Prezentare cu EȘEC previzibil pentru BC Timișoara în fața puternicei Steaua Roșie...

Prezentare cu EȘEC previzibil pentru BC Timișoara în fața puternicei Steaua Roșie Belgrad GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

08_resize

”Leii din Banat” și-au prezentat azi lotul pentru noul sezon în fața propriului public cu un adversar de gală. BC Timișoara a fost învinsă de echipa de Euroligă Steaua Roșie Belgrad, scor 58-71 (26-40). Sârbii au avut absențe, dar și nume importante trimise pe parchetul sălii ”Constantin Jude”, unde au dominat pe alocuri copios ostilitățile.

Chiar și fără câteva vedete Zvezda a fost superioară în Banat. BC Timișoara și-a prezentat azi lotul înaintea unui sezon în care o așteaptă și pe ea meciuri continentale, dar în Cupa FIBA Europe Club. Între cei 12 oameni pe care se bazează Dragan Petricevic figurează și cele șapte achiziții ale verii: Kyle Shiloh, Derrick Low, Nenad Milosevic, Florin Popa, Hristo Nikolov, Filip Barovic și Kentwan Smith.

Sala în care accesul e acum pe bază de bilet nu s-a umplut până la refuz. Alb-violeții au încercat să-și mulțumească fanii și au reușit să țină aproape de sârbi după primul sfert cedat clar cu 20 la 14. Sfertul 2 a fost început cu un parțial de 8-0 care i-au adus pe ”lei” însă doar pentru câteva secunde în avantaj. Rebic și compania au forțat doar suficient cât să țină gazdele departe pe tabelă în continuare. De la 22-20 s-a făcut 22-32. Iar a doua jumătate a meciului a început de la -14 (26-40). Oaspeții au ajuns la un maximum de 18 puncte avantaj pe fondul rulajului din ambele trupe. Zvezda a mai cedat doar pe final câteva puncte.

Cel mai bun marcator al lui BC Timișoara și al jocului a fost Filip Barovic, cu 16 puncte. Un alt nume nou, Kyle Shiloh, a fost pe 2, cu 13 puncte. Ceilalți marcatori ai ”leilor” au fost: Low (4 puncte), N. Milosevic (9), K. Smith (4), Toth (1), Popescu (4), Nikolov (4) și Fl. Popa (3). De partea cealaltă cei mai buni realizatori ai Zvezdei au fost: Nikola Rebic și Stefan Nastic (ambii 12 puncte). Urmați de Stefan Jovic (11).

”Dacă voiam un test ușor alegeam alt adversar”

Dragan Petricevic nu a fost supărat că echipa sa a cedat fără drept de apel. Motivul e lesne de înțeles. Zvezda fiind din altă galaxie. ”Dacă această echipă era completă e în primele 16 din Europa. În această perioadă puteam juca cu ei, au jucători selecționați la Euro… Tinerii lor nu sunt întâmplător la ei. Noi desigur am arătat așa cum mă așteptam într-un meci amical și în fața unei săli aproape pline, cu o asemenea echipă, s-au întâmplat și lucruri normale. Am hotărât să prezentăm așa echipa pentru că pregătim noul sezon. Dacă voiam un test simplu alegeam alt adversar. Am văzut lucruri care mă așteptam să se întâmple, mai bine acum… Adversarii vor fi alții în campionat. În primele 12 minute am jucat aproape la egal. Cu multă naivitate, e o echipă care se apără altfel, practic am cedat prea ușor la acea serie de 12-0. La începutul sferturului 3 am reușit cu acel 5 un 8-0, apoi câteva greșeli cu rulajul de pe bancă”, a declarat Dragan Petricevic.

Tehnicianul Stelei Roșii nu a vrut să comenteze prea multe despre echipa amicului Dragan Petricevic, a specificat însă că Hristo Nikolov, care a evoluat azi puțin din cauza unei accidentări, le poate da ”leilor” o forță superioară. ”Am venit cu gândul să verific stadiul echipei acum. S-au alăturat în ultimele zile jucătorii care au fost în cantonament cu lotul național. A fost un meci interesant, cu destul de mult public. Când o să fie Nikolov apt Timișoara o să fie o echipă redutabilă.


Noi ne dorim să facem un sezon la fel de bun ca precedentul” a spus Dejan Radonic.

BC Timișoara mai are două săptămâni bune pentru a face ultimele reglaje. Primul joc oficial va fi în deplasare la Tg. Jiu în Cupa României, cu Energia, în data de 22 septembrie.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.