Spitalul Municipal Timişoara, singurul din vestul ţării care le oferă GRATUIT şansa...

Spitalul Municipal Timişoara, singurul din vestul ţării care le oferă GRATUIT şansa bolnavilor de a auzi. Ce implanturi pot fi realizate în unitatea medicală

5
DISTRIBUIȚI

implant cohlear

Spitalul Municipal Timişoara este singurul din vestul ţării şi una din cele şapte unităţi medicale din România în care bolnavii pot beneficia de implant cohlear gratuit. Asta pentru că această intervenţie chirurgicală este decontată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş prin programul naţional de tratament al surdităţii.

Din păcate, o astfel de proteză pentru implant cohlear este extrem de scumpă, peste 20.000 de euro.


Astfel, anul trecut, din bugetul alocat prin programul de tratament al surdităţii în judeţul Timiş, doar zece bolnavi au putut beneficia de un implant cohlear. Şi în acest an s-au alocat aceleaşi fonduri ca în 2014, adică puţin peste un milion de lei. „Până în acest moment, au beneficiat de implant cohlear patru persoane şi mai avem fonduri pentru încă şase implanturi. Aceste operaţii se realizează la Spitalul Municipal Timişoara”, ne-a spus Mariana Marcu, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiş.

Săptămâna trecută, Casa Naţională de Sănătate a anunţat că nu există prevedere care să limiteze numărul acestor implanturi pe pacient. „În cazul în care sunt necesare două implanturi cohleare, medicul specialist este cel care decide dacă se vor efectua simultan sau pe rând. Indiferent de decizie, costurile implanturilor cohleare vor fi suportate de către casa de asigurări”, transmite CNAS.

5 COMENTARII

  1. Salut echipa medicala si la mai multe. Ce nu inteleg ce cauta Conf Doros in echipa de implant?? Ce poate el sa faca?? In afara de cearta, intriga.. nu stiu alceva poate raspunde cineva.

  2. Serviciile medicale,ordinea si curatenia din Spitalul Municipal sunt de buna calitate.Am fost internat aici in peroiada 12-17 sept.a.c.,fiind nemultumit de numarul f.mic de toalete,fata de numarul de bolnavi.La Clinica Medicala I,o cabina WC,revine la aprox. 25 de bolnavi.Domnul primar,N.Robu,este rugat sa ajute,financiar ,acest spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.