Noul sediu al Clinicii de Dermatologie, finalizat în fosta clădire a Universității...

Noul sediu al Clinicii de Dermatologie, finalizat în fosta clădire a Universității „Tibiscus”. Cât au costat lucrările

2
DISTRIBUIȚI

robu la clinica de oncologie

Vești excelente pentru cei care suferă de afecțiuni care necesită tratament la Clinica de Dermatologie din urbea de pe Bega. Astăzi edilul-șef Nicolae Robu a tăiat panglica proaspăt renovatei clădiri situate în complexul studențesc, în căminul unde a funcționat Universitatea Tibiscus. Pe scurt, se poate spune că spațiul de pe Daliei a fost renovat și adus la standarde de înaltă calitate.

Lucrările de reparaţii interioare, exterioare şi schimbare de destinaţie din spaţiu au fost executate de SC EUROWINDOW SRL și au costat 7.340.000 lei fără TVA, bani de la bugetul local. Practic prin noua reconfigurare, spațiul este împărțit astfel: la demisol sunt situate punctul termic, staţia hidranţi şi grupul pompare hidrofor, iar la parter va fi Policlinica. Aici sunt amenajate opt cabinete medicale, o sală de aşteptare, o sală de tratament, arhivă/fişier, vestiare şi hol acces, un oficiu alimentar, grupuri sanitare pentru personal şi grupuri sanitare pentru pacienţi.

Etajul unu găzduiește patru cabinete medicale şi o sală de aşteptare în cadrul Policlinicii, iar la secțiunea de Dermatologie sunt opt cabinete medici, două cabinete medicale ambulatoriu dermatologie, o sală pentru mici intervenţii chirurgicale, o sală pre/post operator, un compartiment pentru sterilizare, un birou de internări, o sală de aşteptare, grupuri sanitare pentru personal şi grupuri sanitare pentru pacienţi.


La etajul trei sunt amenajate cabinetele medic şef, asistent şef, nouă saloane pacienţi cu grupuri sanitare, o cameră medici şi asistente cu grup sanitar, o cameră ultraviolete, dar și un ploscar, o sală pansamente și un oficiu alimentar.

La următorul nivel sunt amplasate secretariatul, compartimentul raport gardă, birou şefului clinicii cu grup sanitar, zece saloane pacienţi cu grupuri sanitare, un vestiar femei cu grup sanitar, un vestiar bărbaţi cu grup sanitar și o sală de tratament. La ultimul etaj sunt amenajate o cameră carantină, vestiare, un birou farmacist, o cameră soluţii perfuzabile, un oficiu predare/primire cu grup sanitar, un depozit medicamente, boxă apă distilată, grup sanitar, mai multe laboratoare și o zonă didactică. Clădirea are de asemenea și două lifturi și instalații de climatizare în fiecare salon.

Primarul Nicolae Robu a declarat că „sunt convins că tuturor ne va plăcea ceea ce vom vedea şi sunt convins că cei ce lucrează în Clinica de Dermatologie şi pacienţii vor fi încântaţi. (…) Vreau să mai adaug că am venit complementar cu investiţia făcută în reabilitarea acestei clădiri şi cu o investiţie de 400.000 de euro, tot de la bugetul local, pentru dotarea tehnică de specialitate a acestei clinici.Nu știu câte clinici de dermatologie din România beneficiază de asemenea dotări şi în ceea ce priveşte spaţiul, dar şi în ceea ce priveşte doatrea tehincă, dotare ce nu poate fi văzută aici pentru că abia au început să vină primele echipamente. A fost un proiect distinct cu licitaţie proprie, cu grafic de executare distinct de ceea ce se întâmplă aici”. În jurul clădirii au fost amenajate şi aleile, spaţiile verzi şi o parcare în spatele clinicii. Primarul Robu a mai precizat că nu le poartă pică medicinlor care au fost împotriva mutării clinicii de pe Mărăşeşti. Deşi atât Robu cât şi directorul Spitalului Municipal, Octavian Mazilu, au susţinut că nu se grăbesc cu mutarea pacienţilor, ambii au dat ca termen finalul anului 2015.

2 COMENTARII

  1. Titlu absolut gresit: cladirea e a Primariei (fosta a Liceului MIU), Universitatea Tibiscus statea acolo doar in chirie. Corect era FOSTA CLADIRE A UNIVERSITATII. Nu prea exista FOSTA UNIVERSITATE, pentru ca Universitatea e bine-mersi si functioneaza in spatiile proprii aflate la mica distanta de fosta cladire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.