Ştefănel Dan Marin, desemnat PRIMAR INTERIMAR al Capitalei, după suspendarea lui Sorin...

Ştefănel Dan Marin, desemnat PRIMAR INTERIMAR al Capitalei, după suspendarea lui Sorin Oprescu: Una din primele măsuri va fi să fac o auditare externă

0
DISTRIBUIȚI

stefanel_83341100

Consilierul general UNPR Ştefănel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei, de membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), obţinând 39 de voturi „pentru”, fără a înregistra vreun vot „împotrivă”.

Consilierii generali l-au desemnat pe Marin primar interimar, cu 39 de voturi „pentru” şi un vot anulat.

Anterior, Marin a fost ales viceprimar cu 41 de voturi, dintre care 34 „pentru”, cinci „împotrivă” şi două anulate.

El a candidat la funcţia de viceprimar alături de consiliera independentăJulia Zorkoczy, după demisia viceprimarului Cornel Pieptea.

Celălalt viceprimar al Capitalei, Dan Darabont (PSD), a anunţat că partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar.

„Suntem minoritari şi dorim să susţinem majoritatea.


Vrem să ducem la bun sfârşit acest mandat, mă aşteptam ca PNL să îşi asume responsabilitatea şi să desemneze pe cineva din rândul lor. Îl ştiu pe Ştefănel şi am o părere bună despre el. Îl vom vota şi îl vom sprijini pentru a nu fi nicio defecţiune de parcurs până la sfârşitul anului. Am totuşi un gust amar”, a spus Darabonţ.

Reprezentantul consilierilor independenţi, Cristinel Deaconescu, a declarat că nu va vota desemnarea lui Ştefănel Marin primar interimar pentru că nu este legal votul.

Şedinţa de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), convocată după ce prefectul Capitalei a emis ordinul de suspendare a lui Sorin Oprescu din funcţia de primar general, a fost suspendată după aproape o oră de discuţii.

În contextul în care Cornel Pieptea (PNL) a demisionat din funcţia de viceprimar, s-a luat în discuţie vacantarea postului, pentru a putea fi apoi ales un înlocuitor al acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.