Primarul Robu anunţă că o investiţie de 66 de milioane de euro...

Primarul Robu anunţă că o investiţie de 66 de milioane de euro nu s-ar mai putea realiza, deşi e contract semnat VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert 2

Invitat în această seară la PRESSALERT LIVE după un an de zile de absenţă, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a oferit o serie de explicaţii pentru că incineratorul de deşeuri, proiect promis în anul 2013, nu a fost finalizat nici în zi de astăzi. Valoarea investiţiei este de 66 de milioane de euro şi urmează ca banii să fie asiguraţi de câştigătorul licitaţiei, firma Romelectro SA.

„Este un proiect pe care l-am preluat de la vechea administraţie. Eu eram informat că nu e nicio problemă acolo, proiectul era din perioada administraţiei precedente. L-am preluat considerând că e o idee bună şi ştiind că nu produce poluare. L-am trimis pe city managerul Sorin Drăgoi în Austria şi în alte ţări pentru a vedea la faţa locului astfel de obiective.


Eu nu vreau ca de numele meu să se lege obiective care să facă poluare (…) Vedem că la Continental, deşi sunt respectate normele, cetăţenii tot se plâng. Există acolo o societate IRE, AGA şi consiliu de administraţie. S-au făcut licitaţiile și a apărut o obiecţie din partea Consiliului Concrenţei. Angajamentul primăriei era că se garantează 90% din acea finanţare. Trebuia să fie adusă de câştigător, dar consiliul local se angaja să garanteze pentru 90% din bani. Consiliul Concurenţei a spus că nu e în regulă, că se poate considera ajutor de stat şi se poate ajunge la o calamitate în materie de sancţiuni”, a spus Robu.

Primarul susţine că deşi s-au încercat mai multe soluţii pentru ca problema să fie rezolvată, până acum nimic definitiv nu a fost implementat. „Am ajuns la o soluţie, la creşterea în acţiuni a consiliului local şi Colterm. Acolo era şi un partener german (n-r- partener care deţine jumătate din compania RETIM). Consiliul Concurenţei nu a acceptat nici aşa. Consiliul Concurenţei consideră că există o vulnerabilitate în această privinţă. Mai bine să nu fie un obiectiv decât să fie ilegal” a adăugat edilul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.