Sala Polivalentă nu are acoperișul complet nici la începutul toamnei. În ce...

Sala Polivalentă nu are acoperișul complet nici la începutul toamnei. În ce stadiu se află construcția noii arene GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

sala poli (10)

Epopeea construcției unei noi săli de sport la standarde decente în Timișoara continuă. Sala Polivalentă a Politehnicii nu era ”închisă” nici pe 1 septembrie, prin urmare nu se pune deocamdată problema de finisaje interioare iar ultimul termen ”aruncat”, luna noiembrie a anului 2015, aduce deja a ficțiune.

Mai puțin și se fac cinci ani (!) de când a început construcția noii săli polivalente din Timișoara. Și vorbim despre o arenă care va avea maximum 3.000 de locuri. Probleme legate de Marrati Construcții, dar și modificarea proiectului care inițial prevedea doar 2.200 de locuri și UPT ca unic proprietar până la intrarea Primăriei Timișoara în ecuație, au făcut ca finalizarea arenei să depășească clasicele termene. Amânările au făcut ca Orașul de pe Bega să se facă de râs și la nivel european. Bătrâna sală ”Constantin Jude”, trecută printr-o nouă ”peticeală” cu bani de la bugetul local, a fost gazdă a grupei României la Campionatul European de Baschet feminin din această vară. În condițiile în care Timișoara câștigase organizarea de jocuri bazându-se pe terminarea noii arene de pe Strada Prof. Dr. Aurel Păunescu Pădeanu, aproape de ”Dan Păltinișanu”. Drumul din fața sălii se află și el în șantier, în proces de mărire a benzilor pe sens.

În urmă cu o lună, la conferința dinaintea startului noului sezon al Ligii Naționale de handbal, președintele lui CH Poli, Ioan Silviu Doboși, anunța că noua sală va fi finalizată în luna noiembrie. Ocazie cu care se va organiza Cupa Poli, turneu de tradiție ce avea loc de obicei vara. Ei bine, perspectivele nu sunt optimiste. Sala de lângă Calea Stan Vidrighin nu era nici ieri închisă. Pe lângă acoperiș, care mai prezintă o ”gaură”, mai sunt și alți pereți lipsă, care nu opresc intemperiile să afecteze interiorul. Prin urmare în sala propriu-zisă nu s-a adus niciun fel de mobilier și echipamentele sportive își vor face apariția mai târziu. ”Bani există”, spunea conducătorul clubului de handbal. Totuși, în afară de lucrările la anexe, lucrurile par să fi stagnat teribil și în această vară la noua sală.


Pe construcția noii săli se cheltuiseră până în primăvară nu mai puțin de 15,8 milioane de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.