PREMIERĂ MEDICALĂ Un doctorand din Timişoara a creat un aparat laser REVOLUŢIONAR....

PREMIERĂ MEDICALĂ Un doctorand din Timişoara a creat un aparat laser REVOLUŢIONAR. Cât de util este şi ce eveniment are loc în capitala Banatului

1
DISTRIBUIȚI

operatie robot06_resize

Aproximativ 100 de medici, printre care şi cei mai buni urologi din lume, şi-au dat întâlnire, în aceste zile, la Timişoara pentru a participa la un eveniment medical inedit. Este vorba despre a doua ediţie a Simpozionului Internaţional „Clasic şi modern în endourologie (n.r. chirurgia urologică minim invazivă)”, care se desfăşoară în centrul ONCOGEN de lângă Spitalul Judeţean Timişoara.

Viorel Bucuraş, şeful Clinicii de Urologie de la „Judeţean”, organizatorul simpozionului, a precizat că în cadrul evenimentului care are loc în perioada 16 – 18 septembrie, zece bărbaţi din judeţul Timiş cu diferite afecţiuni ale prostatei vor fi operaţi gratuit de unii dintre cei mai buni medici urologi din lume, cu ajutorul unor tehnici moderne, iar operaţiile vor fi transmise live în sala de videoconferinţă.


De asemenea, în cadrul simpozionului vor fi lansate şi două premiere medicale naţionale.

Prima dintre acestea este reprezentantă de lansarea unui aparat laser revoluţionar pentru terapia prostatei, realizat de un doctorand al Universităţii de Medicină din Timişoara. „A doua premieră medicală este o operaţie în direct cu un robot, o operaţie minim invazivă, extrem de eficientă în cazul calculilor renali. Uretero-renoscopia flexibilă robotică și vaporizarea adenomului de prostată cu ajutorul primului dispozitiv românesc cu laser sunt două proceduri deosebite, între cele mai noi tehnici în chirurgia urologică, transmise în direct din sălile de operaţie ale Clinicii Urologice”, a explicat medicul Viorel Bucuraş.

Mai multe informaţii despre simpozion se găsesc AICI!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.