Se plantează zeci de mii de copaci în cea mai poluată zonă...

Se plantează zeci de mii de copaci în cea mai poluată zonă din Timiş. Cum poţi da o mână de ajutor

0
DISTRIBUIȚI

copac plantat

Un milion de puieţi vor fi plantaţi în întreaga ţară, în luna noiembrie, în cadrul unei iniţiative naţionale de împădurire pe bază de voluntariat. Dintre aceştia, 75.000 vor fi plantaţi în Timiş de voluntarii înscrişi, în cea mai poluată zonă din judeţ. Este vorba despre localitatea Utvin din comuna Sânmihaiu Român.

„Scopul împăduririi este revitalizarea solului neproductiv dându-i, totodată, şi un rol de protecţie forestieră a localităţii de vântul ce aduce pulberi sedimentabile şi pulberi în suspensie din zona depozitului de cenuşă şi zgură de termocentrală.


Conform rapoartelor emise de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, aceasta este una dintre cele mai importante surse de poluare din judeţ pentru aer, sol şi pentru apa freatică”, transmit organizatorii, Asociaţia Eco Club Timişoara.

Acţiunea care se desfăşoară sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!” are loc pe 14 noiembrie, zi în care 3.000 de voluntari vor planta copaci pe un teren de 15 hectare din localitatea timişeană. Organizatorii anunţă că înainte de plantare se caută câte un şef de parcelă pentru fiecare grup de 20 de voluntari. Cei interesaţi pot trimite un e-mail pe adresa voluntar@plantamfaptebune.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.