Rețeaua de electricitate, modernizată în zona Cetate. Ce modificări a făcut Enel

Rețeaua de electricitate, modernizată în zona Cetate. Ce modificări a făcut Enel

0
DISTRIBUIȚI

enel

Gata cu penele de curent în cartierul Cetate. Timișorenii care locuiesc în zona centrală nu vor mai suferi în urma avariilor al rețeaua de electricitate.

Enel Distribuție Banat a investit aproape 300.000 de lei în zona centrală a Timișoarei, unde a finalizat lucrările de modernizare a rețelei de distribuție de electricitate.

Astfel, a fost modernizat postul de transformare din Piața Sf. Gheorghe, prin montarea a trei celule de linie 20 kV cu separator de sarcină, a două celule de transformator 20 kV cu siguranțe fuzibile precum şi şase tablouri de joasă tensiune. „În locul transformatorului vechi au fost montate două transformatoare noi de 630 kVA care să poată susține un consum mult mai mare în zonă. De asemenea, a fost realizată o canalizare subterană cu o lungime de 50 m cu cabluri noi de 20 kV pentru alimentarea postul de transformare  si canalizare subterană cu o lungime de 150 m cu cabluri de 0,4 kV pentru alimentarea consumatorilor din zonă.


În plus, au fost montate şi echipamente pentru telecontrol, un tablou pentru alimentarea serviciilor auxiliare, trei dispozitive de detectare a defectului, o unitate periferică cu doi acumulatori precum şi modul GSM şi antenă astfel încât postul de transformare modern să fie integrat în sistemul de telecontrol de la distanță”, arată Bogdan Micu, reprezentant Enel.

Unul dintre principalele beneficii ale sistemul Telecontrol este că permite tehnicienilor Enel să execute manevrele de realimentare cu energie aproape instant, în cazul unor întreruperi care afectează zone extinse. Concret, în cazul unei defecţiuni, în loc să fie trimisă o echipă de electricieni pe teren care să o inspecteze,  sistemul Telecontrol permite identificarea zonei afectate mult mai repede şi efectuarea de la distanţă a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor.

„Sistemul Telecontrol reprezintă un prim pas pentru reţelele inteligente, ce permite alături de contorul inteligent, o conectare digitală între contor şi sistemul de control, aducând astfel multiple beneficii consumatorilor”, mai arată reprezentantul Enel. Valoarea investiției în centrul Timișoarei se ridică la 280.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.