Prima zi de şcoală, sub semnul promisiunilor şi al laudelor. Cum au...

Prima zi de şcoală, sub semnul promisiunilor şi al laudelor. Cum au trăit momentul şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu FOTO

0
DISTRIBUIȚI

deschidere an scolar colegiul banatean costi duma (7)

La fel ca în fiecare an, deschiderea de an şcolar este un prilej numai bun ca şefii administraţiei locale sau judeţene să se întreacă în promisiuni. În acest an, locul de întânire al edililor a fost Colegiul Bănăţean, păstorit de Sorin Ionescu. Dacă anul trecut vremea a fost una neprietenoasă, iar ceremonia de începere a anului şcolar a fost stricată de o ploaie torenţială, în acest an soarele a surâs discret.

După aşezarea elevilor, intonarea imnului naţional şi un mic ceremonial religios, au început discursurile. Primul a vorbit primarul Nicolae Robu, care le-a explicat micuţilor că se fac eforturi mari pentru întreţinerea şcolilor din oraş. Acesta nu a pierdut ocazia de a pomeni, la fel ca în fiecare an, de echipa sa favorită, ACS Poli, care ieri a disputat un meci cu Steaua. „Poli a bătut pe Steaua aici la Timişoara cu zeci de mii de oameni în tribune. Trebuie să fim fericiţi pentru o astfel de performanţă, Timişoara este oraşul performanţelor, echipa de rugby a câştigat prima Cupă a Regelui. Acum a început această competiţie. Să îi aplaudăm şi pe aceşti performeri care cu trudă reuşesc să obţină rezultate, fiindcă performanţa nu se face fără trudă”, a spus Robu.

deschidere an scolar colegiul banatean costi duma (4)

Nici Titu Bojin, şeful Consiliului Judeţean Timiş, nu s-a lăsat mai prejos. Acesta le-a promis celor prezenţi la ceremonie că CJT va premia elevii care au luat media zece la Bacalaureat. La eveniment au mai luat parte şi consilierul local Ramona Olteanu, consilierii judeţeni Bianca Gavriliţă şi Adrian Păşcuţă, senatorul PNL Ben-Oni Ardelean, viceprimarul PSD Traia Stoia şi rectorul Univesităţii de Vest, Marilen Pirtea. Din program nu au lipsit nici evenimentele extravagante. Astfel cei prezenţi au putut admira un show de dans, dar şi mai mulţi porumbei albi care au fost eliberaţi în văzduh.

Şi chiar dacă prima zi de şcoală a stat sub semnul bucuriei, viitorul clădării în care funcţionează Colegiul Bănăţean rămâne unul incert.


Primarul Nicolae Robu a declarat, despre clădirea care ar trebui să fie cumpărată de municipalitate de la Episcopia Romano-Catolică, că „negocierile au intrat la un moment dat în impas prin faptul că Episcopia a cerut un preţ pe care noi nu aveam cum să îl oferim şi nu atât datorită lipsei banilor, ci datorită faptului că noi am făcut o evaluare cu specialişti care au făcut o evaluare şi nu aveam cum să plătim mai mult decât au spus acei specialişti că valorează clădirea. Se pare că s-a deblocat situaţia şi săptămâna trecută au fost discuţii şi săptămâna acesta vor fi, sperăm să trecem în patrimoniul municipalităţii acest campus pentru a ne ocupa mai bine de el”.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.