Preşedintele PMP Timiş, Roxana Iliescu: „Atât marele PNL cât și președintele Klaus...

Preşedintele PMP Timiş, Roxana Iliescu: „Atât marele PNL cât și președintele Klaus Iohannis ne servesc doar vorbe goale”. De ce spune că PNL și PSD „complotează” pentru ca românii din diaspora să nu poată vota prin corespondență

0
DISTRIBUIȚI

roxana iliescu pmp timis (1)

PMP Timiş acuză PNL de faptul că nu ar dori introducerea votului prin corespondenţă, asta deşi cozile kilometrice de la secţiile de vot din străinătate au fost unul din motivele pentru care românii au votat masiv candidatul liberal Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale, după ce guvernul Ponta nu a susţinut suplimentarea numărului de secţii pentru diaspora.

PMP susţine acum că „Partidul Mişcarea Populară, prin preşedintele său, Eugen Tomac, este singurul partid care a înţeles nedreptatea ce se face românilor din Diaspora şi a depus un proiect la Parlament, pentru votul prin corespondenţă, încă din decembrie 2014.


Proiectul a fost respins cu voturile PSD-PNL-UNPR-ALDE, dovada a bunei intelegeri dintre acestia inca din acel moment, imediat dupa alegerile prezidentiale”.

Preşedintele PMP Timiş, Roxana Iliescu, a transmis prin intemediul unui comunicat de presă că „cu siguranță, principala vină pentru faptul că nu avem vot prin corespondență revine coaliției de la guvernare formată din PSD, UNPR, ALDE și… PNL ! Deși îl aveau în fruntea Comisiei pentru Cod Electoral pe Mihai Voicu, parlamentarii PNL au rămas în pasivitate cu privire la susținerea proiectului votului prin corespondență. Mai mult decât atât, PNL a refuzat, după demisia lui Mihai Voicu, să nominalizeze o candidatură la preşedinţia Comisiei pentru Cod Electoral din Parlamentul României, blocând astfel, cel puţin pentru o perioadă, activitatea acesteia! Se conturează din ce în ce mai clar imposibilitatea de a se mai decide ceva în ultima lună care a mai rămas la dispoziție pentru aducerea de modificări la Legea prin care se vor desfășura alegerile parlamentare din 2016. Atât marele PNL cât și Președintele Klaus Iohannis ne servesc doar vorbe goale! Atât acțiunile cât și pasivitatea de care dau dovadă contrazic întrutotul discursul acestora. Un element în plus de neseriozitate și ipocrizie de care dau dovadă cei din PNL este depunerea moțiunii împotriva Guvernului Ponta. Demers în care nici măcar ei nu cred. Deși nu au inițiat niciun dialog cu parlamentarii Miscării Populare, noi vom vota această moțiune necondiționat dintr-un motiv simplu: inculpatul Ponta trebuie să plece!“

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.