SURPRIZĂ Ripensia, dar și UTA, au câștigat recursul la FRF. Cine e...

SURPRIZĂ Ripensia, dar și UTA, au câștigat recursul la FRF. Cine e marea pierzătoare în Cupă după schimbarea deciziilor

2
DISTRIBUIȚI

ripensia csebes (1)

Roș-galbenii din Timișoara au primit azi vestea mult așteptată de la Federație. FC Ripensia a câștigat recursul înaintat după ce inițial pierduse la masa verde jocul cu FC Caransebeș din Cupa României. La fel s-a întâmplat și în cazul lui UTA, echipă în locul căreia CSM Lugoj trebuia să avanseze în turul 5.

Ripensiștii au primit câștig de cauză la recurs după ce au interpretat greșit regulamentul la jocul cu ”gugulanii”, pe care pe teren i-au învins cu 6-1 și care în meci au comis aceeași greșeală, primii. Ambele formații, dar și UTA, care bătuse Lugojul cu 2-1, au pierdut meciurile cu 3-0 la prima comisie. Rejudecate de urgență, cazurile lui ”Ripi” și UTA au primit însă azi câștig de cauză. ”Rămâne rezultatul din teren. Am anticipat o asemenea decizie. Era prea dură pedeapsa. Nu am primit exact explicația, dar au fost 3-4 căi de atac.


Cu siguranță a fost vorba și de brigăzile de arbitri, care au interpretat regulamentul. De altfel, am înțeles că se va și modifica articolul 30, alineatul 11 (n.r. cu privire la schimbările de jucători în CR), pe motiv că e neclar, ambiguu”, a declarat Radu Ienovan, președintele Ripensiei, pentru PRESSALERT.ro.

Astfel, Ripensia își continuă parcursul în Cupa României și va juca miercuri, de la ora 16.30, în ”Ciarda Roșie” cu divizionara C CS Ineu, deși s-a speculat că împerecherile ar putea fi schimbate în urma deciziilor. ”Sunt bucuros în primul rând pentru jucători. Merită să aibă șansa aceasta, dacă vor câștiga următorul joc au șansa de a evolua cu o echipă din Liga I”, a mai spus Radu Ienovan. Deși nu s-a publicat decizia oficială, dar pentru că și UTA BD a fost ”iertată”, se pare că vinovați pentru situația din turul IV au fost găsiți oficialii de joc, arbitri care au indus în eroare echipele în lipsa observatorilor.

Lugojul, afectat

CSM Lugoj are toate motivele să fie supărat pe decizia FRF. Mai ales că echipa lui Cosmin Petruescu a respectat regulamentul și a efectuat doar trei schimbări. Mâine, CSM trebuia să joace acasă cu Metalul Reșița, dar locul lor a fost luat de arădeni iar meciul va fi probabil reprogramat. ”De abia am primit vestea de la directorul sportiv. Nu am primit motivarea. Nu știu care e motivul. În funcție de ce scrie acolo vom acționa. Nu știu ce mai putem schimba pentru că mâine trebuia să jucăm. Ne afectează în privința imaginii, toată lumea știa că trebuie să jucăm. Nu pot să-mi dau seama de ce s-a decis așa când regulamentul e clar”, ne-a spus Cosmin Petruescu.

UPDATE FRF.ro a confirmat că Ripensia va juca miercuri cu CS Ineu iar Metalul Reșița se va deplasa pentru jocul de Cupă chiar mâine, conform programării inițiale, pe terenul lui UTA BD.

2 COMENTARII

  1. E clar ca smecherii au castigat din nou in dauna corectilor.
    Cand insasi FRF, plina de smecheri si ea, face pipi pe propriile regulamnete, ce valoare mai au ele?
    Zero!
    Corectitudinea si demnitatea sint calcate sistematic in picioare!
    Gretos!

  2. In sfarsit o decizie normala intr-un fotbal anormal
    Un prim gest al schimbarii profunde de atitudine a FRF.Castigatorul unui joc trebuie stabilit pe teren,nu prin tot felul de Comisii si Tribunale.
    De aceasta data BRAVO FRF!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.