RĂZBOI pe Facebook între primarul Robu şi bicicliştii din Timişoara. Vezi cum...

RĂZBOI pe Facebook între primarul Robu şi bicicliştii din Timişoara. Vezi cum arată portretul biciclistului rău și de ce edilul e așteptat lângă Sorin Oprescu

1
DISTRIBUIȚI

biciclete-verde-4-4-640x426

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, pare să nu piardă nicio ocazie de a-i insulta pe cei care nu îi fac pe plac. Recent acesta îi jignea pe angajații primăriei printr-o notă internă în care îi numea indolenți. Acum primarul dă o nouă luptă pe Facebook, de data aceasta cu bicicliștii cărora vrea să le interzică accesul prin centrul orașului. Astfel, edilul a făcut portreul biciclistului bun, dar și al celui rău.

În vreme ce obediența este principiul de bază după care un biciclist poate fi catalogat bun sau rău, în viziunea edilului bicicliștii răi sunt „(a) iraţionali, (b) neserioşi: la şcoală dacă sunt elevi, la facultate dacă sunt studenţi, la locul de muncă dacă sunt angajaţi, indiferent de profesia lor, (c) nerespectuoşi cu semenii: pietoni, şoferi sau alţi biciclişti, (d) teribilişti, (e) incapabili să înţeleagă că prezenţa lor printre pietoni în zonele de loisir implicit aglomerate – Piaţa Victoriei, str Mărăşeşti, str Alba Iulia, Centrul Istoric – ar produce pt aceştia disconfort şi chiar pericol, (f) incapabili să înţeleagă că ar fi deplasat – de altfel, aşa ceva nici măcar nu permite legea! – să se marcheze piste de biciclete prin zone ca cele menţionate la (e), zone protejate (g) neobiectivi, cârcotaşi în mod strident faţă de eforturile care se fac de către municipalitate pt ca ei să aibă condiţii cât mai bune de folosit bicicleta”.

Drept replică, bicicliștii au făcut și ei lista lor care arată calitățile unui bun primar.


În top sunt rațiunea, seriozitatea, respectul, lipsa de teribilism, capacitatea de a nu aduce în Timișoara făntâni de prost gust sau palmieri.

„Primarii răi sunt: (a) iraţionali, povestesc despre metrou în Timişoara în condiţiile în care construirea unui pasaj subteran de 200 metri (Michelangelo) a durat aproape trei ani si a avut nouă luni întârziere, (b) neserioşi: nu sparg tot oraşul lăsând apoi şantierele abandonate luni de zile, nu întârzie 75% dintre proiectele pe fonduri europene, astfel încât să rişte pierderea finanţărilor, (c) nerespectuoşi cu semenii, jignindu-i pe toţi cei care au opinii diferite de ale lui, (d) teribilişti şi hilofobi, tăind pomii de parcă aceştia ar fi pesedişti post uselişti, (e) incapabili să înţeleagă că prezenţa şi integrarea vestigiilor istorice în arhitectura centrului ar fi un plus pentru oraş, (f) incapabili să înţeleagă istoria şi spiritul oraşului pe care-l conduc, (g) neobiectivi, duşi cu pluta în mod strident, propunându-şi doar proiecte aberante, care nu au legătură nici cu realitatea, nici cu nevoile cetăţenilor. Din nefericire, primarii buni sunt cei puţini, iar primarii răi sunt foarte mulţi! Cei buni merită toată stima, cei răi sunt aşteptaţi lângă Oprescu!”, au scris bicicliștii pe grupul de Facebook „Robu trebuie să plece”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.