Primăria Timişoara, demersuri concrete pentru începerea lucrărilor de lărgire a pasajului de...

Primăria Timişoara, demersuri concrete pentru începerea lucrărilor de lărgire a pasajului de la Popa Şapcă. Când s-ar putea deschide şantierul și cum va arăta pasajul VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

proiect pasaj popa sapca

Primăria Timișoara trece de la promisiuni la acțiuni concrete pentru fluidizarea traficului din urbea de pe Bega.

Edilul șef Nicolae Robu a declarat astăzi că „s-a publicat pe SEAP documentația de licitație pentru lărgirea la patru benzi a străzii Popa Șapcă, a pasajului pe sub calea ferată Popa Șapcă și a bulevardului Antenei.


Valoarea estimată, adică maximă până la care ofertele pot fi acceptate, este de 44,2 milioane de lei, fără TVA. Termenul de execuție stabilit de proiectant este de 18 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Termenul până la care pot fi depuse ofertele este 20 noiembrie 2015, ora 10.00, deschiderea ofertelor fiind programată pentru aceeași zi, ora 11.00. Spuneam că este o veste foarte bună și sunt convins că așa va fi receptată de timișoreni”.

Deși mulți cetăţeni așteaptă și rezolvarea problemei de la Solventul, Robu spune că „ştim că cele două treceri pe sub calea ferată ne crează destule probleme. Știm că e la fel de importantă și trecerea de la Solventul, dar acolo proiectul este de avergură mai mare, proiectul este elaborat, dar nu îl putem asuma pe venituri proprii așa cum facem cu cele de la Jiul și Popa Șapcă. Sper ca licitațiile și la Jiul și Popa Șapcă să decurgă în condiții cât mai bune”.

Momentan nu se știe când vor începe lucrările, dar Robu ar dori ca muncitorii să lucreze câte zece ore pe zi și termenul de execuție să fie redus chiar la șase luni. „Dacă terminăm licitația până la 1 decembrie, dacă vremea în luna decembrie la nivel de prognoză va fi considerată potrivită, vom da drumul lucrărilor și vom face toate operațiile pregătitoare. Când timpul va fi nefavorabil vom da ordin de încetare a lucrărilor”, a completat edilul.

1 COMENTARIU

  1. demersuri catre cine?….totul depinde de primarie..restul e gargara politica…oricum la anul avem alegeri ,asa ca ,cel putin theoretic,vor incepe…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.