Start SPECTACULOS și calculat pentru CS Informatica cu KSE Tg. Secuiesc. Ce...

Start SPECTACULOS și calculat pentru CS Informatica cu KSE Tg. Secuiesc. Ce oaspete de seamă a avut noua echipă timișoreană de futsal GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Informatica KSE (8)

Informatica Timișoara a debutat cu un succes clar în ediția 2015-16 a Ligii I la futsal. Noua echipă alb-violetă a trecut la primul impact în fața publicului bănățean cu 4-1 de formația KSE Târgu Secuiesc. Toate golurile echipei pregătite de Robert Lupu au fost marcate în prima repriză.

Informatica a pornit în mare viteză primul joc oficial în Sala ”Constantin Jude”. În sală au fost vreo 300 de spectatori iar aceștia au avut parte de un regal oferit de echipa lor în prima repriză. Călugăreanu a luat la țintă bara după cinci minute. La faza următoare sârbul Rakic avea să introducă până la urmă mingea în plasă tot de lângă bară în urma pasei lui Janjic. Peste două minute același Rakic a fructificat forcingul Informaticii cu un nou gol, la colțul scurt acum. Imediat, Janjic a prins un șut bun de la distanță și tabela indica un 3-0 sever. Minutul 14, un nou gol, la șutul lui Al-Ioani, optarul de națională al amfitrionilor. Se părea că va fi un adevărat festival de goluri la poarta celor de la KSE, echipă lipsită de ”principalul” David Madrid Sanchez, antrenor și al naționalei Ecuadorului. Totuși, formația din Tg. Secuiesc a reușit apoi să blocheze și chiar să fie periculoasă la poarta lui Iancu. După ce excelentul Rakic a fost aproape de golul 5, oaspeții au replicat prin Casineanu și Zcharri, ultimul a ratat ocazia partidei, trimițând de pe linie în brațele goalkeeperului ”tricolor”. Până la urmă Ticalo a reușit în minutul 34 golul de onoare al vizitatorilor, o echipă al cărei obiectiv e să prindă locurile 1-6.

A fost un succes clar și promițător al Informaticii Timișoara la debut, echipă care prin internaționalii ei garantează spectacol și în viitor pe parchetul ”Olimpiei”.

Titu Bojin în tribune și invitație pentru ultrași

Pe parcursul primei reprize, după minutul 15, a sosit în sală și Titu Bojin.


Tabela era deja 4-0 și prin urmare președintele CJ Timiș a avut ghinion în a vedea o reușită a favoriților. Finanțatorul Informaticii, Gabriel Lungu, se bazează că autoritățile locale și județene vor veni puternic în sprijinul noii echipe. Acesta s-a arătat încântat de primul meci și speră să atragă suporteri ASU Poli în tribune pentru o atmosferă pe măsura driblingurilor lui Alcantara sau Matei. ”A fost un joc frumos. Nu mă gândeam la alt rezultat în afara victoriei. Avem o echipă cu care să accesăm play-off-ul. Relațiile se vor consolida. Adversarul e de primii 8. Nu ne așteptam azi la atâția spectatori. Cu trecerea timpului vom aduce spectatori la sală. Ne-ar plăcea să vină o facțiune de la ASU Poli să ne susțină. L-am avut azi invitat pe domnul Titu Bojin, sigur venea și domnul Robu, dar probabil a fost reținut cu probleme. Am înțeles că s-a votat finanțarea sportului. Fără finanțare sportul moare. Avem nevoie de sprijin puternic din partea autorităților. Vrem să facem o echipă timișoreană pentru timișoreni”, a declarat Gabriel Lungu.

Antrenorul-jucător al Informaticii s-a arătat plăcut impresionat și de publicul prezent în etapa I. ”Ne-am dorit cu toții să începem bine, aveam niște emoții ca niște copii. Suntem toți noi, avem nevoie de timp. Probabil ne-am relaxat în repriza a doua, nu e bine, ne vom îmbunătăți. Nu am stabilit o linie 1 și 2, avem două echipe foarte bune. Am început cu jucătorii care cunoșteau campionatul, cei de națională. Trebuie să lucrăm la imaginea noastră, ușor ușor vom crea o echipă care să atragă mai mulți oameni la meci. Trebuie să jucăm bine și lumea va veni. E o luptă în trei mai puternică (n.r. cu Tg. Mureș și Deva), dar sunt și alte echipe care vor fura puncte de la ele”, a punctat Robert Lupu.

Căpitanul lui KSE Tg. Secuiesc a lăudat gazdele și a recunoscut superioritatea Informaticii. ”A fost puțin cam greu. Antrenorul David Sanchez e la Cupa Americii și e selecționerul Ecuadorului. Gazdele ne-au surprins cu jocul lor foarte bun, jucători de națională. Informatica se va bate sigur la titlu. La pauză jucătorii au înțeles că încă mai avem de muncit”, a spus și Jozsef Gazda.

În următoarea etapă Informatica evoluează pe terenul Concordiei Chiajna (8 septembrie). Pentru ca apoi să revină acasă pentru a se pregăti inclusiv cu naționala de futsal. România va intra în cantonament la Timișoara înainte de jocul retur cu Ungaria.

CS Informatica Timișoara: Iancu (cpt.) – Lupu, Matei, Al-Ioani, Alcantara. Au mai intrat: Janjic, Novoselac, Jovanovic, Rakic, Dumitru, Călugăreanu și T. Lungu. Antrenor: Robert Lupu.

KSE Tg. Secuiesc: Lopez – Zcharri, Gorrrono, Berlanga, Ticalo. Au mai intrat: Gazda (cpt.), Casineanu, A. Gall, Polugar și P. Isac. Antrenor: Attila Csulak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.