Primele „ciocniri” în sala de judecată între ISJ Timiș și elevii eliminați...

Primele „ciocniri” în sala de judecată între ISJ Timiș și elevii eliminați de la Bacalaureat la Făget. Ce a decis instanța pentru șase dintre aceștia

0
DISTRIBUIȚI

isj timis

Zeci de elevi care au dat Bac-ul, în acest an, la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget au fost eliminaţi din examen pentru că au copiat și apoi au dat în judecată Inspectoratul Şcolar Timiş, care tocmai a obținut primele victorii.

La fel ca liceenii din Bihor eliminaţi pentru că au fraudat BAC-ul, şi cei din Timiş au atacat în instanţă, în primă fază, procesele verbale de eliminare a lor din examen. Până în acest moment, în cazul a şase elevi, instanţa a decis respingerea acestor solicitări.

„În şase cazuri, până acum, instanţa s-a pronunţat în favoarea noastră şi nu în cea a elevilor, procesele verbale de eliminare din examen nefiind suspendate.


Practic, ei au solicitat suspendarea procesului verbal prin care se constată frauda şi se propune sancţiunea, s-a respins, noi am avut câştig de cauză. Totuşi, s-ar putea să ne judecăm în continuare, pe fond. Dar, spre deosebire de elevii din Bihor, unde cei 12 care au atacat în instanţă decizia inspectoratului şcolar au câştigat şi s-a suspendat procesul verbal de eliminare, la noi nu s-a întâmplat acest lucru. Acestea sunt doar primele procese, Inspectoratul Şcolar Timiş are pe rol zeci de astfel de procese”, ne-a explicat Aura Danielescu.

În total, 143 de elevi au fost eliminaţi de la liceul din Făget, după ce s-au afişat notele. Inspectorii şcolari au luat această decizie pentru că au constatat că elevii, ajutaţi de profesori, au fraudat examenul, înregistrările video au dovedit acest lucru. Şi o parte din cei nouă profesori care au fost daţi afară din învăţământ pentru că i-au sprijinit pe liceeni să fraudeze BAC-ul au depus contestaţii la Consiliul de Disciplină. În cazul în care nu li se va da dreptate, dascălii pot şi ei să acţioneze în instanţă Inspectoratul Şcolar Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.