Ripensia a fost DETRONATĂ de ACS Poli II în Liga a IV-a!...

Ripensia a fost DETRONATĂ de ACS Poli II în Liga a IV-a! Victorie la scor pentru ”satelitul” de lângă ”Dan Păltinișanu” GALERIE FOTO

2
DISTRIBUIȚI

ACS Poli II Ripi (2)

”Ripi” a suferit primul eșec stagional în D-Timiș la doar câteva zile de la rezultatul entuziasmant care a propulsat-o în 16-imile Cupei. Roș-galbenii nu s-au regăsit pe terenul de lângă Stadionul ”Dan Păltinișanu” și au fost groggy în prima repriză cu ACS Poli II. Gazdele s-au impus cu 3-0 (3-0) deși au evoluat aproape o repriză în inferioritate numerică.

Nimic nu prevestea un rezultat așa de prost pentru surpriza Cupei în meciul de azi din etapa a VII-a a Ligii a IV-a. Venită din postura de lider pe terenul II al lui ACS Poli și după ce abia a aflat că va juca împotriva Viitorului în Cupă, Ripensia a fost de nerecunoscut în prima repriză. În minutul 16 Blănaru trimite o pasă slabă pe terenul destul de neîngrijit al gazdelor și Sorescu profită. Același tânăr mijlocaș avea să facă 2-0 peste 18 minute, când a trecut ușor de Laurențiu Luca, improvizația din apărarea oaspeților, și a șutat cu sete în plasa lui Rădulescu. Peste numai un minut, din celălalt flanc, Sebastian Mailat trece de același Luca în drumul spre 3-0.

Roluri schimbate

Cu toate acestea ”Ripi” putea reveni în partea secundă. La doar două minute de la reluare Podină e eliminat pentru un șut aplicat în capul lui Mediop. Spre deosebire de meciul cu Ineu însă, când Ripensia s-a descurcat cu un om în minus și și-a mărit avantajul, acum ACS Poli II a fost echipa care nu a fost afectată de omul în minus. Elevii lui Adrian Săvoiu au renunțat treptat la intențiile ofensive, dar în afară de încercarea lui Mihai Stancu dintr-o ”liberă” laterală (min. 77), respinsă cu emoții de Pap și zmeul înălțat de Briciu (90), portarul din lotul A timișorean nu a avut prea mult de muncit.

Un 3-0 dur aplicat Ripensiei și ACS Poli II trece pe prima poziție în Liga a IV-a Timiș cu un punct peste elevii lui Cosmin Stan. În ciuda înfrângerii micuța galerie roș-galbenă și-a încurajat echipa, semn că entuziasmul din Cupă nu a trecut.

ACS Poli II Timișoara: Pap – Lazăr, Bocșan, Fridrich, Podină – Mailat, L. Oprea, Pădurariu, Boldea, Sorescu (cpt.) – Mezin Sântean. Au mai intrat: Haruț, Sturz, Totic și B. Bătrânu. Antrenor: Adrian Săvoiu.

FC Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Francescu, L. Luca, C. Toma – Ungureanu, Briciu, Păscăleanu – Blănaru, Mediop, Nanu. Au mai intrat: Trifu, Berescu, Mh. Stancu și Herțanu. Antrenor: Cosmin Stan.

”Sorescu ar trebui luat la echipa mare!”

Antrenorul Ripensiei, Cosmin Stan, nu se aștepta ca echipa sa să comită atâtea greșeli în prima parte.


Tehnicianul oaspeților i-a lăudat pe amfitrioni și l-a remarcat în mod special pe Deian Sorescu, autor al unei duble azi.

”Chiar nu ne așteptam la meciul de azi, mă așteptam ca perioada de cădere să vină după etapa a noua, probleme de prospețime. Din păcate lucrul acesta a venit mai repede, chiar într-un meci cu o contracandidată, nu aveam voie să pierdem meciul acesta. Dar am întâlnit o echipă foarte bine motivată azi, care mi-a plăcut, am văzut un jucător excelent, Sorescu, care ar trebui luat în considerare la echipa mare. Azi a fost vioara întâi, ne-au bătut Sorescu și Mailat, nu am reușit să-i blocăm. Am făcut o greșeală foarte mare în prima repriză, după primul gol ne-am descoperit și am primit foarte ușor golurile 2 și 3. Probabil cu un rezultat mai strâns la pauză puteam reveni. În repriza a doua m-a interesat atitudinea, ca scor era greu să ne apropiem. Măcar am vrut în partea a doua. Nu cred că a contat foarte mult absența lui Zaluschi. Nu ascundem că am discutat cu peste zece fundași centrali de valoare în vară, dar nu am reușit să-i aducem, jucăm cu improvizații, dar la D nu e chiar așa important că nu avem fundaș central de meserie pentru că am marcat multe goluri. Când jucăm cu echipe organizate e mai greu să revii. Au fost clar mai buni, ne-au dominat din toate punctele de vedere. Nu a afectat cu nimic înfrângerea, e etapa a șaptea, au un singur punct față de noi, stăm totuși la meciuri directe, pentru retur, nu-i o situație compromițătoare că am pierdut azi. Pe mine m-a deranjat maniera, dezorganizarea din prima repriză”, a declarat Cosmin Stan.

Cu acest succes ACS Poli II arată de fapt că e pregătită de o luptă pentru Liga a III-a. ”Principalul” echipei secunde timișorene, Adrian Săvoiu, a admis că acest pas e realizabil. ”Am arătat că avem caracter, am muncit, o victorie meritată… Mai avem de muncit, sunt jucători tineri, am avut sprijinul unor jucători de la echipa mare, precum Mailat, plus Nicu Boldea, care se pregătește cu noi. Avem obiectiv să muncim bine și să ajungem cât mai sus”, a conchis Adrian Săvoiu.

Tot în runda a VII-a din ”D”, Paul Codrea a debutat cu un eșec usturător pe banca Ghirodei, 1-3 la Jimbolia cu ”Marcel Băban”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.