Peste 20.000 de refugiați au intrat în Croația. Ungaria mobilizează rezerviștii

Peste 20.000 de refugiați au intrat în Croația. Ungaria mobilizează rezerviștii

0
DISTRIBUIȚI

migranti refugiati roszke ungaria serbia granita (12)

Un număr total de 20.737 de refugiați au intrat până sâmbătă la prânz pe teritoriul Croației, a anunțat Ministerul de Interne de la Zagreb, potrivit agenției Hina.

Imigranții sosesc în continuare în zona localității Tovarnik, la granița cu Serbia, unde în prezent se află peste 2.500 de persoane, a precizat sursa citată.

După cum a precizat anterior ministrul de interne croat Ranko Ostojic, refugiații vor fi transportați cu autobuzele la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria și cu Slovenia.

Potrivit unor surse neoficiale, în noaptea de vineri spre sâmbătă 21 de autobuze în care s-au aflat aproximativ 2.000 de refugiați au trecut în Ungaria pe la punctul de frontieră Gorican.

Ministrul de interne a mai precizat că majoritatea refugiaților au părăsit Croația și că situația în centrele de primire este stabilă, însă în localitatea Tovarnik situația este în continuare critică.

Ordin de mobilizare în Ungaria

Ministrul apărării din Ungaria a dat ordin de mobilizare pentru o parte din rezerviștii voluntari pentru a ajuta la gestionarea „crizei migrației în masă”, informează sâmbătă MTI, preluată de Reuters.

Istvan Simicsko a luat această decizie la solicitarea șefului statului major ungar.


Rezerviștii vor fi folosiți în principal pentru a asigura personalul garnizoanelor lăsate goale de militarii desfășurați la frontieră, dar ar putea avea și alte îndatoriri, scrie agenția de presă ungară.

Ungaria este angrenată într-un tot mai temperamental război al declarațiilor cu vecinii săi sudici, în condițiile în care Serbia și Croația se luptă să facă față valului de migranți care fug din Orientul Mijlociu de război și sărăcie și încearcă să tranziteze regiunea pentru a ajunge în vestul Europei, scrie Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.