Lider de sindicat la PRESSALERT LIVE: „Cosa Nostra joacă la pitici faţă...

Lider de sindicat la PRESSALERT LIVE: „Cosa Nostra joacă la pitici faţă de ce se întâmplă la noi în taximetrie”. Câţi bani „la negru” poate face într-un an o firmă cu zece taxiuri VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

leontin herec sindicat taxi 2

În Timişoara, și nu numai, există o adevărată mafie a taximetriştilor. Acesta este punctul de vedere al lui Leontin Herec, liderul Sindicatului Independent al Taximetriștilor Egali de Pretutindeni (SITEP), care a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE. Taximetristul timişorean a dezvăluit cum patronii unor firme de taxi ajung să câştige chiar şi 70.000 de euro „la negru” dacă au 10 licenţe.

„În 2015, Poliţia Locală Timişoara nu a făcut niciun control pentru activitatea de taximetrie. Au fost interzise de un om sus-pus în primărie. Oamenilor nu li s-a mai dat voie să lucreze, pentru că au deranjat firmele de taxi prin controalele efectuate. Ne plângem că vedem taxiuri murdare, taximetrişti care miros a transpiraţie, obosiţi, dar nu ne gândim că acel şofer poate că a condus 13, 14 ore ca să-şi facă norma zilnică. Vorbim de un surplus de autorizaţii de taxi, pe care le veţi găsi la diferite firme”, a declarat Leontin Herec.

Potrivit liderului SITEP, în cazul în care sunt angajaţi şi nu au PFA, 95% din taximetriştii din oraş sunt cu contract de muncă pe două ore, care este „minimul legal ca să nu fie acuzaţi de muncă la negru.


Taximetriştii plătesc taxă pe zi pentru maşină patronului care a obţinut licenţa”. Leontin Herec a explicat la PRESSALERT LIVE cum un patron care deţine zece maşini de taxi poate câştiga 70.000 de euro pe an „la negru”.

„Dacă are angajaţi zece şoferi cu ziua şi fiecare şofer îi aduce zilnic 100 de lei, se adună 1.000 de lei, iar într-o lună se strâng cel puţin 25.000 de lei. Într-un an, se poate face profit 70.000 de euro cu zece maşini. Aceşti bani se dau la negru, şoferul dă banii patronului maşinii şi tot şoferul trebuie să plătească TVA-ul, impozitul pe încasări, bagă combustibil şi mai trebuie să facă şi pentru el să meargă acasă să aibă ce să mănânce. Sunt tot felul de băieţi care se ocupă de un număr de maşini de taxi şi strâng bani. Cosa Nostra joacă la pitici faţă de ce se întâmplă la noi în taximetrie”,a declarat Leontin Herec.

Liderul SITEP a mai precizat că în Timişoara funcţionează aproximativ 1.500 de taximetrişti cu PFA-uri, iar restul până la 2.800 de autorizaţii sunt deţinute de firmele care au mai multe maşini pe care le închiriază cu ziua sau de întreprinderi familiale. „Toate aceste lucruri se ştiu de către Primăria Timişoara. De ce credeţi că au prelungit autorizaţiile taxi? Poate că o parte din bani se duc la funcţionarii din primărie. La Timişoara există o mare problemă. Există Camera Taximetriştilor, care ar trebui să apere interesele taximetriştilor, dar preşedinte e patronul firmei Euro, iar vicepreşedinte, patronul de la Tudo”, a mai declarat Leontin Herec.

Liderul SITEP spune că a fost ameninţat, tăiat cu cuţitul şi bătut „ca să tac din gură. Sunt foarte mulţi bani care se învârt în taximetrie. Dar va veni o perioadă în care va scăpa cine va putea, cât de curând, vine un val cu dosare penale”.

2 COMENTARII

  1. Papagal ai fost Herec de cand lucrai la Politia Militara si te-a ars soldatul ala pe care il injurai.Asa esti si acum…
    Numai gura de tine…Mergi cu dovezi la Politie si DNA daca ai asa ceva nu iti mai fa reclama in presa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.