Ripensia nu reușește să oprească Viitorul lui Hagi în Cupă. Roș-galbenii au...

Ripensia nu reușește să oprească Viitorul lui Hagi în Cupă. Roș-galbenii au sperat la prelungiri până spre final GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1326296364">

ripensia viitorul (43)

ACS Poli rămâne singura echipă timișoreană care va fi prezentă în optimile Cupei României. Ripensia nu a reușit azi să provoace un nou șoc în competiția surprizelor. Roș-galbenii au sperat până în minutul 90 să trimită jocul în prelungiri, deși Viitorul a controlat jocul. Elevii ”Regelui” au tranșat definitiv partida dintr-un penalty acordat pe final, scor 0-2.

Nu foarte multă lume a venit să o vadă pe ”Ripi” în nocturnă cu echipa ”Regelui”. Doar vreo 1.500 de spectatori au luat loc în tribunele vastului ”Dan Păltinișanu”, majoritatea la tribuna I, unde se afla și pata predominantă de culoare roș-galbenă, mica galerie a elevilor lui Cosmin Stan. Gică Hagi a venit la Timișoara, așa cum anticipa tehnicianul gazdelor, cu Nicoliță și Chițu în primul 11. Alte vedete ale surprizei Ligii I au început meciul pe bancă, în frunte cu fiul fostului mare decar, Ianis Hagi. Fostul jucător al lui Poli, Bănel, a stat cumva și la baza deschiderii scorului. Din lovitura liberă acordată după ce Nicoliță a fost secerat de Blănaru în minutul 12 a ieșit și cornerul care avea să aducă golul de 0-1. Fundașul Mișelăricu a fost găsit de la colț liber în careu și a marcat lejer cu capul. Pe parcursul primei părți roș-galbenii și-au mai recăpătat încrederea și ritmul, nu însă după mai multe greșeli la construcție. În minutul 28 Nanu, jucătorul cu experiență de prima scenă, a scăpat pe partea stângă și a șutat la colțul scurt, dar Albuț a respins în corner. Extrema Ripensiei a mai avut un șut bun de la distanță pe finalul reprizei, când portarul oaspeților a reținut în doi timpi. În rest, Viitorul a părut sigură pe mijloacele ei.

Partea secundă a debutat fără Bănel Nicoliță, semn că fostul timișorean s-a resimțit. În schimb, Gavra a fost aproape de gol la șapte minute de la reluare, când a fost găsit bine în careu dar șutul său a fost deviat în corner. ”Ripi” a replicat prin căpitanul Adi Popa, care a șutat plasat spre vinclul opus, dar Albuț a reușit să deturneze balonul peste bară. Pe teren și-a făcut apariția la Viitorul și Tănase în locul lui Chițu, semn că ”Regele” nu a fost total mulțumit de joc. De altfel, Gică Hagi a fost foarte activ în fața băncii. Viitorul a recăpătat controlul total după o oră de joc, dar în continuare avantajul a rămas minim. Ripensiștii au avut sprijin în acest sens și de la portarul Rădulescu, care a salvat în fața lui Aganovic în preajma careului mic. Totuși, în minutul 87 jocul s-a animat abrupt. O lovitură liberă acordată Ripensiei în marginea careului a fost executată excelentă de stângaciul Călin Toma și Albuț s-a ajutat de transversală pentru a scăpa de gol. Entuziasmul temporar s-a risipit însă peste două minute când Francescu comite fault în careu și nou intratul Tănase a stabilit scorul final la 2-0 pentru echipa aflată cu trei eșaloane mai sus.

Ripensia nu mai atinge optimile ca în urmă cu doi ani dar iese cu fruntea sus din ediția 2015-16 a fazei naționale a Cupei României.

FC Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Francescu, Zaluschi, C. Toma – Briciu, Păscăleanu (81′ L. Luca), Ad. Ungureanu – Blănaru (63′ Herțanu, 86′ Trifu), Mediop, Fl. Nanu. Antrenor: Cosmin Stan.

FC Viitorul: Albuț – Ciupe, Mișelăricu, Boli, Cr. Ganea – Benzar, Cr. Munteanu, Achim – Nicoliță (46′ Aganovic), Chițu (65′ Fl. Tănase), Gavra (76′ I. Filip). Antrenor: Gheorghe Hagi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.