Stagiunea de toamnă începe în forță pe scenele culturale din Timișoara. Ce...

Stagiunea de toamnă începe în forță pe scenele culturale din Timișoara. Ce spectacole nu trebuie să ratați

0
DISTRIBUIȚI

meteorul

După o premieră în plan sportiv, când echipa de fotbal a teatrului maghiar a înregistrat pentru prima dată o victorie în tradiționalul meci de fotbal cu echipa prietenilor teatrului, scorul final fiind de 9-8, și după campionatul de ping-pong în care primul loc a fost adjudecat de Molnár Bence, cel mai nou actor al trupei teatrului, pe locul al doilea s-a situat Balász Attila, directorul teatrului, iar locul trei i-a revenit lui Husam Abed, palestinianul prezent la Timișoara cu spectacolul “The Smooth Life”, teatrul maghiar a terminat și pregătirile pentru noua stagiune.

Spectacolele teatrului maghiar vor fi reluate în data de 9 septembrie cu “Opera cerșetorilor”, în 16 septembrie este programată o reprezentație cu sepctacolul “Testosteron” iar între 20 și 26 septembrie, în sala mare a teatrului se va desfășura festivalul de arte performative, concomitent cu un turneu la Ljubljana și Zagreb, unde vor avea loc trei reprezentații cu spectacolul “Manipulări”.

În 15 septembrie, teatrul național timișorean va deschide stagiunea cu o avanpremieră a spectacolului “Meteorul” de Friedrich Dürrenmatt, o cunoscută comedie a dramaturgului elvețian, care va putea fi vizionată în Sala 2 a teatrului, de la ora 19,00.


Premiera va avea loc în aceeași sală și la aceeași oră, în 27 septembrie. În ultima zi a lunii, teatrul național aduce pe scena sălii mari a teatrului spectacolul “Beauty and the Beast” într-o altă viziune scenică și cu o nouă distribuție. Următoarea reprezentație va avea loc în ziua următoare.

Teatrul german își deschide noua stagiune în 18 septembrie cu o premieră, “Fuchsiada”, un poem eroico-erotic și muzical în proză după cum a fost supranumit chiar de autorul său, Urmuz, traducerea textului în limba germană aparținând lui Oskar Pastior. Odiseea lui Fuchs începe o dată cu nașterea sa, când “a preferat să iasă pe una din urechile bunicii sale, mama sa neavând deloc ureche muzicală”, după cum spune însuși celebrul scriitor avangardist. Fuchs are talent muzical și devine un virtuoz al pianului, cu care pleacă într-o noapte în călătorie, ajungând într-un cartier obscur unde, timp de trei ore, cântă “felurite exerciții de legato, de staccato” dedicate Vestalelor Plăcerii. Venus îi aude muzica, se simte atrasă de Fuchs și îl invită pentru o noapte în Olimp. Spectacolul, programat și în data de 19 septembrie, este pus în scenă de Helmut Stürmer, asistat de Silviu Purcărete. Luna se va încheia cu spectacolul “Făptași” de Thomas Jonigk, care va avea loc în 27 septembrie.

Stagiunea operei timișorene se va deschide în data de 20 septembrie, ora 18,00, cu spectacolul de operă “Faust”, de Charles Gounod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.