Primăria Timişoara, în urmă cu lucrările la şcolile din oraş. Elevii de...

Primăria Timişoara, în urmă cu lucrările la şcolile din oraş. Elevii de la Liceul „Grigore Moisil” nu vor învăţa într-un singur schimb din 15 septembrie, haos la Liceul Lenau

0
DISTRIBUIȚI

cladire str doja moisil

Şantier la începerea noului an şcolar, în 15 septembrie, în cele mai bune unităţi de învăţământ din Timişoara. Reprezentanţii municipalităţii nu au reuşit să finalizeze lucrările de modernizare a imobilelor, motiv pentru care elevii de la patru unităţi de învăţământ vor începe şcoala fie în alte locaţii, fie în clădiri în şantier.

Cerasela Bociu, directorul Liceului „Grigore Moisil” din Timişoara, a anunţat, astăzi, că elevii vor învăţa tot în două schimburi de săptămâna viitoare. Asta pentru că lucrările de modernizare a clădirii şcolii de pe strada Doja nu au fost încă finalizate, unde ar fi trebuit să fie mutate mai multe clase. În urmă cu două luni, viceprimarul Dan Diaconu se lăuda pe Facebook că imobilul va fi funcţional din 15 septembrie.

„Din păcate, copiii nu vor învăţa doar într-un schimb din această toamnă.


Începem cursurile în două schimburi, cu 19 clase în program de după-amiaza, dar asta pe o perioadă de cel mult trei luni. Într-o lună se vor finaliza cele opt săli de clasă din clădirea de pe strada Doja, aşa că putem să ducem acolo copiii de la învăţământul primar, din clasa pregătitoare, cele şapte clase şi încă o clasă întâi. Am identificat spaţii şi în clădirea gimnaziului şi o parte din ele sunt amenajate, o parte se vor amenaja. Am solicitat primăriei să ne pună la dispoziţie încă şase săli de clasă într-o altă locaţie, iar la acel moment vom putea să ne desfăşurăm toţi programul de dimineaţă”, a declarat Cerasela Bociu.

Şi Elena Wolf, directorul Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara, se plânge de faptul că elevii vor fi nevoiţi să înveţe, şi în acest an, în mai multe imobile. „La ora actuală, lucrările la imobilul de pe Gheorghe Lazăr nu sunt finalizate, dar conform calendarului înaintat de constructor, nici nu puteau să fie finalizate la data de 15 septembrie. Sperăm însă ca până la data de 31 decembrie 2015 să fie finalizate, aşa încât să putem beneficia de fondurile europene şi nici constructorul să nu aibă probleme, să-şi respecte contractul. Deocamdată, clasele de liceu sunt la corpul R de pe B-dul Republicii, avem un contract cu Universitatea Politehnica. Clasele V – VIII vor fi în imobilul RATT-ului de pe Intrarea Doinei, nr. 2, iar clasele primare vor fi în imobilul din Piaţa Unirii, respectiv în sălile de internat de pe Iosif Nemoianu”, a explicat Elena Wolf.

Vă reamintim că nici lucrările de modernizare a clădirii Colegiului Naţional „C. D. Loga” şi a Liceului Teoretic „J. L. Calderon” nu vor fi finalizate până pe 15 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.