Primarul Nicolae Robu, PRESIUNI pentru finanţarea echipelor de sport din Timişoara. Cu...

Primarul Nicolae Robu, PRESIUNI pentru finanţarea echipelor de sport din Timişoara. Cu ce îi ameninţă pe membrii serviciului juridic din primărie şi care este prima echipă care ar putea dispărea

5
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert 12

După ce i-a convins pe aleşii locali să voteze, la limită, finanţarea echipelor de rugby, baschet, handbal şi fotbal, primarul Nicolae Robu are noi bătăi de cap. Vă reamintim că finanţările alocate au fost blocate după ce un raport al Curţii de Conturi a decis că modul de cheltuire a banilor nu a fost verificat legal. Pentru că raportul a fost contestat, primarul ar fi dorit ca echipele să fie finanţate până la o sentinţă definitivă. Juriştii din Primăria Timișoara au fost împotriva ideii şi nu au dorit să semneze, atenţionând că astfel practic s-ar vota pentru dublă finanţare.

„Le-am cerut juriştilor să vină cu alte exprimări, inclusiv astăzi convenisem să nu mai intitulăm contracte acele documente, ci să apară o nouă hotărâre de consiliu care să fie ceva de genul hotărâre privind reglementarea modului de plată a cotizaţiei, verificarea modului de utilizare a ei şi verificarea drepturilor şi obligaţiilor celor care o utilizează. Practic ceea ce era iniţial numit contract să fie o anexă la această hotărâre, ca formula să fie agreată de jurişti.


Le-am spus să mai citească, să vină cu orice formulă la text. Niciun jurist nu a semnat documentul şi nu am putut să îl prezentăm astăzi aici. Care este consecinţa? Am primit un SMS de la baschet (n.r. – BC Timișoara), mesaj care mă anunţă că e necesară retragerea echipei din competițiile europene şi trimiterea către jucători a unor înştiinţări că sunt liberi de contract şi să se ceară eliberarea apartamentelor închiriate în două zile”.

Primarul Nicolae Robu a recurs şi la ameninţări, după ce a admis că a jignit juriştii. „Nu ştiu dacă nu cumva este cazul să recurgem la desfiinţarea serviciului juridic, la contractarea unei firme de consultanţă juridică cu oameni competenţi, că să iei salariu şi să nu fii în stare să semnezi un material şi să nu poţi nici să vii cu o alternativă nu e în regulă”, a spus Robu.

Edilul a mai spus că este optimist că raportul întocmit la Timişoara va fi respins de la Bucureşti. Situaţia a fost dusă la extrem de consilierul PNL Ciprian Jichici, care a condamnat imixtiunea organelor legii în actele emise de CLT şi a ţipat la microfon că „în acest oraş nu DNA va decide ce este oportun, ci Consiliul Local va decide ce este oportun pentru municipiul Timşoara şi dacă pentru asta trebuie să merg la DNA să dau declaraţii o voi face”.

„Nu e nicio hotărâre oficială… Bineînțeles, în condițiile acestea intrăm în imposibilitatea de a funcționa, pentru că suntem un club care depindem de autorități. Noi avem un Consiliu Director, care aștept să se întrunească și acesta poate să ia o decizie. Nu ne așteptam să nu se ia o decizie favorabilă azi. Noi încă sperăm”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, Leo Demaio, manager general BC Timișoara.

(Cornel Biholari)

5 COMENTARII

 1. Bravo Robu!Numai prostii ai in cap!Ai bagat si bagi bani in doua locuri cu nemiluita!Unul e ACS Poli(Recas) si celalalt loc drag tie e prostia locala ,numita impropriu politie…Esti asteptat cu nerabdare la puscarie!

 2. Dl Robu este un tip de om care in mod categoric poate fi numit instigator la savirsirea de infractiuni.
  Dinsul isi declina asupra subordonatilor numai obligatiile iar in fata anchetatorilor da vina pe aceasi subordonati.
  Mai individule de joasa speta daca de nenumarate ori spui ca tu nu pricepi notiunile juridice lasa pe juristi sa decida daca isi dau sau nu avizul!
  Daca juristul nu isi da avizul, atunci fa bine si pune in aplicare o hotarare fara aviz de legalitate.Raspunzi pentru fapta ta.Mai sint destule locuri la racoare.

 3. Datoria juristilor angajati la o societate/institutie este sa GASEASCA FORMA LEGALA DE A REZOLVA O PROBLEMA, DE A GASI SOLUTII… nu de a spune „NU SEMNEZ” si gata. PENTRU ASTA SUNT ANGAJATI.

 4. D-l Robu ar putea initia, prin interpusi, proiecte de modificare a legilor, astfel incat sa nu mai fie probleme de legalitate.
  pt astfel de fapte e inculpat un greu liberal-d.r rusanu, amicul chitoiu fiind scapat de votul parlamentarilor.
  Sprijinul de la psd e garantat , caci metoda de sifonat bani publici prin cluburi si asociatii sportive e transpartinica.
  Si desigur ,sifonarea prin sport e la intreecere cu sifonarea prin cultura , ultimul caz fiind dr.Oprescu si parandaratul de la palatele brancovenesti de la mogosoaia…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.