a precizat Codrea.

Instalarea lui Paul Codrea la Ghiroda a venit pe fondul demisiei lui Remus Steop, tehnician care s-a supărat deoarece nu a fost întrebat dacă și-i dorește pe ultimii trei sosiți: Leo Naidin, Lucian Gavriluță și Brian Filimon, jucători care tocmai se alăturaseră Voinței Mașloc după plecarea de la… ASU Politehnica. Fostul ”secund” Orlando Trandu a confirmat că cei din conducere au acționat peste capul lor. ”Poate acceptam, poate nu, dar ne-am trezit cu ei”, ne-a spus Oli Trandu.

”Nu a contat neapărat că au venit cei trei, veneam și dacă nu apăreau ei. E bine că au venit, le cunosc valoarea, îi știu de când antrenam pe ASU Poli. Nu știu de ce s-a supărat domnul Remus Steop, eu am fost contactat pentru că nu mai aveau antrenor. Echipa e bine pregătită și pe această cale vreau să-i mulțumesc fostului antrenor. Sunt mulțumit de lot, dar, ca orice lot, mai poate fi îmbunătățit”, a adăugat Paul Codrea.

Își face școală după modelul Marcel Răducanu

Paul Codrea nu a stat în concediu în perioada dintre iarnă și toamna aceasta. ”În această perioadă m-am ocupat de copii și de studii. Voi mai fi și plecat pentru că sunt cursuri la școala de antrenor pentru licența A”, explică Paul Codrea. Acesta vrea să deschidă o școală de fotbal cu numele său la baza sportivă pe care o deține în Ghiroda.

Despre ASU Poli: ”Nu mă așteptam…”

Fostul internațional a vorbit și despre debutul în Liga a III-a al primei echipe pe care a antrenat-o la nivel de Județ și D. ”Au avut un început foarte bun în C, nu mă așteptam. Pasul a fost pozitiv. Am înțeles că urmează un meci foarte greu, cu Cugirul. Vom vedea ce va fi pe viitor”, a mai spus Codrea.

Debutul său pe banca Ghirodei se va produce mâine, de la ora 17, pe terenul celor de la ”Marcel Băban” Jimbolia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.