Primarul Nicolae Robu, noi PRESIUNI pentru finanţarea echipelor sportive. Ce le cere...

Primarul Nicolae Robu, noi PRESIUNI pentru finanţarea echipelor sportive. Ce le cere juriştilor din primărie printr-o notă internă

0
DISTRIBUIȚI

nicolae-robu-mana-minge-640x426

După ce i-a ameninţat cu desfiinţarea serviciului juridic pe juriştii din Primăria Timişoara, în plenul de marţi, pentru că nu au vrut să avizeze refinanţarea echipelor sportive din urbea de pe Bega, primarul Nicolae Robu a postat şi pe Facebook un text amplu în care explică problemele legate de finanţarea echipelor de sport din urbea de pe Bega, dar şi a Asociaţiei „Timişoara Capitală Culturală Europeană”.

Edilul scrie că modelul actual de finanţare a fost perfectat în 2010 de administraţia Ciuhandu şi că raportul Curţii de Conturi din acest an, în care finanţarea de circa 35 de milioane de lei e declarată prejudiciu, este greșit. Momentan primăria a contestat actul menţionat mai sus, însă finanţările au fost sistate. Robu însă spune că nu ar fi nimic ilegal să dea din nou bani.

Iată textul integral al notei interne trimise de edilul-șef către angajații primăriei:

„În momentul de faţă, deşi nu există nicio interdicţie legală de continuare a situaţiei de dinaintea auditului Curţii de Conturi, niciun jurist din Primărie nu-şi mai asumă să semneze în acest sens, nici măcar în contextul legislaţiei mai favorabile introdusă în domeniu pe parcursul acestui an. 9. Pentru că eu, indiferent de miză, în nicio speţă, nu voi face niciodată nimic ce nu are aviz de legalitate din partea celor în drept să-l dea, în situaţia creată n-o să mai virez niciun leu către niciuna dintre asociaţii, până când lucrurile nu vor ieşi din impas.


Şi, iată ce am dispus printr-o notă internă emisă astăzi: «Având în vedere situaţia critică în care s-a ajuns cu finanţarea de către PMT a cluburilor sportive asociaţii în care CLT este membru asociat şi a Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, date fiind consecinţele dezastruoase ale perpetuării stării de blocaj actuale, vă cer imperativ să propuneţi cel puţin o variantă pe care dv. o consideraţi perfect legală de continuare a sprijinului PMT pentru respectivele asociaţii sau, dacă o asemenea variantă nu există, atunci să susţineţi în scris, cu asumarea de rigoare, acest lucru. Menţionez că toate aceste construcţii au fost făcute cu bună-credinţă, loialitate față de interesele orașului, grijă specială din partea subsemnatului pentru legalitate -exprimată în scris şi verbal în nenumărate rânduri- şi mari eforturi şi au ajuns să reprezinte valori contabile şi noncontabile mult mai mari decât contribuțiile financiare investite în ele -avem în vedere valoarea patrimoniului material constituit în timp, valoarea de transfer a jucătorilor deveniţi ai cluburilor, valoarea titlurilor de campioană a României (rugby), de deţinătoare a Cupei României (baschet şi rugby), de deţinătoare a Cupei Regelui (rugby), valoarea contribuţiei cu jucători la loturile naţionale ale României (rugby, fotbal, baschet, handbal), valoarea serviciilor de pregătire pentru performanţă în sporturile în cauză oferite copiilor Timişoarei, servicii de care beneficiază anual sute de copii, valoarea faimei create oraşului, valoarea bucuriei produse timişorenilor, etc., etc.- şi că dispariţia lor ar însemna un prejudiciu imens, greu de compensat pe un orizont de timp previzibil, prejudiciu de care, evident, cineva va trebui să răspundă. Termen: 28.09.2015, ora 12.00. Evident, aveţi toată libertatea ca, dacă simţiţi nevoia, să vă consultaţi cu oricine consideraţi că v-ar putea fi de folos în achitarea sarcinii pe care o aveţi»”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.