Nicolae Robu NU se teme că va călca pe urmele lui Ciuhandu...

Nicolae Robu NU se teme că va călca pe urmele lui Ciuhandu pentru finanţarea ACS Poli. Cum a evitat să respecte o hotărâre de consiliu local VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert 12

Primarul Nicolae Robu spune răspicat că nu se teme de justiţie în cazul finanţării ACS Poli. Dacă astăzi la auzul veştii că fostul edil-şef al urbei de pe Bega, Gheorghe Ciuhandu, a fost chemat la DNA, în dosarul finanţării Poli Robu s-a mirat, în această seară, la PRESSALERT LIVE, primarul a oferit mai multe informaţii în legătură cu legalitatea prcesului de finanţare a ACS Poli.

„Eu mă bazez pe faptul că asocierea de acum are girul puterii judecătoreşti, singura care poate spune ce e legal. În actul constitutiv şi cel de asociere spune clar că se plăteşte o cotizaţie. Deci instanţa s-a exprimat implicit şi pentru asta. Şi nu e vorba numai de fotbal, ci şi de rugby, handbal, baschet, Asociaţia Capitală Culturală Europeană. Eu, ca primar, am obligaţia să pun în practică hotărârile consiliului local. E o mare diferenţă ce se întâmplă acum cu toate aceste structuri.


Sunt două diferenţe, mă refer aici la acuzele care se aduc. Atunci se aducea acuza că nu era legal să se finanţeze o societate comercială, că legea nu prevedea această posibilitate, şi doi, că nu s-a urmărit ce s-a făcut cu banii. Acum nimeni nu a suspectat vreo clipă că banii au fost cheltuiţi pentru altceva decât pentru ceea ce au fost daţi”.

Numirea unei comisii care să verifice modul de cheltuire a banilor daţi de CLT către ACS Poli, obligaţie stabilită la înfiinţarea echipei prin hotărâre de consiliu local, a fost un subiect numai bun ca edilul să ofere o serie de declaraţii contradictorii. „Era o comisie numită pe vremea primarului Ciuhandu. Finanţările sunt diferite, dar comisia are de controlat ceea ce se întâmplă. Eu am considerat că pot lăsa aceeaşi comisie. Există verificări, am avut rapoarte în plen. La un moment dat am numit o comisie. Există una numită la un moment dat care lucrează şi face tot felul de rapoarte. Eu am cerut mereu materiale şi rapoarte de la cluburi şi am vegheat ca banii să fie cheltuiţi corect. Directorul de resort de la Direcția Sport, Mihai Costa, are sarcini de verificare din partea mea să verifice pas cu pas fiecare alocare de bani”, a spus Robu.

Însă edilul a admis că ordinele sale nu au fost date prin dispoziție de primar, ci prin note interne. „Dacă numesc prin dispoziţie sau note interne e acelaşi lucru. Nu era important să fie numită de mine. Trebuia să fie numită de primar, primar a fost şi Ciuhandu. Am dat sarcină de serviciu să se facă ceva, că se dă prin dispoziţie sau notă internă este același lucru. (…) Ar fi fost o greşeală dacă nu am fi permis să se facă acele verificări”, a conchis edilul.

1 COMENTARIU

  1. Dl Robu traieste pe o lume inventata de el. Acesta este riscul pentru oamenii care fac exces de mediul virtual.Dar in cazul lui Robu este ceva mai aparte ca in alte cazuri.El se transfera pe o alta lume in care Robu este cinstitul, corectul, centrul universului pentru a-si crea anemica iluzie ca nu va raspunde niciodata pentru faradelegile comise.
    Dl Robu a pierdut logica :daca Ciuhandu a fost pus sub acuzare pentru ca a finantat o societate privata din fonduri publice in conditiile in care anterior numise o comisie de verificare a modului in care au fost cheltuiti banii publici ne punem intrebarea cit de eficienta a fost acea comisie?
    Dl Robu nu numeste o alta comisie ci recurge la aceasi comisie.De ce ? Exista doua explicatii.Stia ca membrii comisiei sint experti in smecherii sau el este cel mai mare prost ca nu a stiut ca primarul trebuie sa stie sa isi aleaga colaboratorii si sa ii inlature pe cei care gestioneaza si verifica mai mult sau mai putin voit gresit fondurile publice
    In cea ce priveste jurista aceasta trebuia sa puna piciorul in prag si cu riscul demisiei sa spuna NU. exista unii juristi ai primariei carein virtutea atributiilor trasate de sefi calca peste cadavre .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.