RIDICOL Poliţia Locală Timişoara, control la PLR Timiş, pentru că s-a curăţat...

RIDICOL Poliţia Locală Timişoara, control la PLR Timiş, pentru că s-a curăţat un teren de ambrozie. Ce au cerut agenţii şi ce planuri au cei de la partid

3
DISTRIBUIȚI

alde6

Grupul de consilieri locali ALDE intenţionează să facă o propunere de HCL care să impună ca în contactele firmelor care întreţin spaţiile verzi din Timişoara să existe ca şi obligativitate curăţarea terenurilor afectate de ambrozie. Propunerea vine după ce, recent, cei de la PLR au organizat o acțiune de tăiere a ambroziei, pe un teren din urbea de pe Bega.

Consilierul local Nistor Geană a declarat că „la ora actuală în contractele firmelor care se ocupă de spaţiiile verzi apare doar cuvântul buruiană. Vom cere ca primăria să marcheze terenurile care sunt afectate de ambrozie.


Trebuie să creem un precedent. Voi cere ca consilierii biroului spaţii verzi din cadrul Direcţiei de Mediu să aibă în fişa postului îndatorirea ca, atunci când merg pe teren, să se ocupe de depistatea ambroziei şi de sesizarea acestui aspect mai departe. Toate aceste acţiuni pe care noi le vom întreprinde nu o să aibă finalitate dacă nu va fi implicat şi CJT pentru că este vorba de comunele limitrofe. Ambrozia se pare că circulă foarte uşor în aer şi vântul poate să aducă polen sau seminţe”.

Interesant este faptul că după ce au tăiat ambrozia de pe terenul afectat, membrii PLR au primit o vizită din partea Poliției Locale. Marian Cucşa, secretar coordonator al PLR a declarat că „urmare a acţiunii noastre am primit o vizită interesantă. Doi agenți de la Poliția Locală au venit să ne întrebe dacă am tăiat legal ambrozia. Ce să înţelegem din asta, că au sarcină să păzească ambrozia la fel ca pe palmieri? Noi am tras un semnal de alarmă. Le-am cerut să ne anunţe ei dacă e legal”.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Daniela Seracin, a declarat că nu are cunoștință despre vizita colegilor săi la PLR, dar a promis că va face verificări și va reveni cu detalii.

UPDATE „Politiştii locali din cadrul Serviciului Protecţia Mediului au luat legătura cu cei care au organizat acţiunea deoarece puseseră acele plăcuţe de informare, iar cetăţenii ne întrebau ce este cu ele, dacă trebuie la rândul lor să pună. A fost pur o discuţie informală în care li s-au explicat procedurile noastre de identificare a proprietarilor, notificare, luare a măsurilor de sancţionare în cazul celor care nu respectă legislaţia”, a explicat Seracin.

3 COMENTARII

  1. Oameni buni nu va mai mirati!A-ti promovat aceasta turma de vite incaltate ce se vor politisti desii sunt numai cu numele si acum va mirati de ce tamoenii debiteaza!prostia locala face numai ce spune guru Cojan sau Robu,fiind sclavii acestora!

  2. Nebunie curata! faza zilei! de, era in spatele blocurilor sefului laie rrobu si s-a stricat mediul ambiant! cannepa il stimuleaza seara pe balcon cand compune melodiile/baladele lui! si voi i-ati luat sursa stimulent a…inspiratiei!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.