Primarul Robu anunţă că minibusurile electrice circulă deja pe drumurile publice. Cum...

Primarul Robu anunţă că minibusurile electrice circulă deja pe drumurile publice. Cum îl contrazic reprezentanţii RATT

0
DISTRIBUIȚI

minibus 2

Minibusuri electrice cumpărate anul trecut de Primăria Timişoara pot circula în sfârşit pe drumuri publice. Însă, aşa cum ne-am obişnuit deja în Timişoara, nimic nu se face fără contradicţii între primarul Nicolae Robu şi părţile implicate în proiect. Cele două minibusuri au fost achiziţionate din Ungaria cu câte 15.000 de euro bucata.

Deşi conform anunţului iniţial făcut de edilul Robu acestea urmau să facă turul centrului istoric al Timişoarei, urmând să intre în administrarea RATT, vehiculele au ajuns să circule la Grădina Zoologică şi la Muzeul Satului.


Asta după ce primăria a avut dificultăţi cu înmatricularea şi cu schimbarea unor setări din cauza cărora vehiculele circulau prea încet. Astăzi, deşi nimeni nu ştia acest lucru, edilul a anunţat că minibusurile circulă şi că probabil jurnaliştii care nu cunoşteau acest aspect au fost în concedii când vehiculele au fost puse în circulaţie pe drumurile publice.

„În momentul în care s-au schimbat setările şi aceste maşini au ajuns apte să circule până la viteza de 50 de kilometri pe oră dădusem dispoziţie la RATT ca ele poată fi folosite. Nu sunt curse regulate, sunt folosite pentru anumite trasee. Acum circulă pe traseul Catedrală – Bv. Pârvan – prin subpasaj până la Pestalozzi – înapoi la Michelagelo cu traversare pod – pe Bv Brătianu până la Miu – înapoi până la intersecţia cu Michelagelo – la Banca Naţională, popas la Bastion unde există lucruri de văzut. Acesta este un traseu scurt care a şi fost folosit de ambasadori”, a spus edilul. Primarul Nicolae Robu a mai precizat că minibusurile pot fi închiriate chiar şi de către agenţiile de tursim care doresc să ofere trasee pentru turişti.

Deşi conform primarului problema vehiculelor electrice este deja rezolvată, cei de la RATT par să nu aibă idee. Reprezentanţii Departementului de Relaţii cu Publicul au precizat pentru PRESSALERT.ro că „recent s-a semnat protocolul de predare- primire între Direcţia Patrimoniu din Primărie şi RATT şi s-au acordat numerele de înregistrare. Acestea vor fi montate săptămâna viitoare şi apoi cele două minibusuri vor fi puse în circulaţie”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.