RISIPĂ Angajații Primăriei Timișoara, plimbare pe bani publici pentru a admira flori...

RISIPĂ Angajații Primăriei Timișoara, plimbare pe bani publici pentru a admira flori în Italia. Ce sumă va fi alocată de la bugetul local

1
DISTRIBUIȚI

robu clt

Nu mai puțin de șase persoane se vor plimba până în Italia, pe bani publici, pentru a admira flori în cadrul unui show de specialitate. E vorba despre patru reprezentanti din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, mai exact din cadrul Direcţiei de Mediu si Direcţia de Comunicare, care urmează a fi nominalizaţi de primarul Municipiului Timişoara, un consilier local și un reprezentant al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara, nominalizat de conducerea instituţiei. Aceştia vor lua parte la FLORA TRADE SHOW 2015″, în perioada 23-25 septembrie, la Rimini, Italia.

În proiectul de hotărâre care va ajunge pe masa aleșilor locali din urbea de pe Bega se arată că „se aprobă alocarea din Capitolul 51.02.01.03. a bugetului local al Municipiului Timișoara a sumei estimate la 13.350 lei, reprezentând cheltuieli de transport, cazare, diurnă și asigurare medicală a reprezentanților delegației numite din partea Consiliului Local al Municipiului Timișoara și ai Primăriei Municipiului Timișoara, decontarea cheltuielilor urmând să se realizezeze potrivit prevederilor legale, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.


518/10.07.1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, cu modificările şi completările ulterioare.

Cât privește necesitatea susținerii de la bugetul local a unei asemenea deplasări, în referatul proiectului se arată că „expoziţia face posibilă prezentarea expozanţilor din întregul lanţ, de la producătorii de sisteme şi echipamente la centre de grădinărit, echipamente de floricultură şi accesorii, arhitectură peisageră asigurată de entităţi publice şi private, etc. Expoziţia este dedicată unor largi categorii de vizitatori: comercianţi, distribuitori, cumpărători, centre de grădinărit, floricultori, grădinari, arhitecţi peisagişti şi pentru planificare urbană, reprezentanţilor companiilor pentru servicii din domeniul hotelier, recreaţional, cluburi sportive, grădini botanice, instituţiilor publice. Evenimentul oferă posibilitatea dialogului nemijlocit, stabilirii de întâlniri, de promovare a unor iniţiative culturale şi pentru instruire, menite să întărească cooperarea şi comunicarea la nivel internaţional.(…) Participarea la FLORA TRADE SHOW 2015 constituie o oportunitate pentru vizitarea uneia dintre cele mai mari expoziţii de specialitate din Europa, posibilitatea realizării unui studiu pentru organizarea „Timfloralis 2016” la Timişoara şi de contactare a unor potenţiali participanţi şi expozanţi la evenimentul timişorean. În acest sens, contactele, întâlnirile şi invitaţiile de la FLORA TRADE SHOW 2015 vor putea asigura o mai largă participare de expozanţi, diversificarea ofertei expoziţionale, schimbul de bune practici şi cooperare între societăţi comerciale, instituţii publice şi reprezentanţii municipalităţii timişorene”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.