Politicianul de tip Seinfeld sau portretul asistatului social cu poftă de glume...

Politicianul de tip Seinfeld sau portretul asistatului social cu poftă de glume proaste

1
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Este un fapt comun acceptat că umorul este apanajul oamenilor inteligenţi. Iar noi, în calitate de cetăţeni ai acestei ţări, nu putem decât să plecăm de la prezumţia de inteligenţă a politicienilor.

Pe scurt, ca să fim de bună-credinţă în interacţiunile cu ei, presupunem că sunt isteţi. Însă zi de zi avem exemple care ne arată nu numai că nu sunt, ba chiar că sunt şi nepăsători. Sigur că o glumă la timpul ei face cât o mie de reguli. Însă nu tot timpul e cazul să facem glume şi poate că aici intervin inteligenţa şi bunul simţ. Dacă le ai, ştii când să fii serios și când nu.

În ultima vreme găsesc extrem de deranjant stilul anumitor politiceni de a lua presa peste picior.


Îi întrebi ce strategii au pentru alegeri, ei te iau la vrajeală, dar nu au un răspuns şi nici o strategie. O să mai vorbim după alegeri. Şi o să vedem cine râde mai bine. Şi îmi vine în minte un exemplu recent al unui ministru care a venit la Timişoara să ne spună că orice îl întrebăm răspunde cu „da”. Oare dacă îl întrebam dacă e nesimţit ce îmi spunea. Eu sincer cred că trebuia să meargă acasă şi să vorbească aşa cu soţia lui, care l-a luat de bună voie. Mie mi-a fost impus de un partid.

Nu, nu cred că presa trebuie ridicată pe un piedestal şi că nouă jurnaliştilor ni se cuvine orice, dar cred că merităm respect. Şi mai cred şi că, din moment ce eşti ales pe o funcţie, plătit din bani publici, eşti dator să informezi în legătură cu ceea ce faci şi mai eşti dator şi să răspunzi la întrebările presei, care la rândul ei informează cetăţenii.

La noi însă, anumiţi politiceni sunt de un tupeu ieşit din comun. Vă credeţi mari comedianţi şi aveţi poftă de spus glume când sunteţi întrebaţi lucruri serioase? Vă informez că noi tot ne-am dat seama că nu aveți cu ce să vă lăudați și că în loc să admiteți că nu ați făcut nimic, ne atacați. Toți vă credeți Machiavelli! Luaţi-vă lumea în cap şi mergeţi acasă! Demisionaţi, mai băieți! Şi apoi, cu talentul vostru, deveniţi Jerry Seinfeld. Faceţi turnee de stand-up comedy şi bucuraţi întreaga ţară sau întreaga lume cu talentul vostru de a spune glume. Dar nu mai trăiți din banii noştri. Concluzia mea e una. Dacă umorul e apanajaul oamenilor inteligenţi, demnitatea şi politica par să fie două concepte diametral opuse. Nu mai vorbim de competență!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.