Primarul Nicolae Robu e convins că centrul istoric va fi finalizat la...

Primarul Nicolae Robu e convins că centrul istoric va fi finalizat la termen. Când va fi gata Piaţa Unirii şi ce spune despre protestul împotriva deciziei de îngropare a băilor turceşti

1
DISTRIBUIȚI

craniu

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, se arată foarte optimist în legătură cu lucrările de reabilitare a centrului istoric, pentru care termenul de finalizare este luna decembrie a acestui an.

„Eu sunt în continuare optimist că proiectul de reabilitare a centrului istoric va fi finalizat până la finalul acestui an. Am motive să fiu optimist lucrările sunt foarte avansate, tot ceea ce a fost greu de făcut a fost făcut, nu trebuie acum decât să primim de la furnizori piatra necesară. Mai este puțin de pavat la Lucian Blaga la zona de acord cu Modex și sunt primsiuni că astăzi va sosi un transport de piatră și că în continuare vor veni și alte transporturi pentru Vasile Alecsandri din care s-a pavat foarte puțin, piatra fiind aceeași.


Pe strada Mercy nu sa mai pavat nimic din cauză că furnizorul din Italia a precizat că pe durata verii este perioadă de concedii”, a declarat edilul vizavi de stadiul proiectului .

Când vine vorba de datorii către furnizori edilul Robu susţine că nu are cunoştinţă de nereguli sau de faptul că firmele subcontractate nu ar primi bani de la antreprenorul principal. „Eu nu am control asupra situației financiare din firmele cu care primăria interacționează. Întrebarea pe care mi-aţi adresat-o, am adresat-o și eu reprezentanților Romprest care m-au asigurat că sunt plătiți şi că nefurnizarea pietrei în cantităţile dorite de mine se datorează faptului că acum sunt în concedii. Eu apreciez că Piaţa Unirii va putea fi gata la sfârşitul lunii octombrie. Apreciez că în luna septembrie va putea fi finalizată strada Lucian Blaga. Sunt finalizate deja Praporgescu, Carusso, strada Fără nume, toată zona din Sfântul Gheorghe, o mare parte din Mercy este pavată”, a completat edilul.

Vizavi de protestul anunţat pentru joi de timişorenii nemulţumiţi de decizia de a îngropa Băile turceşti edilul a menţionat că „nu mă deranjează, suntem într-o ţară democratică unde orice cetăţean are dreptul să îşi exprime nemulţumirea. Ştiţi foarte bine că v-am informat în această privinţă, soluţia de punere în valoare a vestgiilor nu este dată de beneficiar, nici privat, nici public, ci este dată de specialişti, de cei care sunt autorizaţi să facă proiectul. Specialiştii sunt cei din Comisia de Monumente”. Robu a conchis că chiar dacă nu îi convine este nevoit să accepte soluţia propusă de cei de la monumente.

1 COMENTARIU

  1. Sa-l termine rapid, ca stau tiganii coada la retrocedari. Daca tot e sa fie pe banii prostilor, macar sa fie pe toti banii.
    A propos, pe plutonul de interlopi când ii asteapta Plutonul ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.