Robu susține că în PNL va fi o selecţie draconică a viitorilor...

Robu susține că în PNL va fi o selecţie draconică a viitorilor candidaţi pentru alegerile din 2016. Cine ar putea intra în luptă împotriva lui Robu pentru Primăria Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, Dan popa vicepresedinti PNL Timis, experiment conferinta 04

Probe peste probe, de asta vor avea parte liberalii din Timiş, care vor să candideze pentru diverse funcții în anul 2016. Practic, septembrie este luna în care se pot face înscrierile pentru funcțiile de primari, parlamentari sau consilieri locali și județeni. Legat de stadiul pregătirilor, primarul Nicolae Robu a declarat că „am convenit ieri să distribuim ceva ce noi aveam în vechiul PNL, fişa candidatului pentru ca toţi membrii BPJ să poată analiza acest instrument pe care l-am folosit şi să vină cu sugestii de îmbunătăţire.


Vom adopta fişa candidatului într-o şedinţă de BPJ şi după ce vom avea fişa în forma sa definitivă desigur că vom cere tutror celor care şi-au depus opţiunea de a candida la alegrile locale şi mai pot să o facă până la finele acestei luni, să completeze fişa candidaţilor. Dorim ca în luna octombrie să facem o analiza a fişelor şi o ierarhizare acolo unde se impune”. Edilul a menţionat că din ceea ce îşi aminteşte două din cele mai solicitate funcţii sunt cele de primar în
Becicherec şi Giarmata.

Robu a mai spus că pentru a vedea unde se clasează candidaţii se va recurge şi la sondaje de opinie şi că „departajarea se va face după un punct care va lua în calcul meritele persoanelor în plan personal, civic, munca de partid, apoi suportul politic stabilit print-un vot secret dat în BPJ şi avem în analiză şi ideea ca pentru poziţia de candidat la CJT să luăm în considerare suplimentar faţă de suportul politic al BPJ şi un vot din partea actualilor primari. Nu este stabilit în momentul de faţă”.

Mai mult, copreşedintele PNL Timiş a oferit şi câteva detalii legate de ceea ce conţine fişa candidatului în forma în care a fost distribuită momentan. „Conţine câmpuri prin care fiecare candidat spune ce pregătire are, ce profesie are, ce performanţe a obţinut în profesie, ce preocupări de perfecţionare a avut, poziţii din partid, administraţie publică sau companii. Sunt o mulţime de astfel de indicatori din care poţi înţelege meritele pe care o persoană le are, dar şi la ce este potrivită o persoană”, a declarat Robu. Nu în ultimul rând, edilul a admis că unul din posibilii petenţi din PNL pentru candidatura la funcţia de primar al urbei de pe Bega, rectorul Marilen Pirtea a completat şi el o fişă. Robu însă nu a dezvăluit ce aspiraţii a trecut Pirtea pe foaie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.